Maak van je balkon een minituin

Niet iedereen droomt van een grote groene tuin, het kost namelijk ook veel tijd en werk om een grote tuin te onderhouden. Je gras moet gemaaid worden, je bomen en planten gesnoeid en planten en bloemen hebben verzorging nodig. Ook heb je niet altijd de ruimte voor een groene achtertuin. Vooral niet als je op een appartement woont. Je hebt geen balkon van 50 vierkante meter nodig om een tuin te creeren, ook op een klein balkon met weinig ruimte kan je je eigen moestuin maken of een gezellige sfeervolle zithoek.

Balkon vloer bekleden

kindvriendelijke tuin

Veel balkons hebben een kale betonnenconstructie. Dat is vrij logisch, want het moet weer en wind kunnen doorstaan. Meestal mag er niet te veel gewicht op een balkon, dus dikke tegels is niet altijd toegestaan. Een houten vlonder maakt een hele verandering in sfeer en in de uitstraling van het balkon. Je moderniseert een balkonvloer eenvoudig door een mooie vloer te plaatsen. Echter is hout wel gevoelig voor diverse weertypen. Het kan gaan rotten of kan glad worden door algen. Je hebt er zeker wel wat onderhoud aan. Een alternatief kan Trespa® platen bieden. De platen kunnen worden toegepast als alternatief voor hout. Het is materiaal dat niet geschilderd hoeft te worden en buiten gebruikt kan worden, zonder adt het gaat rotten. In dit materiaal kan je wel zagen en boren, dat maakt het makkelijk toepasbaar.

Balkon inrichten

Je hebt prachtige buitenkleden die weer en wind kunnen doorstaan. Mijn ervaring is vaak wel dat na een seizoen het buitenkleed redelijk aan vervanging toe is. Het is daarom niet superduurzaam, echt kostbaar zijn deze kleden vaak ook niet. Plaats er een gezellige tuinbank bij. Liefst eentje waar je heerlijk onderuit gezakt op kan zitten, want een balkon is een perfecte plek om na een drukke werkdag te ontspannen. Ter aankleding kan je wat potten, vazen en een decoratieve gieter plaatsen. Potten met wat hogere planten of boompjes kunnen meteen dienen als wat afscherming als je veel inkijk op je balkon hebt of wat schaduw bieden. Gebruik kunstofpotten deze zijn licht van gewicht, dat scheelt een hoop gesjouw. Vul eventueel bij grote potten de bodem op met hydrokorrels, dit scheelt ook in gewicht en het zorgt voor een geleidelijk transport van water richting de wortels van de planten. Decoreer de tuinbank af met kleurrijke kussens en als je de ruimte hebt een lekkere hangmat.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *