Kinderboekreview: Wat een beestenbende!

We hebben weer een leuk prentenboek voor je gelezen: Wat een beestenbende!. Lees mee, met wat er kan gebeuren als je je kamer niet opruimt. Het begint allemaal op de dag dat Pien tegen alles “nee” besluit te zeggen… Nou die eerste regel van het boek is al heel herkenbaar voor ouders van een peuter, of niet?

beesten bende

Wat een beestenbende!

Pien zegt tegen alles nee, het huis wordt een enorme bende, maar dat vindt ze prima, ze trekt zich nergens wat van aan. Lekker doen waar ze zelf zin in heeft, denkt ze.

kinderboek wat een beesten bende!

Tot ineens haar kamer vol met wilde dieren is. Pien is helemaal niet blij met alle dieren, ze maken herrie en rotzooi.

beestenbende

De dieren trekken zich nergens wat van aan; een nijlpaard in bad en de apen maken rommel van de boekenkast. Als ze het huis ontvlucht, blijkt dat haar huis in de jungle staat en er groeit ook een staart aan haar billen; Wat een beesten bende! Als ze haar speelgoedkist vindt, begint ze op te ruimen en ze gaat zichzelf wassen met heel vele badschuim, moe en voldaan valt ze in slaap. De volgende ochtend wekt haar moeder haar heel tevreden, want het kamertje van Pien is weer helemaal spik en span en haar staartje? Die is gelukkig weg, want Pien is een meisje, geen beest!

kinderboek wat een beesten bende

Grappig verhaal met mooie tekeningen

Ik vind het weer een ontzettend leuk verhaal om voor te lezen. Misschien steken je kinderen er nog wat van op, om te voorkomen dat hun kamer ook zo’n rotzooi wordt. De tekeningen zijn heel erg leuk en grappig, net als het verhaaltje. Er is genoeg te zien en te zoeken in het boek. Spot jij op de laatste pagina nog het apenstaartje van Pien?

Over het boek

Auteur: Susanna Isern
Illustrator: Rocio Bonilla
Uitgever: De Vier Windstreken
40 pagina’s
Formaat: 24,5 x 27 cm

Voor kinderen vanaf 4 jaar

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Kinderboek: Wat een beesten bende!
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *