Knuffelen met plucheknuffels

IMG_2003Vrijdag kregen we een pakketje bezorgd. Samen met mijn zoontje maak ik de pakketjes vaak open. Zijn ogen werden heel groot toen ik hetgeen wat in dit pakketje zat uit de doos haalde. “Wauw” zei hij. Met grote ogen, open mond en uitgestrekte armen werd de knuffelgiraf in ontvangst genomen, een omhelzing met het dier volgde.

Hij is in zijn knuffelfase (als zoiets bestaat) beland. Knuffelen met papa en mama, maar vooral met zijn knuffels. Hoe groter de knuffel hoe beter. IMG_2002Tegenwoordig sleept hij zijn grote knuffelbeer door de hele kamer, om er vervolgens bovenop te duiken en hem een flinke knuffel te geven. Soms komt hij met zijn armen vol met knuffels aan; ijsbeer, pinguïn, beer, konijn, ze worden allemaal onderdeel van een groepsknuffel.

Kleine man is net 16 maanden, sinds een maand of twee is hij wat meer met zijn knuffeltjes bezig. Een echte favoriet heeft hij (nog niet. Konijn ligt altijd bij hem in bed, maar een keer zonder konijn is geen probleem. Soms hoor je dat kleintjes met een paar maanden al een favoriete knuffel hebben. Onze dreumes heeft dat dus niet zo en had dat ook als baby niet echt, ondanks dat hij wel altijd konijn bij zich heeft (omdat wij die overal mee naar toe nemen voor hem).

LIMG_2011aatst werd ik geattendeerd op Plucheknuffel.nl. Een site vol plucheknuffels. Zoek jij nog een perfecte knuffel? Neem dan eens een kijkje op deze website. Ze hebben zoveel keuze. Wat ik naast de knuffels heel leuk vind aan de site is dat ze een kopje ‘populaire zoekwoorden’ hebben. Ik ben altijd wel nieuwsgierig naar wat nou heel populair is. Het meest gezocht wordt er momenteel kennelijk op stokstaartje.

Een tip die je vaak als beginnend moeder krijgt is, koop er altijd twee. Zorg dat je een reserve knuffel in huis hebt voor als de ander kwijt, vies of kapot is. Wij hebben dat met de konijnenknuffel ook gedaan. Deze wisselen we wel af. Zodat ze er een beetje hetzelfde uitblijven zien. Dan worden we niet betrapt als we hem een keertje noodgedwongen moeten omwisselen.

Opgestuurd artikel klein

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

2 reacties op “Knuffelen met plucheknuffels

  Thea van Galen

  (11 mei 2015 - 07:57)

  hahaha slim om ze even om te wisselen.
  Ik was gek op knuffels vroeger, ik hoop mijn kleintje tzt ook.
  Al had ik geen favoriet, wel een favoriete pop

   mamasmind

   (11 mei 2015 - 07:59)

   Ja ik ook, vooral op mijn grote knuffelhond!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *