Kinderboek: Ziekenhuishond – vanaf 4 jaar

Een kinderboek over een ziekenhuishond, een hond die elke dag met haa rbaasje naar de kinderafdeling van het ziekenhuis gaat om daar kinderen op te vrolijken. Ziekenhuishond is een kinderboek voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Het boek is volledig op rijm geschreven. Een heerlijk boek over hoe een hond kleine en grote kinderen in het ziekenhuis eventjes laat lachen en de pijn kan laten vergeten. Zelfs de arts en de ouders worden kalm van de lieve hond die geaaid en geknuffeld mag worden. Eventjes gaat het zelf mis met Fiet de ziekenhuishond, maar gelukkig is hij gauw weer fit en gezond…

De ziekenhuishond kinderboek

Als je denkt, hey de naam van de schrijfster van dit boek ken ik: Julia Donaldson. Zij maakte het wereldberoemde en een van de meest fantatstische kinderboeken allertijden (ik vind niet dat ik overdrijf): De Gruffalo!

Een verhaal over vriendschap, moed en een dappere hond

Fiet is de ziekenhuishond. Iedere dag gaat ze met haar baasje naar de kinderzaal van het ziekenhuis om alle patiëntjes op te vrolijken. Maar op een dag gebeurt iets waardoor zij zelf opgevrolijkt moet worden. Gelukkig zijn daar de kinderen van de kinderzaal! Een vrolijk en ontroerend prentenboek van het duo dat Detectivehond maakte: Julia Donaldson en Sara Ogilvie.

Nederlands Hardcover 9789047712817 Druk: 1 oktober 2021 32 pagina’s

Over Julia Donaldson en Sara Ogilvie

Julia Donaldson maakte al talloze prentenboeken, met onder anderen Axel Scheffler, die de wereld veroverden. Zangerig, ritmisch taalgebruik kenmerkt al haar teksten, maar het grootste creatie blijft De Gruffalo. Sara Ogilvie studeerde in Schotland af aan de kunstacademie. Vanaf het begin van haar carrière ontving ze belangrijke prijzen en zelfs de opdracht om een kunstwerk te maken voor Nelson Mandela en de Engelse koningin. Ze maakte onder meer Neushoorns eten geen pannenkoeken, Verboden toegang: monstertuin! en de boeken over Sara snufje.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Kinderboek: Ziekenhuishond – vanaf 4 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *