Kamperen met kinderen: top of flop?

Gastblog geschreven door Elke. Elke is een vriendin van mij van toen we nog studeerden (vroeger, haha). Zo nu en dan hebben wij nog contact. Erg leuk dat zij een blog wilde schrijven over kamperen met haar zoontje. Elke heeft zelf ook een leuke website KidsKorting.nl.

Kamperen met kinderen: top of flop?

Kamperen met kleine kinderen, je leest er de meest uiteenlopende verhalen over; de een begint er geeneens aan, de ander zegt “eens maar nooit weer” en weer een ander heeft met het gezin de tijd van zijn leven op de camping.

Wij zijn altijd gek geweest op kamperen en hebben veel gereisd en rondgetrokken. Het gevoel van vrijheid en het buitenleven vinden we heerlijk. Maar toen ons zoontje twee jaar terug werd geboren hebben we ons kleine tentje op Marktplaats gezet en verkocht. Die kleine, basic tent was geen optie meer. Maar om nu alleen nog maar naar vakantieparken en hotels te gaan trok ons ook niet. Wij zijn van mening dat een vakantie voor iedereen in het gezin leuk moet zijn. En dus huurden we vorig jaar een safari tent in de Dordogne. Wat een luxe voor ons en ideaal met een kind van (toen) anderhalf jaar.
We hebben een fijne vakantie gehad en het camping-gevoel zat er weer in. Dat maakte dat we voor dit jaar besloten nog een stapje verder te gaan: we zijn weer echt gaan kamperen.

Dus geen kant-en-klare, luxe ingerichte tent op locatie, maar zelf met een tent op pad. Maar een beetje twijfel was er wel: zou een kleinere, basic tent ook nog zo leuk zijn? Wat als we er een kopen en het toch niet is wat we er van hadden gehoopt en verwacht? En zo kwamen we uit bij TravelTent, een ideaal concept: je huurt er namelijk een complete kampeerset. Het enige wat je zelf moet doen is een mooie camping uitzoeken, slaapzakken, kleding en (in ons geval) speelgoed meenemen. De rest zit in de set van TravelTent: de tent uiteraard, maar ook luchtbedden (ook leuke kleintjes voor kinderen!), kookgerei, tafel, stoelen en zelfs een fleurig picknickkleed. Hoe handig!What's on mama's mind travel tent

Afgelopen week zijn we op pad gegaan. Zoals gezegd hebben we ruime kampeerervaring, maar iedere tent is anders en dus was de handleiding die we van TravelTent meekregen erg handig.

De tent stond binnen no-time en ondertussen vermaakte ons zoontje zich opperbest in een van de vele speeltuintjes die de camping rijk was. So far, so good. Maar toen werd het bedtijd en daar had ons zoontje dus even mooi geen zin in. Alles in de tent was interessanter dan slapen. Daar bovenop begon het ook nog eens flink te regenen. We hadden het ons zo mooi voorgesteld; ons zoontje in dromenland en wij met een wijntje en een goed boek buiten. Niet dus!

Maar nadat ons zoontje uiteindelijk tussen ons in in slaap was gevallen en de regen stopte, begon de volgende dag een stuk beter: de zon scheen alweer en alles was binnen een mum van tijd weer droog. Dus kon er volop gespeeld worden, hebben we gewandeld en vermaakten we ons prima. De volgende slaapmomenten verliepen stukken beter en zelfs ’s middags, wanneer het in de tent toch best wat warm was, ging onze peuter lekker slapen. Al met al hebben we een heerlijke vakantie gehad die nu alweer naar meer smaakt. De kampeerset van TravelTent was ideaal en meer dan compleet. Dus waar ons kampeeravontuur  de eerste avond meer  naar ‘flop’ neigde, kunnen we nu met een grote glimlach en een mooie herinnering rijker overtuigd ‘top’ zeggen. Uiteraard speelt het mooie weer zeker mee, maar wij vinden kamperen met kinderen voor herhaling vatbaar!

Meer weten over TravelTent of zelf ook een kampeerset huren? Kijk dan op www.traveltent.nl

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *