Speelgoed van het jaar: Color Addict Shuffle

Met een nominatie op zak voor speelgoed van het jaar 2020 is Color Addict een van de kans hebbers om de prijs in de wacht te slepen in de leeftijdscategorie: 8 en 9 jaar. Het spel is verslavend leuk, dat wilde ik zelf ook proberen. Het leuke van dit spel, het is zeer betaalbaar en daarmee ook een ideaal cadeautje voor een kinderfeestje.
Je shopt het voor € 12,99 bij Bol.com.

color addict shuffle

Speelgoed van het Jaar 2020 – 8 en 9 jaar

Spelletjes spelen en kennis testen. Allerlei soorten spelletjes, voor de lol of informatieve, zijn geschikt. Of constructiebouwwerken maken. Wetenschap ontdekken want ze zijn heel nieuwsgierig, en ze willen veel dingen uitproberen: hoe werkt het en hoe zit het in elkaar? Je zou kunnen zeggen dat de wetenschap op deze leeftijd dan ook een rol speelt. Leerzame spelletjes kunnen op een speelse manier helpen lesstof van school beter onder de knie te krijgen.

Genomineerd speelgoed van het jaar 2020 in de categorie 8 en 9 jaar is Color Addict Shuffle, samen met Lego DOTS Bff armbandenset en Lama.

Color Addict Shuffle

Een kleurrijk en meeslepend spel, perfect voor spelletjesavonden met het hele gezin, middagpauzes met collega’s of op school en feestjes!

Dit is een blauwe kaart. En deze? Rood of groen? Raak al je kaarten zo snel mogelijk kwijt door de juiste kleur of het juiste woord of allebei of omgekeerd uit te spelen. Het spel bestaat uit 110 kleurrijke kaarten.

Ligt er een kaart met de rode kleur met het woord blauw, dan kan je rood op gooien, of de kleur blauw, zoals het woord geschreven staat in letters. Of gooi blauw op of een andere kaart waarbij de letters rood zijn. Ook zijn er jokers. Veel om te verwerken zo? Nee hoor, gewoon lekker gaan spelen.

Waarschuwing: dit spel is heel verslavend! Met zo’n waarschuwing word je toch extra uitgenodigd om het te gaan proberen, is het niet?

Heerlijk een spel waar geen batterijen bij nodig zijn, waar geen pagina’s dikke spelregels bij horen. Een spel dat snel en simpel is. Leuk voor iedereen die al een beetje rap kan lezen en snel kan schakelen. Vanaf ongeveer 8 jaar is dit spel zeker te doen. Jongere kinderen kunnen het op een lager tempo meedoen.

De mening van de jury:

Een spel dat lekker snel wegspeelt. Blauw, oranje, zwart, helaas, fout gespeeld. Je moet snel reageren, maar dat valt niet altijd mee.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:

Color Addict is een kaartspel waarbij spelers moeten proberen om als eerste hun stapel kaarten af te leggen. Daarbij draait alles om kleur. Op elke kaart staat de naam van een kleur en ook de letters hebben een (andere) kleur. In de makkelijke versie mogen de spelers om de beurt een kaart afleggen mits deze qua kleur of kleurnaam overeenkomt met de kleur of kleurnaam van de voorgaande kaart op tafel. De uitkomst wordt dan voornamelijk bepaald door toeval. In de snelle versie, die een stuk leuker is, hoeven de spelers niet op hun beurt te wachten. Dan gaat het erom dat de spelers zo snel mogelijk een overeenkomstige kaart op de stapel leggen. Het gaat dus om reactiesnelheid. De speler moet gelijktijdig twee ‘modaliteiten’ van conflicterende informatie (geschreven kleurnaam versus de kleur van de letters) verwerken en deze informatie ‘matchen’ met de informatie op de kaarten die men in de hand heeft. Dat vraagt behoorlijk wat van de capaciteit van de informatieverwerking door de hersenen, zeker wanneer dat onder tijdsdruk gebeurt. Op deze wijze gespeeld betekent dit spel nog best een behoorlijke mentale uitdaging. Een goede manier om de hersenen te trainen in snel denken en beslissingen nemen; niet alleen voor deze leeftijdsgroep.

Meer over speelgoed van het jaar

Winnaars speelgoed van het jaar 2019
Genomineerden speelgoed van het jaar 2019
Winnaars speelgoed van het jaar 2018

Alles over speelgoed lees je in deze blog.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Speelgoed van het jaar: Color Addict Shuffle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *