NaturalSenz duurzaam wasmiddel

Ik ben continu op zoek naar manieren om ons huis te verduurzamen. Niet per se om kosten te besparen, soms is verduurzaming ook investeren, zoals met zonnepanelen. Maar vooral voor het milieu, de natuur en gezondheid. Bewustwording van het feit dat niet alle producten die in de supermarkt liggen per se goed voor je zijn is een eerste stap. Een tweede stap is uitzoeken wat dan wel beter is en dat is niet altijd makkelijk. Een voordeel van het hebben van een blog als mamas-mind.nl, is dat je soms in contact komt met bedrijven en producten die je nog niet eerder was tegengekomen. Zo maakte ik kennis met het merk NaturalSenz voor milieuvriendelijke wasmiddelen. Ik mocht zelfs wat uitproberen, dus mijn wasmachine draait nu (mogelijk zelfs gratis door de zon en de zonnepanelen) op volle toeren om te kijken wat ik er van vind. Lees vooral door tot het eind, want ik mag ook een een jaar lang eco-vriendelijk wassen met NaturalSenz aanbieden, in de vorm van 8 pakketten NaturalSenz (4x wit en 4x kleur waspoeder).

NaturalSenz milieuvriendelijke wasmiddelen

Wat is NaturalSenz?

Ik heb hieronder wat informatie vanuit NaturalSenz verwerkt en gecombineerd met mijn eigen ervaring met het product, of eigenlijk: de producten. Ik probeer zowel het wasmiddel voor de bonte als witte was uit.

NaturalSenz is net zo krachtig als alle andere wasmiddelen. Het grote verschil is dat zowel de bonte als witte was op milieuvriendelijke wijze stralend schoon worden. Op een wastemperatuur van 20 graden, dus dat scheelt ook nog eens in energieverbruik en dus uitstoot van CO2.

In een onderzoek met verschillende natuurlijke waspoeders, uitgevoerd door het onafhankelijke testinstituut Eurofins ATS, is NaturalSenz als beste getest voor een superschone was. Het wordt in Nederland geproduceerd door Senzora, een familiebedrijf dat al in 1969 als eerste fabrikant een fosfaatvrij wasmiddel op de markt bracht. Informatie:www.naturalsenz.eco.

NaturalSenz milieuvriendelijke wasmiddelen

Dermatologisch getest met optimaal resultaat

Alle ingrediënten van NaturalSenz zijn volledig biologisch afbreekbaar en vrij van microplastics. Dat vind ik een positieve ontwikkeling. De laatste tijd is er veel gaande over microplastics. Zo hoor je steeds vaker over microplastics in tandpasta en dat het dus belangrijk is dat je tandpasta altijd uitspuugt. Nog beter is het dat het niet meer in tandpasta wordt gestopt. Dat bedacht NaturalSenz dus ook voor wasmiddel. Daarnaast zijn de producten verpakt in FSC-karton in plaats van plastic, zo draag je bij aan het verminderen van de plasticsoep. NaturalSenz bevat geen water en bestaat uitsluitend uit poeder. Het bespaarde water hoeft dus ook niet vervoerd te worden met alle voordelen van dien.

Het enige wat ik nog lastig vind, want ik gebruikte altijd flessen met wasmiddel, is het doseren. Ik heb nog niet echt een gevoel bij de hoeveelheid wasmiddel die ik in de wasmachine doe. Tot nu toe heb ik het idee dat ik niet te veel heb gebruikt, en de was is schoon, dus ook niet te weinig. Maar ik mis nog wel een maatbekertje. Daar ga ik naar op zoek.

Omdat kleding langdurig in direct contact staat met je huid zijn de waspoeders van NaturalSenz dermatologisch getest met optimaal resultaat. De producten van NaturalSenz zijn ook voorzien van het Vegan Society keurmerk: ze bevatten geen ingrediënten van dierlijke oorsprong en zijn niet getest op dieren. Dat is natuurlijk essentieel, we willen natuurlijk niet dat er dieren worden gebruikt voor het testen van producten als wasmiddel.

De waspoeders bestaan voor meer dan 98% uit natuurlijke ingrediënten. Doelstelling is 100%, maar omdat naast gezondheid en milieu ook waswerking belangrijk is, gebruikt NaturalSenz enkele ingrediënten waar nog geen 100% natuurlijk alternatief voor beschikbaar is. Deze voldoen wel, net als alle andere ingrediënten, aan de strenge eisen van Ecocert. Klik hier voor het overzicht van alle ingrediënten en hun werking.

NaturalSenz Waspoeder Wit en Waspoeder Kleur zijn verkrijgbaar in natuurwinkels (o.a. Ekoplaza) en online via www.naturalsenz.eco. Consumentenadviesprijs € 9,59.

Mijn was is schoon, mijn was ruikt lekker en ik krijg er een goed gevoel bij, doordat je werkt met natuurvriendelijke producten. Ik ben heel positief. Superfijn dat we nog het hele jaar mogen wassen met deze producten dus!

Over NaturalSenz

NaturalSenz wasmiddelen worden gemaakt door Senzora, een Nederlands familiebedrijf dat al in 1969 als eerste fabrikant een fosfaatvrij wasmiddel op de markt bracht. Senzora is in Nederland de enige aanbieder die dit soort producten helemaal zelf ontwikkelt en produceert.

NaturalSenz is als natuurlijk wasmiddel gecertificeerd door Ecocert, de geaccrediteerde partij die controleert op naleving van de Europese ecologische eisen. Het keurmerk van de Vegan Society geeft de garantie NaturalSenz een vegan wasmiddel is.  

Winactie NaturalSenz

Win: een jaar lang eco-vriendelijk wassen met NaturalSenz; in de vorm van 8 pakketten NaturalSenz (4x wit en 4x kleur waspoeder).
Wanneer: 2 t/m 12 juni 2023
Hoe: Laat in een reactie weten hoeveel wasjes jij per week draait (ik weet het, dat zijn er veel!). Lees de disclaimer voor voorwaarden winacties. De winactie komt ook op instagram @mamasmind.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

22 gedachten over “NaturalSenz duurzaam wasmiddel

 • 6 juni 2023 om 18:49
  Permalink

  Ongeveer 6 keer per week. Maar soms ook 8. Is grotendeels afhankelijk van wat we doen, bij buitenactiviteiten zeker gaat die meer richting 8. 6x is sowieso onze minimum.

  Beantwoorden
 • 6 juni 2023 om 18:33
  Permalink

  Ik draai gemiddeld 7 wasjes per week. Heb een wasmachine met een grote trommel en draai alleen volle trommels.

  Beantwoorden
 • 5 juni 2023 om 22:02
  Permalink

  Hier toch zeker wel 6 tot 9 wasjes per week. Sport, handdoeken, werkkleding en de normale kleding blijft maar door gaan dus hier staat de wasmachine vaak aan

  Beantwoorden
 • 4 juni 2023 om 19:10
  Permalink

  Als moeder van een druk gezin met (voetballende!) kinderen, staat hij om de dag 2 x aan. Hulp van NaturalSenz is dan ook enorm welkom. Vooral omdat zowel de bonte als witte was op milieuvriendelijke wijze schoon wordt! En dat nog eens op een temperatuur van 20 graden. Dit scheelt in energieverbruik en dus uitstoot van CO2. Wordt onze footprint net even wat kleiner voor later, voor onze kinderen!

  Beantwoorden
 • 4 juni 2023 om 19:06
  Permalink

  Wij hebben 2 wasmachines en 2 drogers, want manlief heeft een fysiopraktijk.
  Bij elkaar (dus met alle handdoeken en lakens meegenomen) draaien wij er gemak 20 per week.
  Het lijkt soms net een wasserette, maar een klant wil graag een schone handdoek en niet een reeds gebruikte. Het scheelt dat wij zonnepanelen hebben en dus overdag draaien als het licht is.

  Beantwoorden
 • 4 juni 2023 om 13:02
  Permalink

  Oeps…. ik ben echt een grootverbruiker 😉 met een gezin met 3 kinderen draai ik minimaal 2 wassen per week…..

  Beantwoorden
   • 4 juni 2023 om 18:55
    Permalink

    Mooi cadeau 🥰 ik wil een kansje wagen 🍀 ik draai 4 wassen per week met 2 kids 👩‍👧 en huisdieren is dit een geweldige Eco pakketje één jaar lang niet denken 🙈 fijn de voorraad vullen met goede producten die goed zijn voor de milleu, natuur en zeker voor onze gezondheid 👨‍👩‍👧‍👦🐈‍⬛

    Beantwoorden
 • 4 juni 2023 om 09:32
  Permalink

  ik draai zon vier wassen per week , vul de trommel en start pas als genoeg erin zit.
  de was wat nog niet voldoende is spaar ik op voor de volgende als trommel weer gevuld is en kleding wat gedragen is en nog schoon is doe ik een nacht buiten hangen om weer fris te ruiken

  Beantwoorden
 • 4 juni 2023 om 09:30
  Permalink

  Ik heb 2 pubers, 1 voetbalt 4x per week en de ander zwemt 2x per week. Ik werk in de thuiszorg en mijn man heeft ook werkkleding die dagelijks wordt gewassen. Dan woont er bij ons een hele lieve Labrador met een grote liefde voor water, modder en sloten. Dit alles samen zorgt ervoor dat ik toch zeker wel een 8 wasmachines was heb per week. Ik zou het echt heel fijn vinden om over te stappen op dit wasmiddel, je blog maakt me heel enthousiast!
  Liefs Inge

  Beantwoorden
  • 6 juni 2023 om 07:01
   Permalink

   Elke week weer meer wasjes Zeker nu we er een kleintje bijhebben van 3 weken dat veel spuugt. En dan is ook nog de zandbakperiode aangebroken dus exyra was van kleding en handhanddoeken. Ik draai dus elke dag wel 2 wasjes wit en bont

   Beantwoorden
 • 3 juni 2023 om 21:14
  Permalink

  Net een nieuwe wasmachine, daar kan gewoon 3 kilo meer in!!!! In plaats van 5-7 wassen heb ik het deze week met 4 kunnen doen!!! Lijkt me top om meteen met zo’n fijn wasmiddel te kunnen beginnen

  Beantwoorden
 • 3 juni 2023 om 21:10
  Permalink

  Ik draai zo,n 4 tot 5 wassen per week, heb een grote trommel en daar kan dus veel in per keer!

  Beantwoorden
 • 3 juni 2023 om 17:19
  Permalink

  Ik draai 4 wasjes, heb een extra grote wasmachine, dat scheelt!

  Beantwoorden
  • 10 juni 2023 om 18:27
   Permalink

   Ik draai zo’n 5 tot 6 wasjes per week. Wat een fijne kennismaking met het Natural Senz wasmiddel zal dat zijn! Mooi dat ik hier op het Mama’s-mind blog informatie krijg over dit duurzame wasmiddel Ik kan niet zo goed tegen volle wasmanden. Ik heb graag de was lekker schoon en fris aan de waslijn hangen. Maar ik probeer ook duurzaam bezig te zijn. Dus een wasje minder draaien per week moet toch wel gaan lukken. Ik ga mijn best doen!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *