Kinderstoel Stokke Steps

We kennen allemaal de Stokke Tripp Trapp kinderstoel, maar kennen we ook de Stokke Steps? Een prachtige kinderstoel! Wij hebben deze net nieuw in huis en zijn er erg blij mee. Lees je mee?

Stokke kinderstoel Stokke steps

Hierboven zie je de variant die wij uitzochten. Welke direct matcht met ons interieur. Dat zie je ook terug op de foto’s op de Instagramstories van deze stoel.

Stokke Steps in interieur

Ik vind het een ontzettend mooie stoel, hij past ook heel goed bij onze stijl. Wij hebben veel wit en hout in huis. Het contrast van het hele witte met het hout, vind ik altijd erg gaaf.

Tijdschriften sweet living shop

Hoewel we heel tevreden zijn met onze Stokke Tripp Trapp stoelen is de Stokke Steps een fijne aanwinst aan de eettafel. Simpelweg, omdat de stoelen zo mooi bij het interieur passen. De kinderen zitten trouwens net zo fijn op de Stokke Steps als op de Tripp Trapp, dus we hadden niet meteen een nieuwe stoel nodig. Ze vonden het wel heel leuk om op de nieuwe stoel te mogen zitten! De Tripp Trapp stoelen worden gebruikt op de kinderkamers voor aan hun bureautjes.

Stokke Steps kinderstoel uitbreiden

De stoel heeft ook weer allerlei opties voor de allerkleinsten. Zo kan hij worden gebruikt met de Stokke® Steps™ wipstoel, zodat je pas geboren baby aan tafel kan zitten. Dat vind ik echt een uitkomst. Wij hebben geen baby’tje meer aan tafel, maar het was wel heel fijn toen onze kleintjes al heel vroeg bij ons aan tafel konden aanschuiven.

De stoel kan ook samen Stokke® Steps™ Baby Set worden gebruikt als kinderstoel. Je kindje zit comfortabel en kan meedoen aan tafel met het gezin. De ronde zitting en rugleuning geven je kindje een optimale ergonomische ondersteuning.

Door de verstelbare voetsteun kan je kindje zelfstandig op de stoel klimmen. De voetsteun kan je zelf aandraaien, draai hem ook af en toe weer een keertje strak, want na een lange tijd gebruik kunnen schroeven soms wat losser raken.

De stoel past mooi bij je interieur dankzij het authentieke en moderne Scandinavisch design.

stokke serviesset ezpz
Het Stokke Servies past er ook prachtig bij

Stokke Steps wipstoel en Babyset

Past perfect bij de Stokke® Steps™ Wipstoel. Baby Set is verstelbaar, eetblad is los verkrijgbaar. De stoel is de basis voor de wipstoel en bijpassende accessoires. De stoel is ontworpen met ondernemende actieve peuters in gedachte. Doordat bijna alle onderdelen van de stoel zijn aan te passen, krijgt je kind de juiste steun en het beste comfort.

Stokke Steps monteren

Het is een eenvoudige klus om deze kinderstoel in elkaar te zetten. Een kind kan de was doen. Hieronder zie je alle onderdelen waar de stoel uit bestaat

Stokke kinderstoel Stokke steps

Samen met mijn peuterdochter heb ik de stoel in elkaar gezet. Uiteraard zorgde ik er zelf voor dat de schroeven goed vastgeschroefd zijn, maar het is heel leuk om zoiets samen te doen. Leuk ook dat ze een handleiding al zo goed kunnen volgen, de stoelpoten waren genummerd en moest bij de juiste nummertjes worden ingestoken, dat was heel eenvoudig en dat kon ze dan ook zelf lezen en matchen.

Stokke kinderstoel Stokke steps

De Stokke Stoel heeft een klein nadeel, vind ik zelf, dat is dat poten schuin zijn. Dat heeft als voordeel dat de stoel niet kan omvallen, maar als nadeel dat je er over kan struikelen. Wel past de stoel bij ons onder de eettafel, dus op het moment dat er niemand aan zit, schuiven wij het onder de eettafel en struikelen wij niet. Zit er wel iemand op, of is hij niet aangeschoven, dan is het opletten geblazen.

Verder zie ik vooral pluspunten aan de stoel, hij zit lekker en het design is erg mooi.

Voor welke leeftijd is de Stokke Steps en Stokke Tripp Trapp stoel geschikt?

Stokke tripp trapp serene pink
De nieuwe kleur Stokke Tripp Trapp

De Stokke Tripp Trapp stoel is geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar tot opa’s en oma’s. Ze zeggen meestal 0 tot 99 jaar, maar als je 100 jaar bent, mag je er heus nog wel op.

De Stokke Steps is ook te gebruiken met babyset vanaf 0 jaar en zonder babyset vanaf een jaar of 2. Dat ligt een beetje aan hoe goed je kindje zelf kan zitten en op en van de stoel kan klimmen. Je wilt niet dat het kindje valt natuurlijk.

 • Adviesleeftijd zonder Babyset is 36 maanden.
 • De stoel kan maximaal 85 kg aan.

Een paar tips rondom de Stokke Steps

 • Voel regelmatig even of de schroeven van het voetenplankje nog goed aangedraaid zijn.
 • Mocht je uitgekeken raken op de kleur poten, die kan je nog verwisselen met nieuwe poten. Zo kan je de kleur van je stoel aanpassen, superleuk!
 • Gebruik een wipstoel en / of babyset om optimaal gebruik te kunnen maken van de lange levensduur van de stoel, zo kunnen de allerkleinsten ook al in de stoel!
 • Breid hem uit met tafelblad. (Het tafelblad kan maximaal 5 kg aan).
Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Stokke Steps kinderstoel
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

1 reactie op “Kinderstoel Stokke Steps

  OptiSite

  (4 april 2019 - 17:07)

  Heel handig! Ik ben al een poosje opzoek naar zo’n stoel, mijn kleine Dennis zit nu aan een zelfgebouwde stoel. Niet heel handig, maar het werkt.

  Ik ga hier maar eens naar opzoek! Ben benieuwd of er ook een prijskaartje aanhangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *