Je kind en kleine pony’s

What's on mama's mind konijn Mijn kinderen zijn gek op dieren, maakt niet uit wat voor een dier: van konijn tot olifant.

Iemand grapte laatst:  “nu je dochtertje één wordt, dan krijgt ze toch wel een Shetlandpony cadeau?”. Haha, goed idee. Maar ik denk het niet!

Pony’s en paarden zijn wel erg leuk vind ik, maar voor de kids vaak nog wel een beetje spannend. Toen we laatst bij een restaurant zaten met een groot weiland waar twee Shetland pony’s in stonden werd mijn zoontje wel erg nieuwsgierig. De pony’s waren heel aaibaar en werden flink geknuffled door veel kinderen. Ik vroeg mijn peutertje of hij de pony ook wilde aaien, maar dat zag hij niet zitten. Prima, want het hoeft van mij niet. Andere kinderen waren de pony’s gras aan het voeren. Dat vonden de pony’s heerlijk en aten het zo uit hun handen.

Als moeder vind je dat misschien af en toe een beetje eng, maar het ging allemaal goed. Na een half uur zag ik ineens mijn zoontje zelf met een hand vol gras op een pony afstappen. Hij had ineens moed verzameld en wilde het ook wel wat de kinderen deden. Met de vlakke hand geven, zei ik tegen hem. Een vlakke hand? Geen flauw idee wat dat is natuurlijk. Hij keek mij aan. “Je hand openvouwen en dan met je hand plat naar de pony toe”.  Hij snapte het en zo heeft hij de pony’s waar heerlijke hapjes gras gegeven. Ik was trots op hem, want zo’n pony is toch een heel groot dier in vergelijking met zo’n klein menneke van 2 jaar.

Als kind heb ik 7 jaar pony gereden. Soms vind ik het nog weleens jammer dat ik het nooit meer heb What's on mama's hondgedaan sindsdien. Al zou ik het nu wel spannend vinden en wat zijn die paarden hoog zeg! Ik was 4 of 5 jaar toen ik begon met pony rijden. Op een Shetlandpony. Francientje heette ze, haha. Er waren op de manage waar ik reed twee oude shetlandpony’s: Billy en Francien. Daar reden de hele kleintjes op. Een mooie cap op en paardrijdlaarzen aan. Ik zie mijn dochtertje straks ook al op een pony zitten. Maar misschien wil ze het wel helemaal niet. Ze is nu pas 1 dus het duurt nog wel even voordat ze dat kan. Ze is wel al helemaal gek op de hond.

Paardenmeisjes
Ik was niet extreem veel met de pony’s bezig. Op zaterdagochtend reed ik pony, vooraf even borstelen en achteraf ook. Sommigen waren dagen met de pony’s bezig. Zij hadden ook hun eigen (verzorg)pony en kochten allerlei mooie spullen, als dekens voor paarden. Dat heb ik allemaal nooit gedaan volgens mij. Al heb ik weleens elastiekjes gekocht om de manen mee in te vlechten voordat we een wedstrijd hadden.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *