Recept: Hartige taart voor peuter

Ik heb weer een recept voor jullie gemaakt. Weinig ingrediënten en best simpel. Het is een recept dat ik jaren geleden al eens online heb gezet, maar nu heb geüpdatet. De kinderen eten het nog steeds graag mee en dat is mooi, want deze hartige taart zit vol met groenten. Je hoeft de groenten niet altijd te verstoppen voor je kinderen, toch? Of bij jullie wel, probeer het eens uit.

Hartige groententaart

What's on mama's mind hartige groenten taart met kip

Ik had vandaag zin om wat anders te eten dan anders. Eigenlijk verveelde ik mij ook een beetje. Ik was thuis met mijn dochtertje van 1 jaar en mijn zoontje die in januari 3 jaar wordt. Het regende en we hadden gekleid, gekleurd, gepuzzeld en filmpjes gekeken. We moesten nog boodschappen doen en toen kwam het idee: een hartige taart.

Ik ben niet echt van het uitgebreid koken, maar ik vond het wel een leuk idee dus gingen we op pad naar de supermarkt. Mijn dochter in de kinderwagen en mijn zoontje op zijn loopfiets. Op de terugweg zat dochterlief nog in de wagen, maar hing het fietsje eronder, had ik een boodschappen tas in mijn ene hand en mijn zoontje op de andere arm. Het helmpje bungelde aan de duwstang van de kinderwagen. Hoezo geen zin om te lopen? Ja hoor, mama wil je best tillen. Dat dus.

Maar samen een taart bakken met mijn peuter is een succes. Taart eten heeft zijn voorkeur, maar wat als er in zijn taart groenten en kip blijken te moeten? Dat is een zorg voor later.

De ingrediënten voor een groentetaart met 4 personen:

What's on mama's mind hartige taart

Hartige taart deeg (5 plakken) uit de vriezer
1 ui
Een zak gegrilde groenten uit de vriezer (je kan natuurlijk ook alles vers snijden en even bakken)
Ik koos voor courgette, paprika en aubergine
8 cherrytomaatjes of snoeptomaatjes
100 gram strooikaas
100 ml melk
3 eieren
+/- 200 gram kip
1/2 salami worst (ik had er een van Stegeman, maar elk merk zal prima smaken)

What's on mama's mind hartige taart

Bereiding hartige taart

Schuif het geheel in de oven voor 40-45 minuten op 160 graden en eet smakelijk!

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Laat 5 plakken hartige taartdeeg ontdooien (+/- 10 minuutjes)
Vet een bakvorm (diameter 22-25 cm), of een ovenschaal, in
Snijd de kip en ui in stukje en bak de kip gaar in de pan
Snijd de cherrytomaatjes in dunne plakjes
Haal uit de zak gegrilde groenten een paar stukken courgette
Gooi de inhoud van de zak gegrilde groenten erbij
Klop (of gebruik een mixer) 3 eieren en 100 ml melk door elkaar (voeg eventueel Italiaanse kruiden, zout en peper toe).
Bekleed de bakvorm met de 5 plakken hartige taartdeeg
Laat het vocht uit de pan met groenten en kip goed weglopen en kiep de inhoud in de bakvorm
Strooi de helft van de kaas erover
Voeg het mengsel van melk en ei toe en strooi de rest van de kaas eroverheen
Leg daarop de overgebleven stukjes courgette en plakjes tomaat

What's on mama's mind hartige taart

Mijn kinderen vonden het lekker en wij zelf ook.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

2 gedachten over “Recept: Hartige taart voor peuter

 • 14 december 2016 om 21:14
  Permalink

  Oe ziet er heerlijk uit, dat gaan we hier thuis komende week ook eens proberen?

  Beantwoorden
  • 16 december 2016 om 21:09
   Permalink

   Leuk! ben benieuwd of het jullie ook zo goed smaakt!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *