Gastblog Kim: Voor het eerst naar de basisschool

Kim’s dochter Nikita is inmiddels vier geworden en gestart op de basisschool. Lees je mee met de blog van mijn naamgenoot?

De eerste dag naar de basisschool

Nikita is vier. De grote dag om naar de basisschool te gaan is geweest. De wendagen zijn voorbij, zelfs de eerste schoolweek en eerste gymles hebben we al gehad. Ook hebben we al de eerste playdate gehad met een vriendinnetje van school. Bijkomend zijn wij verhuisd van het tiny huis naar mijn moeders huis.

kim van smeerdijk naar school 2

Om Nikita naar school te kunnen laten gaan hebben we de beslissing genomen om bij mijn moeder in te gaan wonen. Zij woont 15 minuten van de school vandaan. Aangezien ons huis nog steeds niet klaar is en een huurhuis geen optie was, zijn wij blij dat deze optie er wel was. We hadden zo graag ons eigen huis, ons plekje weer willen hebben, maar voor nu kan Nikita in ieder geval gewoon naar school.

10 maanden hebben we vertoefd in het tiny tuinhuis van 16 vierkante meter. Toen we er in gingen was het onze bedoeling niet langer als 6 maanden te blijven, zelfs dat vonden we al lang.

Het vertraagde nieuwbouwhuis

Zoals bij elke bouw komt er vertraging, maar de 9 maanden die ze aan het begin doorgaven om nodig te hebben voor de bouw zijn al lang overschreden. In juni hadden we allebei een dip toen er niet opgeleverd werd, “nee het wordt september” zeiden ze. Desalniettemin heb ik mijn vakantie, die gepland was in september door  laten gaan en gelukkig maar, want opleveren zit er nog lang niet in. Ik heb het los gelaten, het is gewoon een kwestie van wachten, maar soms is het moeilijk positief te blijven.

De eerste schooldag

De eerste wendag; mama heeft een keer diep ademhalen moeten halen, maar daarna ben ik gaan shoppen en kwam het met ons beide wel goed. De wendagen gingen prima op school. We zijn zelfs al naar een biologische bakker geweest op een zorgboerderij in de buurt. Om te kijken hoe brood word gebakken en natuurlijk zelf ook broodjes bakken en lekker mee naar huis nemen. Ik was mee en vond het een hele gezellige dag. Ook kon ik een beetje de juf en andere ouders leren kennen.

kim van smeerdijk naar school

Nikita had het meteen naar haar zin op school. Met grote verhalen kwam ze thuis. In bed moest ze alles nog even bespreken met ons. Het slapen zelf was de eerste dagen wat onrustig maar we hebben geen nachtangsten meer gehad gelukkig.  Thuis was het wel weer even in het gareel. Door de vermoeidheid en andere gewoontes op school. Was ze ons weer erg aan het uittesten. Moeilijk doen met eten en tandenpoetsen. Het was even of alle opvoeding voor niets was geweest. Nu een dikke week verder merken we al verschil in gedrag. De lieve Nikita komt weer terug. Ze is rustiger. wel wil ze graag onze aandacht als ze weer thuis is. Ook het plassen gaat super goed. Zelfs thuis vraagt ze nauwelijks nog om hulp.

Ik mis haar wel als ze er niet is. Ben super nieuwsgierig hoe ze het doet in de klas. Het liefst hang ik een cameraatje ergens op om haar te kunnen zien. Ik word echt zo’n ouder die bij alle schoolactiviteiten erbij is en ik schaam mij er niet voor.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *