Kinderboeken Sep en Fien

Ik ontving twee nieuwe kinderboeken van Sep en Fien, van Ingeborg Bijlsma. Twee vrolijke en kleurrijke kinderboeken, om uit voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer 2 jaar. De kleuren spatten van de kaft af, maar ook in het boek is er heel veel bekijken.

Sep en fien kinderboek

De kinderboeken Sep en Fien

Inge Bijlsma schreef in deze serie al Sep is jarig, Sep en de baby en nu ook Sep en Fien Samen Spelen en Sep en Fien naar School. Kleurrijke compacte kinderboeken van ongeveer 32 pagina’s.

Sep en fien kinderboek

Sep en Fien Samen spelen

In Sep en Fien Samen spelen wordt natuurlijk lekker gespeeld.

Vrolijk zwaait Sep op de schommel.
“Doe je mee? Vlug, kom erbij.
Samen spelen is nog leuker.’
“Zeker weten,’ zegt Fien blij.

Sep en Fien naar school

Het boek Sep en Fien naar school is een heel goed boek ter voorbereiding van jouw 3 jarige die bijna naar school mag. Als je vier jaar wordt mag je naar school, mat wat gebeurt daar? Wat doen we eigenlijk op school en ik vind het ook wel spannend hoor! Kinderen vinden het fijn om ergens op voorbereid te zijn, verassingen zijn maar spannend. Sep en Fien naar school helpt jouw kleintje bij de voorbereiding.

Sep roept: “Hoi, ik ben er klaar voor!
‘t Is vandaag de grote dag.
Het is super,
maar ook spannend,
dat ik nu naar school toe mag.’

De boeken zijn heel leuk om te lezen met je kinderen en ik vind het altijd leuk als boeken ook actueel of realistisch zijn. Kinderen kunnen er echt wat aan hebben om te worden voorgelezen uit boeken die gaan over iets dat zij op moment zelf meemaken. Gaat je kindje bijna of net naar school, dan is het heel goed voor ze om te lezen over naar schoolgaan. Vooral wanneer een kind nog geen broertje of zusje op school heeft, is het soms lastig om een voorstelling te maken van wat er nou echt op school gebeurt. Lezen helpt en lezen is leuk. Praat ook eens na met je zoontje of dochtertje over wat in het boek staat.

Het boek bevat veel kleurrijke prenten wat het boek zeer aantrekkelijk maakt voor kinderen. Het liefst lees ik boeken op rijm, het is leuk wanneer kinderen het verhaal zelf af kunnen maken, doordat ze de rijmwoorden herkennen. Een goede oefening voor tijdens het lezen, zonder dat ze door hebben dat ze iets aan het leren zijn. Geen “moetje”, maar een leuke educatieve ervaring.

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *