Kinderboek 8+: De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles

Op 15 maart verscheen bij uitgeverij Kluitman een nieuw deel in de Waanzinnig om te weten-serie. De serie kinderboeken waar jonge kinderen massaal gek op zijn. Na het succesvolle De gruwelijke geschiedenis van de hele wereld verschijnt nu De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles (8+), geschreven door Nick Arnold, met illustraties van Tony de Saulles. Een informatief boek met allerlei verbluffende feitjes en weerzinwekkende weetjes over de wetenschap. Kleine professors en mini ontdekkers, ze willen alles weten over hoe de wereld werkt. Ze zijn gek op het Klokhuis en de feitjes uit dit soort boeken. Ze lopen over van ideeën en vragen, dit boek is een mooie verzameling van dingen die waanzinnig zijn om te weten!

de waanzinnige wetenschap van werkelijk alles

De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles

Dit boek neemt je mee op reis van het allerkleinste atoom naar het allerdiepste zwarte gat en van de oerknal naar de verre toekomst. Je ontdekt alles over de tijd van de dinosaurussen, vliegt door het heelal en neemt een duik in de ingewanden van het menselijk lichaam. Aangevuld met hilarische illustraties, grappen en weetjes verandert dit boek iedere lezer in een waanzinnige wetenschapper.

Weet jij hoeveel kilo de hele aarde weeg? Of hoe de allereerste seconde van het bestaan eruit zag? Kinderen kunnen ongelooflijk veel vragen stellen, die jouw hersenen doen kraken. Ik krijg vaak zat een vraag, waarvan ik denk… hmm, goede vraag, geen idee. Misschien weet Google het? Nou ik geef jouw kind een heel ander advieS: Sla het boek open en word een waanzinnige wetenschapper. Het boek is mooi, stevig en groot. Een heerlijk boek om open te slaan op je bureau of te lezen als je ’s avonds in bed ligt. Het boek bevat heel vel tekst, dus het is wel echt gericht op de kinderen vanaf 8 jaar, of je moet het gezamenlijk lezen. De manier waarop de pagina’s zijn ingedeeld en vormgegeven zijn heel creatief en aantrekkelijk. Gedachten wolkjes, krantenberichten en afbeeldingen die alles vertellen! Leuke kleine stripjes en kaders met feitjes. Wetenschap op een zeer aantrekkelijke manier, grappig en vol met feitjes!

waanzinnig om te weten

Over Nick Arnold en Tony de Saulles

Nick Arnold schreef al van kleins af aan over waanzinnige onderwerpen – hoe gruwelijker, hoe beter. Inmiddels heeft hij vele Waanzinnig om te weten-titels op zijn naam staan. Tony de Saulles is kinderboekenschrijver en illustrator. Veel boeken uit de Waanzinnig om te weten-serie zijn door hem geïllustreerd.

De waanzinnige wetenschap van werkelijk alles | Waanzinnig om te weten | Nick Arnold | € 14,99 | 96 pagina’s | verschijnt in maart | Kluitman | isbn 978 90 206 0556 3

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *