Hoe groter de tas

Juist! Hoe meer een vrouw meesleurt.

Ik had, zoals ik al eerder heb geschreven, een erg leuke kraamhulp. Zo wilde ze mij nog weleens overhoren over alles wat ze mij vertelde betreffende mijn pasgeboren spruit. Uiteraard schreef ze het ook allemaal op. Maar het werd een beetje een spelletje. Dan zei ze “vitamine K” en dan antwoordde ik fanatiek: “drie maanden, drie druppels”. “Vitamine D?” “Zes druppels”. Een soort quiz. “Wat stop je allemaal in je luiertas als je op pad gaat met Hugo?” En dan noemde ik de praktische zaken die ik mee zou nemen.

Inmiddels schijn ik mij echter niet meer zo te houden aan dat bescheiden lijstje dat ik destijds opsomde. Want wat ik tegenwoordig allemaal met me mee zeul…

Voordat de kleine er was puilden mijn handtassen al uit en het afgelopen jaar werd ik naar mijn werk vergezeld door een hippe rugzak. Dat biedt tenminste voldoende laadruimte en is lekker comfortabel. Wanneer je een beetje als een man denkt, dan zeg je nu: “dan stop je er toch gewoon wat minder in?” Maar dat is gewoon niet mogelijk. Elke week ruim ik de tas op en zit hij na een dag weer bom vol. Doordat je de tas ook nog eens super handig aan de kinderwagen kunt hangen merk je van het gewicht toch niks. De klep van de tas kan alleen niet meer dicht, maar goed dan hang je hem toch met die kant tegen de wagenbak aan.

Voorheen bestond de inhoud van mijn tas uit minimaal mijn zonnebril, portemonnee (welke zelf ook weer uitpuilt), zakdoekjes, lipgloss, borsteltje, pen, reserve pen, tweede reserve pen, het was geen uitzondering als er ook een derde reserve pen in zat. Zonnebrandcrème, telefoon, sleutels en een flesje water. Maar nu heeft dat kleine mannetje ook een verzameling spullen die mee moeten en hebben zelfs wat van mijn eigen spulletjes hiervoor ruimte moeten maken. Om te beginnen Pampers, maatje 1 en maatje 2, ik betrapte mezelf er laatst op dat ik er zes bij me had. Waarom? Hydrofiele doek, twee of drie spuugdoekjes, een schoon broekje, schone romper korte mouw (twee stuks), schone romper lange mouw, schoon truitje, verschoningsmatje, billendoekjes, hand- en smoeldoekjes, zonnebrandcrème voor baby’s factor 50, flesje melk en een etuitje met reserve speen, neuspeertje en neusspray. Zucht!!

Heb ik het allemaal nodig? Vast niet? Maar het zit er in voor je er erg in hebt.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *