Kinderboekenweek 2018 – Vriendschap

Kinderboekenweek is dit jaar van 3 t/m 14 oktober 2018. Het thema dit jaar is Vriendschap en het motto is Kom erbij! Tijdens de Kinderboekenweek wordt het Kinderboekenweekgeschenk: De eilandenruzie geschreven door Jozua Douglas, cadeau gedaan. Het boek wordt door de boekhandel gegeven bij besteding van €10,- aan kinderboeken. Voor de allerkleinsten maakt Milja Praagman het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Zondag 14 oktober wordt de Kinderboekenweek afgesloten met de NS Kinderboekenruil.

De komende weken kom je heel veel kinderboeken tegen op www.mamas-mind.nl. Kinderboeken met het thema Vriendschap.

kinderboekenweekgeschenk 2018 de eilandenruzie

Kinderboekenweekgeschenk de Eilandenruzie

Elk jaar krijg je een kinderboekcadeau bij je aankoop tijdens de kinderboekenweek. Wanneer je € 10 besteed aan kinderboek, dan ontvang je dit jaar het boek van Jozua Douglas. Het boek heet de eilandenruzie en er zijn 355.000 exemplaren van gedrukt. Veel he?

Het boek gaat over twee presidenten van Costa Banana en Costa Kanarie, die ruzie maken om een aantal onbewoonde eilandjes. Ze hebben een gezamenlijke vriend, ook president, Benito Blanco, hij wil dat ze vrede sluiten en besluit ze samen te brengen. De presidenten komen naar het eiland met hun kinderen. De kinderen worden al gauw vrienden en dan gebeurt er een spannend avontuur, waardoor hun nieuwe vriendschap ook nog even op het spel staat.

kinderboekenweekgeschenk de eilanden ruzie 2018

Het kinderboekenweekgeschenk heb ik zelf in één ruk uitgelezen. Hoewel het een kinderboek is, is het ook voor jezelf een aanrader. Het is een superleuk boek met een komisch en spannend verhaal. Ik kan mij niks anders voorstellen, dan dat dit een succes wordt. De uitleg in het begin van het boek, vind ik ook erg leuk gedaan. Je kan je helemaal voorstellen hoe het eruit ziet en je hebt een mooi overzicht, want er wordt heel specifiek vertelt wie wie is in het boekje. Heel leuk boek!

Jozua Douglas

Jozua begon zijn schrijverscarrière met poëzie en won hiermee meerdere prijzen. Sinds 2009 legt hij zich volledig toe op het schrijven van kinderboeken, eveneens zeer succesvol. Zijn populairste boeken zijn De verschrikkelijke badmeester (Hotze de Roosprijs, beste kinderboekendebuut), De vreselijke tweeling en de serie Costa Banana. Hij won twee keer de Pluim van de Senaat: met De gruwelijke generaal (2016) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2017). Het Kinderboekenpanel van DWDD verkoos beide titels tot een van de beste boeken van respectievelijk 2016 en 2017. Jozua’s boeken zijn onder meer vertaald naar het Deens, Duits, Fins, Portugees, Koreaans, Chinees, Italiaans, Noors, Sloveens en Engels.

Prentenboek van de kinderboekenweek

kinderboekenweek prentenboek 2018

Het prentenboek van de kinderboekenweek, voor de allerkleinste kinderen is van Milja Praagman. Dit is koop voor € 6,95. De titel van het boek is: Kom erbij! Het is een heel kleurrijk boek, de pagina’s zijn allemaal helemaal groen of een enkele keer blauw. Geweldig om met je baby, dreumes, peuter en kleuter doorheen te bladeren en te lezen. Kit en Pelle gaan samen spelen op een veldje, in het park, maar opeens staat daar iets wat er gisteren nog niet stond. ‘Niet aankomen!’, staat er op het bordje…

kinderboekenweek prentenboek vriendschap Kom erbij

Milja Praagman

Milja Praagman studeerde grafisch ontwerpen aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda. In 1995 begon ze als zelfstandig ontwerper/illustrator voor kranten, tijdschriften, Okki, Bobo en Taptoe. Voor Sesamstraat maakt ze animaties. Haar eerste prentenboek is getiteld Meneer Po (2005). Nog 100 nachtjes slapen werd gekozen tot Prentenboek van het Jaar (2013) en won ook een Leespluim. Omdat ik je zo graag zie won een Zilveren Penseel (2017). Milja’s boeken zijn vertaald over de hele wereld, van Denemarken tot Frankrijk en China.

Vanaf woensdag 3 oktober te koop in de boekhandel voor slechts € 6,95.

NS Kinderboekenruil

Hoofdsponsor NS sluit de Kinderboekenweek® af met de NS Kinderboekenruil. Op 14 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur zal tussen Utrecht Centraal en Den Haag Centraal kunnen kinderen hun boeken ruilen met elkaar of met een nieuw boek die de NS klaar zet. En om het boekenfeest compleet te maken lezen er die dag kinderboekenschrijvers en conducteurs voor in een mini-voorleescoupé.

Agenda kinderboeken week 2018

2 oktober 2018
Gouden Griffel
Bekendmaking winnaar Gouden Griffel tijdens het Kinderboekenbal

2 oktober 2018
Kinderboekenbal
Officiële opening van de 64ste Kinderboekenweek

3 oktober 2018
Eerste uitgiftedag Kinderboekenweekgeschenk en Prentenboek van de Kinderboekenweek

14 oktober 2018
Nationale Kinderboekenruil van NS Kinderboekenruil op diverse NS stations

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Kinderboekenweek 2018
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *