Review Campground Vliegveld Twente

Kamperen, maar dan wel in stijl! Wij bezochten Campground Vliegveld Twente, een glamping op de oude vliegbasis van Twente in Enschede. Hier verbleven we in een accommodatie van Clamp Outdoor Camp. Dankzij de vele activiteiten op Campground Vliegveld Twente was er genoeg te beleven op deze militaire vliegbasis, midden in de Twentse natuur, voor kinderen. Een weekend om niet te vergeten! Lijkt het je ook wat lees dan Review Campground Vliegveld Twente en hoor hoe wij het beleefd hebben. Ik kan al verklappen: het was heel erg leuk!

Vliegveld Twenthe

Review Campground Vliegveld Twente

Als je het terrein op komt rijden zie je meteen dat je op een militairterrein bent aangekomen. De entree is gedecoreerd met een oud vliegtuig en een legertent biedt schaduw op deze warme dagen.

Campground vliegveld twente

Tijdens de tweede wereldoorlog was Vliegveld Twenthe een zwaarbewaakte plek door de Duitse Luftwaffe. Niet lang daarna werden de gebouwen onbruikbaar gemaakt en het landschap van vliegveld Twenthe opnieuw ingericht. Op het bunkerpark kwamen zwaarbeveiligde bunkers voor de opslag van munitie voor tijdens de Koude Oorlog. Tientallen jaren later is de bunkerstrip niet meer in gebruik, maar staan er nog steeds de zwaarbeveiligde bunkers, vol begroeid met groen. Een spannende omgeving met veel historische verhalen. Op deze historische bunkerstrip is nu een unieke pop-up glamping gerealiseerd met tientallen tenten, Campground Vliegveld Twente. De historische setting werd in zijn waarde gelaten, maar aangekleed met hippe tenten. Zo sliepen wij in Family Bell en grote belvormige tent, waar 4 bedden in stonden.

De tent

Campground vliegveld twente

Er staan diverse tenten op Campground Vliegveld Twente, er is ruimte van 2 tot 8 personen (misschien is er op aanvraag wel meer mogelijk). Ook kun je in tenten nog kinderbedjes laten bijzetten. Er zijn bijvoorbeeld ook accommodaties waar je twee tenten naast elkaar hebt. Een grote tent voor de ouders en een kleinere voor de kinderen. Een enkele tent heeft ruimte voor meer personen, zoals de Family Bell waar wij in verbleven. Er was meer dan genoeg ruimte in die tent en er waren nu 4 bedden in geplaatst. Er stond een kleine koelkastje in, er lag een stekkerblok voor stroom. Er stonden twee nachtkastjes of tafeltje en een krat met bestek en borden.

Het bed is een comfortabeler stretcher met matras en dekbed met kussen. Wij hebben er uitstekend op geslapen en dat terwijl ik niet zo snel tevreden ben met een bed.

Het wakker worden in een tent was fantastisch voor de kinderen. Het geluid van de rits die open gaat, de geur van een licht vochtige lucht terwijl je vanuit je bed meteen naar buiten stapt. Kamperen in Nederland is hartstikke leuk en vooral als je zulk prachtig weer hebt als wij hadden. Het was warm dit weekend, rond de 28-30 graden, met één stevige regenbui om 21:00 uur ‘s avonds die in elk geval iets voor verkoeling heeft gezorgd.

kamperen in een tent

Entertainment en activiteiten voor de kinderen

Als je een plek zoekt waar de kinderen de hele dag buiten (of in een bunker ;))kunnen zijn en zich vermaken, dan is dit de plek. De campground ligt op een prachtige bosrijke plek. Let daardoor overigens wel op op teken. Ik had er dit weekend wel 1 te pakken, de kinderen lijken er ongeschonden uit te zijn gekomen. Maar, ik hoorde er veel mensen over: muggen, spinnen en teken. Dat hoort ook bij kamperen, maar het mocht de pret zeker niet drukken.

Campground vliegveld twente skelterbaan

Het programma voor de kinderen is waanzinnig goed georganiseerd, er is een enorm uitgebreid en gepland programma, maar het voelde heel vrij. Je hoefde niet bang te zijn om iets te missen, wilden de kinderen nog langer lasergamen, dan kon je nog even lasergamen. Zelf even op de skelters? Geen probleem. De hele dag door is er ruimte voor vermaak van je kinderen. Jong en oud, met een heel enthousiaste begeleider. Bij ons liep Robin dit weekend rond voor de activiteiten en de kinderen wisten hem overal te vinden. Eén oude bunker, verstopt in het bos, dient als speelplaats en verzamelplaats voor kinderen. Binnen kun je knutselen en lasergamen. Buiten de bunker zijn grote speelblokken en een skelterbaan. Ook is er nog een mogelijkheid tot boogschieten, is er een klimbos en kun je met nerf-guns schieten op een activiteitenterrein. Op een heuvel in het bosrijke gebied zjin meerdere touwnetten en klim toestellen geplaatst, waar kinderen de heuvel op en af kunnen klimmen. Een mini parcours voor kinderen vanaf een jaar of 4.

Campground vliegveld twente klimbos

Skelterbaan

Er stonden (volgens mij) 6 mooie stevige Berg skelters, groot en klein formaat. Waardoor ook de kinderen vanaf een jaar of 3 uitstekend konden skelteren, maar de wat ouderen ook nog prima op de skelters passen. Het parcours bood de gelegenheid om een race te rijden. Met 4 kinderen tegelijk raceten mijn twee kids dan ook over de baan. Duidelijke afspraken werden gemaakt, je mag maar eenrichting op met zijn allen, niet afsnijden en vooral niet botsen!

Campground vliegveld twente bunker

Lasergamen

Het lasergamen ging in groepjes van 4 tegen 4. Er wordt heel goed rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen en het is er niet te donker, om het spannend te vinden, maar wel donker genoeg om de lasers goed te zien. Wil je als ouder mee doen? Geen probleem, ook is er ruimte voor als je alleen met jouw eigen kinderen een keer een potje wilt spelen. Ik moet zeggen dat ik de sfeer onder de kinderen ook heel gemoedelijk vond. Grote kinderen hielden rekening met kleine kinderen en de kinderen speelden ook heel goed met elkaar. We hadden het het weekend ook absoluut getroffen, want de kinderen waren allemaal leuk met elkaar.

Eten en drinken

Campground vliegveld twente foodtrucks

Je kan de glamping ervaring boeken inclusief ontbijt en avondeten, dat maakt het kamperen extra ontspannen. Het avondeten doe je op het horecaplein (een mooi groot grasveld waar je beschut kan zitten). Jouw eten bestel je bij diverse foodtrucks. De keuze is enorm en het erg lekker. Door het dragen van een gekleurd bandje maak je kenbaar dat je “all inclusive” verblijft en kun je vrij eten bestellen. Voor de kinderen was er ook genoeg, een pannenkoek met stroop en poedersuiker of vers fruit, broodje met knakworst, frietjes, tortilla chips met gesmolten kaas, pizza of een mini hamburger. Maar ook was er een heerlijke salade die je zelf kon samenstellen, verse frietjes met warmvlees (heerlijk was deze, daar heb ik er twee van op), een pasta met truffel, hamburger en vast nog meer wat ik vergeet op te noemen. Je krijgt ook 1 drankje erbij en ook daar was genoeg keus.

Campground vliegveld twente

Marshmallows bij het kampvuur

S’avonds na het eten gingen de kinderen weer op pad. Nu eerst houtsprokkelen voor het kampvuur op de gezellige vuurplek om daarboven marshmallows te roosteren op je zelf gevonden stokken. Een tip: zoek een lange stok, dan is het wat minder heet voor je bij de vuurschaal. De vuurschaal staat op het horecaplein, waar je zelf dus wat te drinken kan halen. Naast dat horecaplein zit een voetbalveldje en een grote zandbak vol scheppen en emmers. Het springkussen binnen is ook altijd bereikbaar, dus niemand hoeft zich te vervelen.

Het sanitair op Campground Vliegveld Twente

Campground vliegveld twente sanitair

Het sanitair is ook altijd een dingetje bij kamperen en moet natuurlijk bij mijn review Campground Vliegveld Twente absoluut aan bod komen. Is het schoon genoeg? Is er voldoende ruimte? Aangezien het een pop-up camping is en geen vaste kampeerplaats met sanitair is, stonden er bulls toilletten en douches. Dat ziet er minder aantrekkelijk uit dan een mooi stenengebouw. Wel was het leuk aangekleed in de stijl van de locatie en stonden er stoere legertrucks naast. Toen we aankwamen was het absoluut heel schoon. Ik deelde met de organisatie nog een kritiekpuntje: In de tijd dat wij er waren had het van ons nog wel een keer schoongemaakt mogen worden. Wij zijn vrijdagmiddag aangekomen en zaterdagmiddag vertrokken. Zaterdagochtend waren alle papierendoekjes op en de wc’s veelvuldig gebruikt. De wasbakken stonden vol met zeep en tandpasta resten en zelfs een laagje water waar de muggen heel blij van werden. Het was niet echt vies te noemen en het rook ook niet vies op het terrein. Maar wat mij betreft wel een puntje van aandacht wat nog beter kan. We ontdekten wel dat het tweede sanitair, meer richting de bunker veel minder gebruikt was, dus die had zaterdagochtend even onze voorkeur. Maar er was ruim voldoende van alles en wat mij betreft op te lossen door in de ochtend nog een schoonmaak ronde te doen, op het moment dat de meesten aan het ontbijten zijn. Vooral in deze tijd hebben mensen meer behoefte aan hygiëne en ik ben ook absoluut geen die-hard kampeerder, dus sanitair delen ben ik niet zo gewend en ik kan ook enorm verlangen naar mijn eigen badkamer. Ze waren blij met mijn feedback en hebben aangegeven hier ook meteen actie op te ondernemen. Heel fijn als kritiek goed ontvangen wordt en direct wordt opgepakt. Dan begrijp je klantenservice goed.

Abseilen Vliegveld Twente

Campground vliegveld twente abseilen

Vanwege Vaderdag was er een speciale actie waarbij er geabseild kon worden vanaf een toren op het vliegveld van Twente. Ook deze activiteit was weer heel ongeforceerd en goed georganiseerd. De begeleiding was zeer kundig en aardig. De sfeer was heel goed, ook al moesten sommigen langer wachten, omdat er ook kinderen gingen abseilen die het heel spannend vonden. De sfeer was enorm goed over het hele weekend, tijdens alle activiteiten alle begeleiding was echt top. Het abseilen was een hele belevenis en spannend, maar leuk!

Ik hoop dat je de review Campground Vliegveld Twente nuttig vindt en een goed oordeel kan vormen over deze pop-up camping. De kinderen vonden het echt fantastisch. Ze waren continu bezig en als ouder kan je genieten van hoe je kinderen zich vermaken of een rust momentje pakken. Het werkelijke en belevenis voor de kinderen. Mijn zoontje heeft vooral heel veel potjes gelasergamed en kon daar geen genoeg van krijgen. Terwijl mijn dochtertje alle activiteiten bleef afwisselen. Het skelteren, knutselen en bouwen met de grote blokken, het was allemaal aantrekkelijk. Tussendoor nog even springen op het springkussen.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

2 gedachten over “Review Campground Vliegveld Twente

 • 10 augustus 2021 om 17:41
  Permalink

  Nou, het horecaplein en de gezelligheid die daarbij hoort, is er helemaal niet! Sfeerloze boel daar, echt waar..

  Beantwoorden
  • 11 augustus 2021 om 09:12
   Permalink

   Wat jammer Merel, die ervaring hebben wij totaal niet. Wanneer ben jij er geweest?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *