Mens, erger je niet…

Iedere moeder herinnert zich vast nog een tijd dat ze zich ergerde aan moeders met kinderwagens. Misschien is het lang geleden, misschien niet zo heel vaak en misschien doe je het nog steeds weleens. Maar je deed het wel, toch?

Kinderwagens in de supermarkt, kinderwagens op zaterdag in de Zara en kinderwagens in je favoriete eettentje. Ik ergerde me niet altijd hoor, want nu lijk ik ineens intens gefrustreerd te zijn geweest, dat valt best mee. Maar ik heb me echt weleens (vast geheel onterecht) geërgerd. “Welke moeder bedenkt het zich nou om met kinderwagen op spitstijd (12:00 uur op zaterdag) te gaan lunchen in dat ene leuke lunchtentje in het centrum? En welke moeder wil nou gaan shoppen, met kinderwagen, op een koopzondag? En je gaat toch al helemaal niet met je kinderwagen de supermarkt in op vrijdagmiddag?!”

Nu ik zelf moeder ben, merk ik dat ik mij aan hele andere dingen erger. De meest irrationele onterechte en onredelijke ergernissen. Want zo is het vaak met ergernissen; je kunt beter even naar je eigen humeur en flexibiliteit kijken dan naar het geen dat jou zo irriteert. Maar goed…
Zo betrapte ik mij er laatst op dat ik me er aan stoorde dat iemand zijn fiets tegen een reling langs de Waalkade had gezet, op mijn wandelroute. Precies ter hoogte van een lantaarnpaal. Op die manier werd elke mogelijkheid om met een kinderwagen over de toch al veel te smalle stoep te lopen belemmerd. Ik moest de hoge stoep af, de weg op, om vervolgens weer de hoge stoep op te gaan. Haast niet te doen, toch? Wie zet zijn fiets daar nou neer, terwijl de hele reling vrij is?
“Koekkoek Kim, elk normaal denkend persoon op deze aardbol die niet dwangmatig bezig is met kinderwagens!”.

Of nog zo een. Toen ik vanmiddag de stoep af wilde met de wagen, stond er precies voor de ‘schans’ een auto geparkeerd. Daar denk je toch over na als je je auto parkeert? “Ja, Kim, iedereen is de hele dag bezig met waar jij met je kinderwagen langs wilt”.

Misschien is het dat het einde van mijn verlof nadert. Te lang in de “alles draait om mijn baby”-staat doorgebracht. Volgende week ga ik weer aan het werk, dan zal ik weer opgenomen worden in de (er is meer op de wereld) maatschappij en kan ik me weer aan andere dingen ergeren.

Ik mag overigens gewoon op zaterdag gaan lunchen met kinderwagen in dat gezellige kleine eettentje nadat ik net de H&M door gesjeesd ben, dat dan weer wel.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *