Recensie Easybreath Snorkelmasker Decathlon met kleine kinderen

Begin juli deelde ik een artikel over de nieuwe easybreath snorkelmaskers van Decathlon voor kinderen. Tijdens onze vakantie in Slovenië en Kroatië probeerden wij de snorkels uit met kinderen van 3 en 5 jaar.

Decathlon snorkelmasker kinderen

Wat is het easybreath snorkelmasker?

De Easybreath is het eerste gelaatsbedekkende snorkelmasker, waarmee je zowel door je mond als door je neus kunt ademen, zoals je dat ook op het droge gewend bent. Bij conventionele snorkelmaskers kan dit niet. Daarnaast heb je met de Easybreath panoramisch zicht, zodat je onder water net zo goed kunt rondkijken als op land. Op die manier kun je de onderwaterwereld nog beter verkennen en genieten van alle pracht die de zee te bieden heeft.

Decathlon snorkelmasker kinderen

Vanaf welke leeftijd snorkelmasker?

Het snorkelmasker van Decathlon wordt geadviseerd voor kinderen vanaf 6 jaar. Wij probeerden de snorkels echter uit met twee jongere kinderen, van 3 jaar en 5 jaar. Beiden zijn wel erg watervrij en één van de twee is bezig met zwemlessen. Ook zonder masker, zwemmen ze graag onderwater. Ik denk dat dat wel een voorwaarde is, dat je kindje geen angst heeft voor het water en voor onderwater gaan met zijn of haar hoofd. Mijn advies is dan ook om eerst daar mee te oefenen, zodat je ook weet dat ze rustig blijven in het water. Bijvoorbeeld door in ondiep water (60 cm) items te laten op duiken van de bodem.

Decathlon snorkelmasker kinderen

Met kleine kinderen zorg je er natuurlijk sowieso voor dat je er altijd bij blijft. Ik keek bijvoorbeeld heel vaak even in hun masker en had ze aangeleerd dat ze regelmatig even hun duimpje op moesten steken dat het goed ging. Of ik vroeg (en dat is echt heel slecht te verstaan onderwater met een snorkelmasker op, haha) “gaat het goed?”. En dan kreeg ik een “ja!!” terug.

Snorkelen met kleine kinderen

Wanneer je kinderen nog geen zwemdiploma hebben, dan denk je nog niet zo gauw aan snorkelen. Zelf heb ik als kind en ook daarna veel gesnorkeld, dat vond ik geweldig. Dit deed ik altijd met een duikbril, waarbij je ook je neus afdekt en dan een losse snorkel. Snorkelen was heerlijk, lekker dobberen in het water en naar visjes en krabbetjes kijken.

Ademhalen door een snorkel is echter niet zo heel vanzelfsprekend, je ademt door een lange buis en hebt en moet je mond om de snorkel klemmen. Veel mensen die het niet vanaf jongs af aan hebben gedaan vinden het ook lastig of vervelend. En met mijn driejarige dochtertje zou ik er echt niet aan beginnen. Hoewel zij een goede zwemmer is, vertrouw ik er niet op dat ze dat pijpje van de snorkel goed in het mond houdt. Een hap zout zeewater binnen krijgen zou het voor haar ook meteen verpesten, dan heeft ze zeker geen zin meer om nog te snorkelen daarna. Je wilt natuurlijk niet dat het ze gaat tegenstaan, want het kan zo leuk zijn.

Decathlon snorkelmasker kinderen

Snorkelmasker voor kinderen vanaf 6 jaar

Het snorkelmasker voor kinderen van de Decathlon is voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze kinderen zijn vaak bezig met hun zwemdiploma of hebben er al één en zijn, naar mijn idee, op een leeftijd dat je goed uitleg kan geven over hoe het werkt en waar ze op moeten letten. Ze zullen het ook aangeven als er water in het masker loopt. Aangezien onze kleuter bijna zes jaar is en heel graag wilde, is hij het masker gaan uitproberen. Ik vond het belangrijk om zelf te ervaren hoe een snorkelmasker voelt, dus ik heb er zelf één in maat S/M (voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen). Door zelf te gaan snorkelen kon ik mij een goede voorstelling maken over hoe het voor kinderen is.

Toen mijn zoontje het wilde uitproberen hebben we goed gekeken of het masker goed aansloot. Dat deed het uitstekend. Met het elastiek kun je het masker strakker of losser maken.

Ik liet hem eerst even staand, met het snorkelmasker op, met zijn gezicht het water ingaan (voorover bukken). Zo kon hij zonder dat hij helemaal onderwater was alvast even kijken. Vervolgens gingen we proberen wat er gebeurde als hij onderwater ging met zijn hoofd (met de snorkel boven water uit, uiteraard). Er liep geen water in. Zwembandjes om en lekker drijven in het water. Het ademen ging heel goed, heel natuurlijk. In het begin bleef ik er de hele tijd naast staan, omdat ik zeker wilde weten dat het goed ging. Uiteindelijk zijn we samen gaan snorkelen.

Ook onze driejarige (bijna 4 jaar) wilde het proberen. Ik dacht zelf dat dat nog helemaal niks zou zijn. Maar het ging heel goed en ook zij vond het fantastisch. Beiden hebben heel relaxt naar visjes liggen kijken.

Decathlon snorkelmasker kinderen

Het snorkelmasker van Decathlon versus andere maskers

Ik wist niet anders dan dat het masker alleen bij Decathlon te koop was. In het meer van Bled, Slovenië zagen we ook enkel deze maskers, niet veel overigens. We hadden veel bekijks. Maar toen we in Kroatië aankwamen zagen we ze heel vaak en bleken heel veel verschillende snorkelmaskers op de markt daar.

Aangezien ons dochtertje ook graag haar eigen masker wilde hebben we overwogen om er een aan te schaffen voor haar. Er zat helaas geen Decathlon in de buurt, dus probeerde we een merkloos kindersnorkelmasker uit. Mooi roze, precies wat haar aansprak. Maar hoewel zij het voor kinderen vanaf 3 jaar verkochten, sloot het op geen enkele manier aan, toen we hem bij haar pasten in het winkeltje. Daarnaast was de binnenkant (de binnenrand) van het masker van vrij hard plastic en zat dat echt niet fijn. De prijs 300 Kuna. Dat is 40 euro. Het snorkelmasker van de Decathlon is € 25. Wij hebben hem laten liggen en besloten dat de kinderen maar afwisselden met elkaar. Het volwassen snorkelmasker konden ze overigens ook op, maar je merkte toch wel dat daar een beetje water in druppelde.

Het snorkelmasker voor haar komt dus nog op het verjaardagsverlanglijstje. Volgend jaar is ook zij al begonnen met zwemlessen, dus dan wordt het snorkelen vast nog leuker voor ze.

Het meer van Bled is overigens echt een aanrader om te snorkelen, maar je moet niet bang zijn voor grote vissen!

Zelf het snorkelmasker aanschaffen, kijk op de site van Decathlon.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Snorkelmasker Decathlon
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Recensie Easybreath Snorkelmasker Decathlon met kleine kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *