Leuke zomerschoenen voor kinderen

De afgelopen dagen hebben mijn kinderen amper schoenen gedragen. Het is typisch sandalenweer. Blote teentjes en korte broeken met t-shirts of zomerjurkjes. Voor de zomer hebben we altijd drie paar zomerschoenen voor de kinderen. Namelijk sneakers, sandalen en teenslippers. Slippers, omdat het zo lekker makkelijk is naar het strand of in de tuin, sandalen voor als ze wat gaan doen tijdens de hittegolf. We doen nooit teenslippers aan naar school, maar sandalen mag natuurlijk wel, want daar kunnen ze prima op lopen en nummer drie: sneakers. Sneakers voor de iets minder warme dagen, voor naar de stad of voor de langere afstanden.

shoesme kinderschoenen 2023

Hoe zoek je goede sandalen uit?

Er zij heel veel verschillende soorten sandalen. Vooral voor meiden kan je je lol op met de hoeveelheid patroontjes, kleurtjes en versieringen. Regenboog kleuren, vachtjes van nepbont of allerlei tierlantijntjes. Voor jongens is het aanbod vooral verschillend door de kleur. Je kan echter ook sandalen vinden van allerlei materialen, waarbij veelal plastic wordt gebruikt. Plastic in schoenen is echter helemaal niet fijn voor voeten, het gaat zweten en het wordt glad. Het beste kan je opzoek naar sandalen gemaakt van leer. Daarin zweten de kindervoetjes toch wat minder en het zit veel lekkerder. Vooral het leer dat soepel is is fijn voor de voeten. Zo krijg je geen blaren van de bandjes. Bij sandalen voor kinderen is het belangrijk dat er een goed voetbed in de sandaal zit, zodat ze geen last krijgen van hun voeten. Vooral bij jonge kinderen is goed schoeisel heel belangrijk, de voetjes en benen zijn immers nog zo in ontwikkeling.

Wanneer wel slippers dragen?

Ik ga al aan dat ik slippers niet het beste schoeisel vind voor kinderen. Voor jezelf schijnt het ook niet al te best te zijn, maar de kindervoeten zijn nog aan het groeien en ontwikkelen, daarom let ik daar extra goed op dat ze goede schoenen hebben. Als je kind naar het strand gaat, dan is een paar sneakers niet het meest praktische om aan te trekken. Je hoeft vaak geen lange afstanden te lopen, maar je kan de slippers wel even snel aan en uit trekken. Ook heb je na afloop van een zwempartij geen last van zand in je schoenen. Ook naar het zwembad, zoals bij zwemles, is het ideaal om slippers te hebben. Lekker makkelijk en praktisch. Voor langere afstanden zou ik kiezen voor sandalen. Ook hier hebben kinderen lekker blote teentjes, maar het biedt toch wat meer ondersteuning.

jongens schoen shoesme 2023

De leukste zomerschoenen voor kinderen

Ik vind qua kinderschoenen, sneakers voor kinderen megaleuk. Daarnaast dragen mijn kinderen ze ook het liefst. Stoer, makkelijk en comfortabel en er is zoveel keuze voor gave sneakers. Vooral nu ze zomerjurkjes en korte broeken dragen, staan sneakers superleuk onder die kleine kinderbeentjes. Natuurlijk smeren we goed met zonnebrand, maar doordat de kinderen zoveel tijd buiten door brengen, zijn de beentjes inmiddels ook wel een beetje zongebruind. Een mooie witte sneaker eronder vind ik dan ook een supergaaf gezicht.

Ik hoop dat het mooie weer nog lang aanhoudt. Het is voor de plantjes wel even goed als er binnenkort wat water valt, dus dat gebeurt hopelijk ’s nachts. Overdag willen we lekker zwemmen in het zwembad in de achtertuin of naar het strandje. We kijken al uit naar de zomervakantie!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *