Gastblog Kim: Oberhausen met kinderen

Gastblogger Kim ging op stap met haar dochtertje Nikita (3 jaar). Ze ging naar Oberhausen waar ze Sea life en het Lego Discovery Center bezocht. Net als wij in 2017 rond kerst deden. Wij waren echter een stuk enthousiaster dan Kim over Lego Discovery Center, hierboven is mijn review gelinkt. Haar dochtertje vond het, gelukkig, wel leuk! Evenals Sealife wat ze heel leuk hebben gevonden.

Erop uit met een peuter naar Oberhausen

Wil je een keer een weekend weg wat geschikt is voor jong en oud? Dan kan dat in Oberhausen.

Wij hadden wat daagjes vrij en besloten naar Oberhausen te gaan. In Oberhausen is een groot winkelcentrum genaamd Centro, met 200 winkels de grootste van Europa. Tevens zit er Sea life en de Lego discovery center naast.

Lego discovery center gastblog

Lego Discovery Center Oberhausen

Het Lego Discovery, viel mij helaas tegen. We hadden niet van te voren tickets gekocht, omdat we nog niet precies wisten wat we eerst wilden doen. Daardoor was de entree €17.50 per persoon, ook voor 3-jarigen, dat is vrij fors voor een entreeprijs. Wel kun je een combinatieticket kopen met Sealife erbij (dat zit ernaast, zie hieronder).

De eerste ruimte is een deur die elke 5 minuten open gaat. Dat vond ik wel raar, maar met een kind dat moet plassen is dat ook nog eens alles behalve fijn. Ik ben dan ook terug gegaan naar de balie om te vragen of het niet sneller open kon. Via de uitgang werden wij toen binnen gelaten.

Dan kom je binnen op een grote bouwplaats, waar je zelf lego kan bouwen. Een stukje binnenspeeltuin, met een klimgedeelte en een aantal attracties. Die ik niet heel leuk vond, eerder suf. Een 4d bioscoop, die natuurlijk Duits gesproken is, en een lunchhoek. Bij het 4d gedeelte van de film kwam er wind en sneeuw, ik vond het niet echt spectaculair. Eerlijk gezegd vond ik het veel geld, voor wat het waard is. We hadden er meer van verwacht!

Sealife Oberhausen

Sealife oberhausen gastblog Kim

Nikita vindt het gelukkig al snel leuk.Wat historie over lego of zo. We zijn daarna naar Sea life gegaan wat een opluchting was. Super mooi decor. Ook niet groot maar mooi, netjes en daardoor erg leuk. Er word meerdere keren per dag gevoed en uitleg gegeven. Mijn advies, koop een combi ticket online dan valt de prijs nog mee en je kan ze makkelijk beide op 1 dag doen.

Shoppen in Oberhausen

De volgende dag was voor het shoppen. Na de lunch even met Nikita naar het kindergedeelte, waar je als je dat zou willen ook je kind bewaakt achter kan laten voor 5 euro per uur,zodat jij weer verder kan met winkelen. Maar wij zijn gebleven om daarna samen verder te gaan.
Nikita viel toen toch in de buggy in slaap. Winkels voor ieder wat wils. Van goedkoop tot duur.

Voor het eerst heb ik weer wat voor mijzelf gekocht. Ik voelde me haast bezwaard en schuldig dat ik niks voor Nikita had gekocht. Dat komt namelijk nooit voor. Als ik de stad in ga vind ik nooit wat voor mijzelf maar altijd voor haar. Dat was deze keer andersom. En heel even voelde dat vreemd.

Oberhausen Centro

Hotel in Oberhausen

Ons hotel was simpel en dichtbij het centrum. Ik had geboekt via booking.com, maar dat was toch iets anders als ik dacht. Ik dacht een familiekamer geboekt te hebben, maar dat bleek niet het geval. Gevalletje onduidelijke website. Uiteindelijk, dankzij bijbetalen, kwam het goed, maar je vakantie begint dan al wat stroef.  Ontbijten deden we om de hoek van het hotel, bij één van de bakkerijtjes. Die verkopen ontbijtpakketjes die super zijn. Een eitje, 2 broodjes, kopje thee en wat beleg. Prima begin van de dag. Dat is een echte budgettip, want hotelontbijt is vaak superduur!

Wil je ook nog wat cultuur op doen? Dan kan je slot Oberhausen bezoeken. Het paleis is nu ingericht als kunst museum of bezoek het LVR industriële Rheinlandse museum. De oude zinkfabriek laat nu zien hoe het leven van toen was. Ook is er van veraf de gasometer te zien. Wat nu als tentoonstellingsruimte word gebruikt. Door de weeks is er markt op de alt markt.

Essen als uitstapje van Oberhausen

Verblijf je langer dan is Essen nog een leuk uitstapje. Wij zijn daar dag 3 heen geweest aangezien we eigenlijk wel uitgeschopt waren.

De dierentuin in Duisburg of Krefeld is ook nog een optie plus natuurlijk Movie park in Bottrop.

Wij gaan zeker nog een keer die kant op aangezien het voor ons maar 1.45 uur rijden is. Maar dan wel met droog weer zodat we op het terras kunnen zitten langs de promenade bij Centro.

Wat is jullie tip voor een weekend weg?

Please follow and like us:

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *