Hockey en tennis voor kinderen Decathlon

Ik heb altijd veel gesport, als kind, maar nu nog steeds. Ik hockey zelf al jaren en vind het daarom ook ontzettend leuk dat mijn kinderen ook allebei op hockey zijn gegaan. Daarnaast doen mijn 6- en bijna 8-jarige ook aan tennis. Lekker sportief, de een heeft het hele ABC al binnen en de andere bijna. Voor elke sport hebben weer andere sportartikelen nodig, daarvoor gaan we graag naar Decathlon. Al jaren shop ik daar het liefst mijn sportartikelen. Duikbrillen of een snorkelmasker voor op vakantie of een balletje om mee te spelen in de achtertuin. Een badmintonnetje, wandelschoenen en onze skioutfit, allemaal van de Decathlon.

Wat heb je nodig als je kind op hockey gaat?

hockey kleding kinderen decathlon jongens

Wanneer mag een kind op hockey?

Als je kind begint met hockeyen dan is hij of zij vaak een jaar of 6. Soms kun je op een hockeyclub vanaf 4 jaar al een beetje spelenderwijs met hockey kennismaken, dat noem je funkey hockey. Funkey hockey is voor kinderen van 4 en 5 jaar die in kleine groepje kennismaken met hockey. Vanaf 6 jaar mag je meedoen met de F-jes.

hockey kleding kinderen decathlon miesjes

Wat heb je nodig voor hockey?

Hockeyschoenen: Hockey wordt buiten gespeeld op een kunstgrasveld of waterveld. In beide gevallen heb je buitenhockeyschoenen nodig. Hockeyschoenen heb je nodig zodat je niet uitglijdt en ze zijn ook stevig genoeg bij de neus zodat het niet al te veel pijn doet als je er een bal tegenaan krijgt. Voetbalschoenen hebben dan weer andere noppen dan hockeyschoenen. Dit komt door het type ondergrond dat anders is. Een tennisschoen of hardloopschoen is te glad op kunstgras, dus dat is niet veilig met hockeyen.

Hockeystick: Essentieel voor de sport is natuurlijk een hockeystick. Je hebt een zaalhockeystick en een veldhockeystick. Over het algemeen hebben de jonge kinderen in de zaal nog gewoon hun buiten stick mee. Pas als ze wat ouder worden wordt een zaalhockeystick aanbevolen. Welke maat hockeystick heb je nodig voor je kinderen?

Volwassen hockeyers hockeyen over het algemeen met 36,5 inch hockeystick. Al zijn er tegenwoordig ook verlengde sticks voor langere spelers. De lengte van je hockeystick (.. inch) is de hoogte van de grond tot je navel in cm x 0,39 cm. Kinderen beginnen vaak met een hockeystick tussen de 26 en 28 inch. Als ze een jaar of 8 zijn gaan ze naar 30 inch. Daarna bij 10 jaar (rond de D leeftijd) dan naar 32 inch.

Hockeybitje: Een bitje is verplicht en zeer belangrijk. Jonge kinderen kunnen prima een warmtevormbaar hapbitje kopen bij een winkel zoals Decathlon. Kinderen hebben nog een wisselgebit en daarom verandert hun gebit nog zo vaak dat het makkelijker is om een bitje te happen en na het wisselen weer een nieuwe te vormen. Of het bitje opnieuw te happen. Als de voorste 8 tanden gewisseld zijn (4 boven en 4 beneden) dan wordt er geadviseerd om een bitje te happen bij de tandarts of bij een bitje hap dag op de hockeyclub. Dan wordt een bitje op maat gemaakt. Deze geeft nog betere bescherming.

Scheenbeschermers: Ook scheenbeschermers zijn verplicht. Bij scheenbescherms is het belangrijk dat ze niet te hoog komen, want dan kan jouw kind zijn of haar knie niet meer goed buigen of de scheenbeschermer drukt in de knie. Dat is gevaarlijk. Er moet nog wel een vinger (horizontaal) ruimte zijn onder de knie.

Kleding: Voor de jongens en meiden heb je clubtenues. Veel kleuren rokjes en broekjes vind je ook bij de Decathlon, dat is meestal minder duur dan het officiele club tenue. Het shirt krijg je vaak van de club. Hockeysokken heb je met heel veel verschillende opdrukken en in diverse kleuren. Natuurlijk heel erg leuk voor de training, daar kun je helemaal los met je favoriete hockeysokken. Heb je de mintgroene met roze flamingo’s bijvoorbeeld al eens geprobeerd?

Wat heb je nodig als je kind op tennis gaat?

Wanneer mag een kind op tennis?

De meeste tennisclubs hebben al groepje kinderen vanaf 4 jaar trainen. Door middel van spelletjes met de bal maken ze kennis met sport en spel en leren ze al hoe ze een tennisracket moeten vasthouden. Het echte tennissen begint vaak vanaf een jaar of 6 of 7 jaar. Kinderen leren dan al langzaam aan om een bal over te slaan bij het net.

Wat heb je nodig voor tennis?

Tennisschoenen: Als je gaat tennissen dan doe je dat op tennisschoenen. Het lijken een beetje op gymschoenen, maar vaak hebben ze onder de wreef een soort rondje. De tennisschoen is anders dan een hardloopschoen doordat de focus minder op demping ligt maar meer op stabiliteit.

Tennisracket: Meestal kunnen jonge kinderen een tennisracketje van de club lenen, maar al gauw willen kinderen ook hun eigen tennisracket. Het is natuurlijk ook leuk om vrij te tennissen en dan heb je ook je racketje nodig. Welke maat tennisracket heb je nodig?

Kinderen vanaf 4 jaar tennissen met een 19 inch racket
Van ongeveer 5 / 6 jaar met 21 inch en
6 tot 8 jaar met 23 inch.
Vanaf ongeveer 8 jaar met 25 inch.

Tenniskleding: Voor tennis is het belangrijk dat de kleding comfortabel zit. Sportbroekje, -rokje of tennisjurkje en sokken die niet te laag zitten. Het is altijd vervelend als zand of gravel in de schoenen gaat bij de enkels, dat gaat uiteindelijk kriebelen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *