Kinderboek over klimaatverandering: Scheten uit de schoorsteen

Scheten uit de schoorsteen is een prentenboek over klimaatverandering. Het behandelt op een luchtige
manier de oorzaken, gevolgen en oplossingen van dit complexe probleem. Op moment is er veel gaande in Nederland rondom het stikstofprobleem, mogelijk krijgen jouw kinderen daar wat van mee. Wat is er eigenlijk aan de hand met ons klimaat? Een mooie manier om dit met je kinderen te bespreken is als je dit doet met een begrijpelijk prentenboek erbij.

Scheten uit de Schoorsteen

scheten uit de schoorsteen

Een koe en een auto? Kan je die twee eigenlijk vergelijken met elkaar? Een auto laat ook scheten, namelijk uit de uitlaat. Benzine is het eten van de auto, een koe eet gras, wat hebben die twee als overeenkomst? Dit boek nodigt jou en je kinderen uit om te praten en leren over klimaatverandering. Wat voor een consequenties heeft het als het ijs van de poolkappen smelt? Zal het water stijgen?

In ‘Scheten uit de schoorsteen’ vind je alle antwoorden over klimaatverandering, op kleuterniveau. Op luchtige toon legt Marc ter Horst, inmiddels autoriteit op het gebied van de kindernon-fictie, klimaatverandering uit. Dit doet hij op humoristische en hoopvolle wijze, maar zonder de feiten te bagatelliseren. ‘Scheten uit de schoorsteen’ is een verhelderend verhaal over de problemen én oplossingen voor ons klimaat.

Marc ter Horst is de auteur van het meermaals bekroonde boek ‘Palmen op de Noordpool’. Hij schreef ‘Scheten uit de schoorsteen’ met de hulp van meteoroloog Peter Kuipers Munneke. Illustrator en prentenboekenmaker Yoko Heiligers combineert in haar illustraties lijntekeningen met collages en creëert zo een vrolijk en kleurrijk kunstwerk. In 2017 won haar boek ‘Wauw Pauw’ een Vlag en Wimpel.

Duik met dit gi-ga-groene boek in de gi-ga-groene Kinderboekenweek van 2022!

Scheten uit de schoorsteen
Marc ter Horst & Yoko Heiligers (ill.)
ISBN 978 90 257 7649 7
Leeftijd vanaf 5 jaar

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *