Recept: Gevulde eieren

What's on mama's mind plucheknuffelGa je ook gevulde eieren maken met Pasen? Hieronder een recept.

Dit weekend (27 en 28 maart 2016) is het PASEN! Wat ga jij doen? Lekker lunchen of brunchen met je (schoon)familie? Of ga je op pad met je kleintjes? De dierentuin of kinderboerderij of wellicht paaseieren zoeken bij de boer? Genoeg keuze voor jouw koters en voor jezelf natuurlijk.

Wij gaan sowieso (net als met alle andere feestdagen) uitgebreid eten. Ik ben gek op gevulde eieren.

De paastafel
Met Pasen vind ik het leuk om de tafel gezellig te dekken. Uiteraard met eitjes en mini kuikentjes.

Hieronder nog een heerlijk recept voor gevulde eieren.

Gevulde eieren met mayonaise en mosterd
Bij Pasen horen gevulde eieren. Dit recept is reuze makkelijk en (vind ik ) erg lekker. In een kwartiertje (waarvan het grootste gedeelte de kooktijd van de eieren is) heb je je eitjes op tafel.

Nodig
4 eieren
2 theelepels mayonaise
1 theelepel dijonmosterd
paar stengels bieslook
snufje paprikapoeder en evt. peper en zout

1. Kook de 4 eieren hard, in 10 minuten, in ruim kokend water. Laat ze schrikken onder koud stromend water, vervolgens pel je ze.

2. Snijd de eieren voorzichtig in de lengte doormidden. Wist je dat wanneer je de eieren regelmatig even omdraait in het doosje de eierdooier in het midden van het ei komt te liggen? Dat staat nog mooier.

3. Haal de eidooiers uit het eiwit (met een theelepel of mes).

4. Hak de bieslook fijn. Meng met een vork de eidooiers, mayonaise, mosterd en bieslook.

5.Voeg naar smaak peper en zout toe. Vul de halve eiwitten ermee (met een lepel of nog mooier met een spuitzak). Bestrooi ze met het paprikapoeder.

 

 

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *