Blije baby luiers

Luiers, ze zijn niet meer weg te denken uit ons leven.  Al hoewel, is dat wel zo? Want, onze jongedame is inmiddels ook alweer 1,5 jaar. Mijn zoontje was meet 2,5 jaar zindelijk, dag en nacht. Dus het kan maar zo zijn dat we over een jaar helemaal uit de luiers zijn. Dat zou toch wat wezen? Maar voorlopig hebben we altijd wel een doos met vier pakken vol pampers op zolder en dan de commode vol. Er gaan er zo’n 4 of 5 per dag door heen. Toen de kinderen kleiner waren waren dat er natuurlijk veel meer.

Wasbare luiers zijn mooi

What's on mama's mind wasbare luiersIn de winter periode zitten de pampers ver weggestopt onder de outfits. Je merkt dan amper dat het kleintje een luier om heeft. Nu is het weer lente en komen de kinderjurkjes en babyrokjes weer te voorschijn. Vandaag wordt het zelfs 22 graden, aldus de voorspellingen. Dan vallen de luiers toch meer op.

De meeste luiers zijn niet zo mooi en die werk je liever weg. Maar je zou het wel kunnen oplossen met wasbare luiers. Ik heb ze nog nooit geprobeerd, maar je hebt de leukste en mooiste prints op de wasbare luier van je baby. Zo kwam ik bijvoorbeeld het merk Little Lamb tegen. Het is eigenlijk gewoon een toevoeging aan een outfit. Ik ben er wat meer over gaan lezen. Ik ben heel benieuwd wie van jullie wasbare luiers gebruiken.

Redenen waarom ouders kiezen voor wasbare luiers:

Milieuvriendelijk
Sneller zindelijk
Goedkoop
Mooie printjes

Wasbare luiers goed voor het mileu

Als geen wasbare luiers gebruikt, dan weet je zelf wel hoeveel pampers je er per dag doorheen werkt. Ze verdwijnen allemaal in de afvalcontainer.
Hoewel wasbare luiers natuurlijk ook gewassen moeten worden en geproduceerd schijnen ze veel minder Co2 af te stoten. Dat wil ik wel geloven. Ook is er minder land nodig voor het produceren van grondstoffen.

Sneller zindelijk met wasbare luier

Hoewel wasbare luiers wel fijn zijn voor de billetjes van je kleintje, worden kinderen toch meer What's on mama's mind flamingogetriggerd om zindelijk te worden. De billen worden snel nat en zo worden ze bewuster van van plas- en poepmomenten. De wegwerpluiers van tegenwoordig zijn zo goed dat je kindje er totaal een last van heeft.

Wasbare luiers zijn goedkoper

Je moet luiers wassen en aanschaffen, maar toch kun je op de lange termijn geld besparen. Vooral wanneer de luiers door meerdere kindjes (broertjes, zusjes) gedragen kunnen worden.

En, wat vind je er van? Ga je het proberen? Ik vind ze er in elk geval wel erg mooi uitzien. Het doet mij ook denken aan zwemluiers. Wasbare zwemluiers heb ik voor mijn zoontje ook gebruikt. Die waren ook al zo leuk.

 

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *