Hamertje tik van SES voor Sinterklaas

What's on mama's mind hamertje tikDit sinterklaascadeautje is voor mij pure nostalgie: hamertje tik! Ken jij het ook nog van vroeger? Deze mag toch niet ontbreken in het lijstje met sinterklaastips voor jouw kleintje. Hamertje tik is van de lijn “my first”. Dit speelgoed is geschikt vanaf 1 jaar. Heel leuk dus, want het is niet makkelijk om iets te vinden voor de hele kleintjes. Mijn zoontje van bijna drie vindt het overigens ook helemaal fantastisch. Die snapt ook een stukje beter dan mijn dochtertje wat de bedoeling is. Samen spelen ze er vrolijk mee.

Hamertje tik  nostalgie
Hamertje tik ken je waarschijnlijk van kurk en met spijkertjes. Het spel ontbreekt zelden in het kleuterklaslokaal. Met een hamer en spijkertjes sla je vormen in het bord. Het stimuleert de fijne motoriek, oog-handcoördinatie en behendigheid van kinderen. Daarnaast worden ze aan het werk gezet om creatief na te denken over vormen en afbeeldingen.
Een hamer en spijkertjes. Dat klinkt natuurlijk als iets wat natuurlijk nog niet geschikt is voor de hele kleine kindjes, zoals die van mij. De spijkertjes zouden ze in kunnen slikken. Vooral mijn eenjarige dameWhat's on mama's mind hamertje tik stopt alles in haar mond wat los en vast zit. Dat zou ik dus nog niet adviseren voor een dreumes.

SES My First Hamertje Tik
My First Hamertje tik van SES heeft geen losse spijkertjes. Geen gevaar om deze in te kunnen slikken of zichzelf te bezeren dus. Je slaat de vormen in het plasticbord. Er zitten voorbeelden bij, maar ook hier kun je je eigen creativiteit volgen.

Ik vind het erg leuk dat het speelgoed zo kleurrijk is. Dus behalve het ontwikkelen van hun motoriek, kun je ook oefenen met kleuren. In het begin is het nog niet zo makkelijk voor de kinderen om de opdrachten te volgen en de platen die erbij horen te leggen, maar dan is het vrij tikken met de hamer op de vormen ook al heel leuk. Mijn dochtertje van één kan nog niet een opdracht volgen. Mijn zoontje van bijna drie jaar kan dat al veel beter. Hij gaat echter liever zijn eigen gang. “Kijk mama, dinosaurus!”. En ja, het lijkt inderdaad net op een dinosaurus. Met een beetje fantasie kun je hele sprookjesvoorstellingen maken, met de vormpjes van hamertje tik.

SES My firstSinterklaascadeautip
Het is uiteraard een geweldig cadeau voor in de schoen of op 5 december. Spelletjes zijn natuurlijk het ultieme cadeau om te krijgen voor kinderen. Ze zien wat het is en willen er het liefst meteen mee kunnen spelen. Vooral als ze zo klein zijn is een paar sloffen natuurlijk heus wel heel lekker, maar een spelletje daar kun je mee aankomen.

YouTube
Bekijk hier het filmpje van SES My First Hamertje Tik

https://www.youtube.com/watch?v=8PdCsa_iz_Y

 

https://www.youtube.com/watch?v=8PdCsa_iz_Y

Wil jij ook SES My First Hamertje tik voor je kleintje aanschaffen, hij kost rond de 12 euro.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *