Kinderboekreview: Het kerstverhaal

Het kerstverhaal kennen we dat allemaal nog en kun je het goed vertellen aan jouw kinderen? Dit boek vertelt op een heel leuke en kindervriendelijke manier het kerstverhaal. Aangevuld met mooie prenten.

kinderboek het kerstverhaal

Het kerstverhaal

Maria’s buik is al heel dik. Bijna zal haar kindje geboren worden. Een engel heeft haar verteld dat het een heel bijzonder kind zal zijn.
Maar dan moeten Maria en Jozef plotseling op reis naar Bethlehem. En daar, in een stal net buiten de stad, gebeurt het: het kindje wordt geboren. Jezus heet hij.
Maria wikkelt hem in warme doeken. En Jozef ontdekt een grote, heldere ster boven de stal. Een ster die aan iedereen laat zien dat er iets bijzonders is gebeurd!

kinderboek het kerstverhaal

De tekeningen zijn prachtig en het verhaal is heel duidelijk en geschikt voor kinderen geschreven. Onze peuter en kleuter luisteren er aandachtig naar. Een perfect boek om aan te schaffen voor de Decembermaand. Ook leuk voor scholen en voor de kinderopvang om kinderen uit voor te lezen.

kinderboek het kerstverhaal

Het boek is best modern, maar niet in het verhaal. Het verhaal is eigenlijk helemaal zoals ik het ook ken. Het verhaal is niet “te populair” geschreven, om het zo modern te doen overkomen, maar het is heel erg in kindertaal geschreven. De tekst leest heel vlot en het zijn korte zinnen. De tekeningen zijn heel erg herkenbaar en speels getekend en totaal niet ouderwets, wat je soms wel hebt bij kinderboeken.

Auteur/illustrator Vivian den Hollander Mies van Hout
Uitgeverij: Ploegsma
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 32
Publicatiedatum: 01-11-2017
Leeftijdsindicatie: 4 – 8
NUR: 227 224
Tags: 3 – 9 jaar
Verkooprijs  €9,99
ISBN: 978-90-216-7818-4

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Het kerstverhaal
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *