Osmo educatieve spellen voor de iPad

Schermpjes hebben een enorme aantrekkingskracht voor kinderen. De iPad, de Nintendo Switch, Netflix, een smartphone, het krijgt hun aandacht en als je niet oplet dan zouden ze er de hele dag naar kunnen blijven staren. Nu weten we allemaal dat de hele dag aan een schermpje zitten niet het beste voor kinderen is, maar het is ook totaal geen reden om de schermpjes helemaal af te zweren. Ik vind dat kinderen ook ontzettend veel leren van al die digitale communicatiemiddelen. Uiteindelijk zullen ze er later ook veel mee te maken krijgen, dus enig begrip en handigheid van een ipad of smartphone is zeker van belang. Daarnaast merk ik dat mijn kinderen goed leren lezen door alle teksten die op de Nintendo Switch voorbij komen. Osmo is een educatief spelsysteem wat het spelenderwijs leren helemaal omvat en het daarmee leuk en interessant speelgoed maakt.

Osmo genius starter kit

Wat is Osmo?

Osmo is een educatief spelsysteem voor Ipad waarmee kinderen spelenderwijs leren. Het is bedacht om niet alleen creativiteit, maar ook sociale interactie van kinderen te stimuleren. Spelen gebeurt op een fysiek speelveld dat zich voor de iPad bevindt. De digitale omgeving en een fysiek spel vloeien in elkaar over.

Osmo werkt met een houder waar je een iPad in kunt zetten en een spiegel om over de camera van de tablet te plaatsen. Die kan zien wat er op tafel ligt dankzij de gepatenteerde “Reflective Al”-technologie.  Een set bevat daarnaast fysieke spellen die kinderen alleen of samen met iemand anders op tafel spelen.

Interactieve spellen die plezier en onderwijs combineren, worden steeds populairder en hebben al miljoenen fans over de hele wereld. Osmo heeft zich gebaseerd op decennia van onderzoek waaruit blijkt dat kinderen het beste leren door hands-on onderwijs. In samenwerking met ontwerpers en een team van onderzoekers op het gebied van kinderontwikkeling, zorgt Osmo voor een boeiende ervaring met uitstekende educatieve hulpmiddelen voor kinderen van 3 tot 10 jaar.

Spellen van Osmo

osmo spel voor ipad

De spellen Newton, Tangram en Words werden in 2013 geïntroduceerd bij de lancering van het merk. Sinds de oprichting is het assortiment spellen gegroeid om kinderen nog meer spelenderwijs leren te bieden. Osmo heeft ook de harten van ouders, leerkrachten en experts in het werkveld veroverd. De geleerde vaardigheden gaan van tekenen en visueel denken tot luisteren, probleemoplossing, natuurkunde en fijne motoriek. Door deze waardevolle vaardigheden op een leuke manier aan te leren, is Osmo ongetwijfeld een must-have in het school- en gezinsleven.

Voor de feestdagen zet Osmo een aantal van de spellen uit hun assortiment in de schijnwerpers:

Genius Starter Kit: een set met 5 spelletjes die de hele ontwikkeling van het kind in de lagere school (6-10 jaar) stimuleert en tegelijk hun sociale vaardigheden blijft prikkelen.

Pizza Co.: het uitbaten van een pizzeria staat centraal in dit spel, bestemd voor kinderen van 5 tot 12 jaar om mentaal rekenen, sociaal-emotionele vaardigheden, communicatie en teamgeest te oefenen.

Coding Starter Kit: er zijn drie leerwerelden beschikbaar om de eerste beginselen van logica tot geavanceerde programmeerconcepten te ontwikkelen.

Little Genius Starter Kit: een set van vier spelletjes voor kleuters om een eerste ervaring te geven van verschillende leervaardigheden zoals lezen, schrijven en klankherkenning.

Creative Starter Kit: een set om de creativiteit en expressievaardigheden van kinderen van 4 tot 10 jaar te ontwikkelen. 

De bol.com linkjes in deze blog zijn affiliate links. Als je hier op klikt en wat bestelt bij bol.com verdien ik daarmee een kleine bijdrage, het kost jou niks.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *