Kinderboek met gedichten Vliegen zonder vleugels

Een kinderboek met de mooiste eerder verschenen en nieuwe gedichten van Theo Olthuis. Een prachtige manier om kinderen kennis te laten maken met gedichten. Korte gedichten over alledaagse ervaringen.

Vliegen zonder vleugels

Deze gedichten zijn voor iedereen. Of je nu op de grond valt van het lachen, ontzettend boos bent of verdriet hebt om je overleden hond. En waarom moet je eigenlijk steeds naar de kapper als je haren tóch weer aangroeien?

Vliegen zonder vleugels bevat de 15 leukste en mooiste gedichten van Theo Olthuis uit de bundels die eerder tussen 1983 en 2002 bij Ploegsma verschenen én 20 nieuwe gedichten. Aron Dijkstra maakte er prachtige illustraties in kleur bij. 

Vliegen zonder vleugels

Vliegen zonder vleugels | Theo Olthuis | € 15,99 | ISBN 978 90 216 8190 0 | Non-fictie 6+ 

Over de auteur & illustrator

Theo Olthuis (1941) werkte als onderwijzer en dramadocent. In 1983 debuteerde hij met de bundel ‘Een hele grote badkuip vol’ bij Querido. Sindsdien schrijft hij gedichten en toneel voor kinderen en volwassenen. Daarnaast schreef hij liedjes en scènes voor televisieprogramma’s als Sesamstraat, Klokhuis en Koekeloere, en liedteksten voor o.a. Herman van Veen en Stef Bos.

De tekenstijl van Aron Dijkstra (1992) laat zich het best omschrijven als kleurrijk, toegankelijk en sfeervol. In het derde jaar van zijn studie Illustratie aan de Willem de Kooning Academie liep hij stage bij illustrator Philip Hopman. Inmiddels zijn er al verschillende prentenboeken van zijn hand bij meerdere uitgeverijen verschenen, waaronder ‘Het feest Andersom’ met tekst van Paul Biegel.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Kinderboek met gedichten Vliegen zonder vleugels

  • 19 april 2022 om 19:14
    Permalink

    ben net oma geworden van een tweeling,en ik weet dat de kinderen helemaal gek zijn van voorlezen,dus ik ben alvast boekjes aan het sparen

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *