Kinderboek: Bunnie vs Monkie

Update – Na de eerste twee delen hebben we nu ook een derde deel van Bunnie vs Monkie kunnen lezen! Wat een feest toen ook dit boek bij ons in de brievenbus zat. Ik schreef al even over de mega leuke kinderboekenreeks die we eerder dit jaar hebben ontdekt. Een boekenserie voor kinderen die zelf kunnen lezen vanaf een jaar of acht. Het is vergelijkbaar met de boeken van Dog Man, mochten je kinderen die ook al kennen. De boeken bestaan uit korte hoofdstukken in stripvorm. Hoewel de korte zinnen makkelijk lezen, zijn de woorden niet per se heel eenvoudig gekozen, dus vanaf groep 4 of 5 leuk te lezen! De boeken zijn grappig en absurd, maar dat maakt het lezen alleen maar leuker.

Bunnie vs Monkie van Jamie Smart, is een gloednieuwe kinderboeken serie met knotsgekke graphic novels. Elk boek vol uitbundige korte strips in full colour.

Boek 1: Bunnie vs Monkie – Het grappigste gevecht ooit is begonnen

bunnie vs monkie deel 1

Welkom in het Bos. Maar pas op, er heerst chaos! Bunnie het konijn en zijn vrienden Wienie de eekhoorn en Big het varken leefden er vredig samen tot de aap Monkie een noodlanding maakte in zijn raket en besloot de macht te grijpen. Nu zet Monkie wanneer hij maar kan de boel op stelten, geholpen voor de gestoorde uitvindingen van het stinkdier Stinkie de uitvinder. Maar Bunnie laat dat natuurlijk niet zomaar gebeuren. De avonturen van Bunnie en Monkie begonnen als een wekelijkse strip en domineren al een tijdje de Britse bestsellerlijsten. Nog in 2023 verschijnen ook de delen 2, 3 en 4 bij Gottmer in vertaling dus kijk uit, als jij of je kind het Bunnie vs Monkie-virus eenmaal te pakken hebt kun je niets anders dan doorlezen!

Jamie Smart, Bunnie vs Monkie | ISBN 9789025777685 | gebonden | t/m 17 augustus 2023 € 12,50 – daarna € 16,99
leeftijd: vanaf 8 jaar | vertaling: Leonie Hardeman | verschijnt: 24 mei 2023

Boek 2: Bunnie vs Monkie en de mens-invasie

bunnie vs monkie deel 2

Heel kort na het eerste deel verscheen al het tweede deel. Dus stonden twee kinderen bij ons thuis te stuiteren, vooral toen ze er achter kwamen dat deel 3 en 4 ook uitkomen in 2023. De boeken lezen ze in een ruk uit, zo leuk vinden ze ze.

Sinds hij in het eerste stripboek met zijn raket neerstortte in het bos waar Bunnie en zijn vriendjes wonen, heeft Monkie alles op alles gezet om chaos te veroorzaken en opperheerser te worden. Bunnie het konijn, Wienie de eekhoorn, Big het varken, Le Vos, Actiebever en Metalen Arie hebben zo’n beetje genoeg van de knotsgekke plannen van Monkie en Stinkie de maffe uitvinder. In dit hilarische tweede stripboek in de reeks moeten ze het niet alleen opnemen tegen Stinkies knotsgekke uitvindingen, maar ook tegen een hele nieuwe indringer… mensen! Kunnen Bunnie en Monkie hun gevecht aan de kant zetten om het bos te beschermen?

Boek 3 – Bunnie vs Monkie en het doemgenootschap

bunnie vs monkie

Het derde deel is zeker niet minder spectaculair en grappig. Het einde van de wereld was nog nooit zo grappig!

‘Bunnie vs Monkie en het doemgenootschap!’ is het derde deel in een serie graphic novels over de hilarische vete tussen een aap en een konijn. De droogkomische korte stripverhalen met het kleurrijke artwork van Jamie Smart zijn perfect voor fans van ‘Dog Man’.

Sinds de komst van Monkie is het geen dag rustig geweest in het bos van Bunnie en zijn vriendjes. Dankzij Monkie de aap en het geniepige, geniale stinkdier Stinkie moeten de pluizige bosdieren het dit keer opnemen tegen een enorme robotwalvis, een biggenkanon, een gloednieuwe slechterik en… het letterlijke einde van de wereld! Kunnen Bunnie en co het kwaad tegenhouden?

‘Bunnie vs Monkie’ is een krankzinnig grappige serie strips van de Britse auteur en illustrator Jamie Smart. De avonturen van Bunnie en Monkie zijn te lezen in compacte graphic novels. Laat dit maffe duo en hun vriendjes je hart veroveren met hun bizarre plannen om het bos te beschermen en de wereld te veroveren!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *