Review Miitopia – Nintendo Switch (PEGI 7)

Vorm je eigen avontuur met hoofdrollen voor je vrienden en familie en neem het samen op tegen de duistere vorst, die de gezichten van Miitopia’s bewoners heeft gestolen. Bepaal alles zelf in Miitopia. Bepaal wie de hoofdrol spelen in dit spel. Gebruik de ontwerpstudio, kies make-up en pruiken. Wat vinden wij van het spel? Lees onze review Miitopia voor Nintendo Switch.

miitopia nintendo switch

Miitopia

Dit spel is een groot grafisch avontuur. Reis door een uitgestrekte wereld vol vreemde vijanden tijdens je missie om de gestolen gezichten te redden van de duistere vorst. Spelers kunnen zelf de hoofdrolspelers van dit avontuur creëren – van het dappere team waarmee je op reist gaat tot de grote slechterik, de duistere vorst. Bekijk de Miitopia – Mii krijg je niet klein!-trailer op het YouTube-kanaal van Nintendo voor meer info over dit vermakelijke, steeds weer verrassende avontuur. 

Tussen het vechten met maffe vijanden door, is het tijd om even uit te rusten in de herberg en de banden tussen Mii-personages te versterken. Als teamleden in dezelfde kamer verblijven, zal hun vriendschap evolueren. Je kunt daarvoor ook Mii-personages op uitjes sturen, bijvoorbeeld naar een café, bioscoop of andere gelegenheid. Geen twee vriendschappen zijn hetzelfde! Verwacht hilarische interacties, gekke relaties en onverwachte situaties die je avontuur steeds unieker maken.

Je team wordt vergezeld door een paard dat je trouw zal dienen – mits je er goed voor zorgt. Het paard kan je tijdens gevechten een hoefje helpen maar je ook op andere manieren van dienst zijn. Via de Mii-maker van de Nintendo Switch kunnen spelers heel eenvoudig Mii-personages maken en aan de game toevoegen – vervolgens is het nu ook mogelijk om Mii-personages met vrienden uit te wisselen. In Miitopia kunnen spelers allerlei nieuwe aanpassingsopties gebruiken om Mii-personages fraaier dan ooit te maken, inclusief weelderige pruiken, kleurrijke kapsels en allerlei make-up. Een gratis demo van Miitopia is beschikbaar voor iedereen die dit grappige, fantasievolle avontuur wel eens wil proberen. Het is ook mogelijk om de opgeslagen gegevens van de demo over te zetten naar de volledige versie van de game, zodat spelers hun avontuur naadloos kunnen vervolgen. 

paard in je team miitopia

Wat is een Mii?

Het spel Miitopia gaat over karakters die je zelf maakt. Heel leuk dus om iemand na te maken, zoals jezelf of je vader en moeder. Of je juf of meester op school. Maak bijvoorbeeld je klasgenoten of je vriendjes, met kapsel en al na. Hilarisch. Vervolgens maak je dus je eigen verhaal. Jij kiest uit met wie je op reis gaat, maar ook wie de bad guy / girl is.

Je hoeft dit overigens niet per se op deze manier te doen, want je kan ook bestaande karakters kiezen. Mocht je geen zin hebben in dat customizen van je cast. Heel leuk en creatief.

Wat vinden we van Miitopia?

Ik moest in het begin even wennen aan het spel, maar wat is het leuk en grappig. Ik raad je ook echt aan om even het YouTube filmpje hier bovenin de blog te bekijken, je krijgt door het filmpje een goed beeld van het spel. Ik vind het een heel aantrekkelijk spel. Het is mooi vormgegeven en het heeft humor. De demo is ook uitvoerig te testen trouwens, mocht je twijfelen en je kan de opgeslagen gegevens overzetten zodra je de aankoop hebt gedaan. Ik vind het een supergrappig spel en heel verslavend. Nog eventjes door? Ah toe?! Het spel is ontzettend leuk voor kinderen. PEGI 7 krijgt het spel mee. Voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar, handig als je een beetje kan lezen en schrijven. Het spel is heel mooi en leuk. Grappig ook dat je met je paard een team vormt. Ik vind het een heel mooie en leuke game.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *