Groeien jouw kinderen op met huisdieren?

Ik heb al weleens vaker verteld dat ik het leuk zou vinden om huisdieren te hebben. Dat merk ik altijd meer wanneer ik weer eens kleine kinderen een grote hond zie uitlaten. Dat vind ik altijd zo stoer en schattig tegelijk. Vroeger hadden wij ook een hond die jaren groter is geweest dan ik. Uiteindelijk ben ik hem wel voorbij gegroeid volgens mij.

What's on mama's mind - hond

Een hond, een kat, een cavia

Ik zou wel graag huisdieren willen, maar doordat wij allebei veel werken en daarnaast ook behoorlijk in de weer zijn hebben we geen hond. Dat vinden we namelijk zielig. Een kat zou misschien wel beter kunnen, dan wel een buitenkat. Eentje die lekker zelf op pad kan, maar ook thuis komt om te knuffelen. Of dan toch een konijn, maar voor een konijn wil ik wel genoeg buitenruimte hebben. Dus naast een hok in de schaduw moet er een ren zijn op het gras. Je vindt overigens wel mooie hokken bij Grootplezier.nl. Volgens mij moeten konijnen ook eigenlijk met minimaal twee zijn, anders schijnen ze ongelukkig te worden. Maar twee konijnen in mijn tuin, dan blijft er weinig ruimte over. Een cavia dan misschien? Eigenlijk lijkt mij daar maar weinig aan, al heb ik nooit een cavia gehad. Ik heb wel twee Russische dwerghamsters gehad. Zou dat heel anders zijn? De hamsters stonden op mijn slaapkamer, ik denk wel dat ik al een jaar of 12 was toen ik mijn eerste hamster kreeg.

Vissen

Vissen in een kom of echt een aquarium? Buiten de Burgers zoo of een leuk snorkeltochtje om heb ik niet zoveel met vissen. Dus dat wordt het niet voor ons denk ik. Een paard of een ezel zou ook wel gezellig zijn, maar ja dan moet je wel weer heel veel tijd hebben he, haha.

What's on mama's mind lammetjesdag

 

Kinderen en huisdieren

Toch had ik het mijn kinderen wel gegund, om gezellig met een huisdier op te groeien. Zelf vond ik het altijd geweldig. Natuurlijk had je ook weleens geen zin om de hond uit te laten, maar eigenlijk was het wel altijd heel fijn. Ik kon heel lang met de hond op het grasveld spelen. Bal gooien en nog een keer, en nog een keer, en nog een keer… Kon ik best wel lang volhouden. Toen had je nog niet eens een mobiele telefoon waar je de hele tijd op zat te internetten. Toch stond je daar gewoon lekker op dat grasveldje met je hond. Madeliefjes te rijgen bijvoorbeeld en een beetje rennen met de hond.

Mijn kinderen groeien wel op met honden, doordat beide opa’s en oma’s een hond hebben. Daar komen ze vaak genoeg om flink te kunnen knuffelen en leuke wandelingen te maken.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *