Poster printen voor de kinderkamer

Een kinderkamer inrichten is erg leuk om te doen. Het is ook leuk om het af en toe een beetje af te wisselen. Variatie is nooit verkeerd. Dus wat ik regelmatig doe is nieuwe posters ophangen in een lijstje op de kamers. Dat kan als zo’n groot verschil maken. Soms iets met donkere kleuren en de andere keer juist weer heel vrolijk en kleurrijk. Als je een beetje handig en creatief bent kan je misschien zelf wel een poster maken.

Zelf een poster maken

Een heel leuk idee voor het maken van een poster voor een kinderkamer ben ik ooit op Pinterest tegen gekomen. Misschien heb ik het zelfs al weleens met jullie gedeeld. De afbeelding kan ik niet meer vinden. Maar het leuke idee is om elke keer dat jouw kind een mooie tekening heeft gemaakt hier een foto van te maken; voor een collage.

Collage van kindertekeningen op poster

Als je dan een stuk of 12 mooie tekeningen hebt gefotografeerd. Dan kun je deze op je computer in een collage zetten. Je kunt dit zelfs al in paint doen, of een gratis collage programma opzoeken via Google. Je zet dan alle foto’s naast elkaar, zorgt dat het formaat groot genoeg is om bijvoorbeeld op A3 of nog leuker A1 te printen.
Je hebt dan een mooie collage van allemaal unieke kindertekeningen. Voor jouw zoontje of dochtertje superleuk om op zijn of haar kamertje te hebben hangen en jij hebt geen stapels rondslingerende tekeningen. Hoe leuk is dat.

What's on mama's mind knutselen

Foto van kunstwerk met kunstenaars

Een ander idee is om een heel mooie tekening te maken met je kinderen. Bijvoorbeeld een verf kunstwerkje waarbij ze hun eigen handen en voeten gebruiken. Hier maak je een foto bij, terwijl zij er zelf naast staan, zitten of liggen. De foto’s kun je als posters bedrukken en dan heb je een poster van het kunstwerk met de makers.

De eerste zelfgeschreven naam op poster

De eerste keer dat jouw kindje zijn eigen naam heeft geschreven is ook heel leuk om in te lijsten.

Kortom, genoeg ideeën om weer even creatief bezig te zijn.

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *