Nieuwe Loco-leerspellen

Ken jij Loco? De meesten van mij leeftijd kennen Loco van hun eigen basisschooltijd. Het oranje doosje met de nummertje aan de ene kant en de kleurvormen aan de andere kant. Wat dat betreft is het Loco van nu nog steeds bijna hetzelfde. Met een dochter in groep 4 wilde ik Loco maxi taaljacht wel uitproberen. Het is immers een taal- en spelling pakket voor AVI niveau M4 en E4 (groep 4 dus). Met de nieuwe leerspellen van Loco kunnen kinderen weer volop (thuis) aan de slag met de leerdoelen en basisvaardigheden van school. De spellen sluiten 100% aan bij school, en zorgen ervoor dat kinderen spelenderwijs oefenen met bijvoorbeeld het leren rijmen en tellen, het vergroten van de woordenschat en het repeteren van breuken en tafels.

Zwijsen komt met twee nieuwe pakketten die bestaan uit een basisdoos en twee opdrachtenboekjes. Daarnaast heeft de uitgeverij een nieuw los oefenboekje Breuken en procenten aan haar inmiddels zeer uitgebreide Loco collectie toegevoegd. Zwijsen heeft recentelijk alle Loco uitgaven van een nieuwe eigentijdse vormgeving en inhoud voorzien.

Lies (moeder van tweeling en kleuterjuf): “Ik gebruik Loco in mijn klas en thuis pakt mijn tweeling van 5 het nieuwe kleuterpakket ook graag uit de kast. De opdrachten zijn speels mede door de aansprekende, kleurrijke plaatjes. Ik vind het leuk dat ze al doende leren, maar dat ze dat zelf amper doorhebben omdat ze gewoon lekker aan het spelen zijn.’

Loco mini – Ik ga naar de kleuterklas

Dit vrolijke Loco mini pakket is speciaal ontwikkeld voor kinderen die naar school gaan. Kijken, zoeken, ontdekken én spelen; daar draait het om. Van simpele telopdrachtjes tot kleurrijke letter- en denkpuzzels. Het plezier staat voorop bij alle puzzels. Speels oefenmateriaal voor alle kleuters!

  • Oefenen van letters
  • Leren lezen van woorden
  • Tellen en oefenen van rekensommen
  • Logisch denken
  • Vergroten van de woordenschat

Loco mini – Ik ga naar de kleuterklas | ISBN 978 90 487 4724 5 | € 29,99 | Vanaf 4 jaar | Verschenen

Loco maxi – Taaljacht pakket

taal & spelling M4/E4
Spelenderwijs spelling, taal en grammatica leren. Dat kan met dit nieuwe Loco pakket dat 100% aansluit bij Taaljacht, de nieuwe Zwijsen-methode voor taal, spelling en grammatica. Kinderen maken zelfstandig de opdrachten uit de twee boekjes. Klaar? Dan draaien ze de Loco basisdoos om en weten ze of ze de stof goed begrepen hebben. Lekker op jacht naar taal dus!

  • Oefenen met taal- en spellingsmoeilijkheden groep 4
  • Oefenen met grammatica groep 4
  • Vergroten van de woordenschat

Loco maxi – Taaljacht pakket taal & spelling | ISBN 978 90 487 4727 6 | € 29,99 | Vanaf 7 jaar | Verschenen

Loco maxi

Wat vinden we van Loco?

Het pakket komt in een stevige doos, die mooi is vormgegeven. Met vlinders, een kip en het is duidelijk dat het over taal en school gaat. Ondanks dat laatste (schrijf ik met een knipoog) maken mijn kinderen (groep 4 en groep 5) de doos enthousiast open. Vol enthousiasme wordt de eerste taalopdracht gemaakt. Het gaat goed, is het ook goed? Ja hoor! De puzzel klopt, dat smaakt naar mee. Na twee opdrachten zijn ze wel even klaar, morgen verder! Helemaal leuk om zo thuis te oefenen, zonder dat het huiswerk is of plicht. Doe het samen, dat maakt het wat overzichtelijk. Ik merkte dat de kinderen de pagina’s nogal overweldigend vonden in eerste instantie. Het is een grote lijst met zinnen of woorden en dat oogt als ‘heel veel werk’ . Doe je het samen dan kan je zorgen dat ze gemotiveerd blijven. Af en toe een regel mee te doen, dat helpt hier wel. Dan ben je het echt samen aan het doen en ondertussen oefenen ze mooi met taal. Ik vind het heel positief, het is ook niet iets waarvan ze het hele boekje op 1 dag moeten doorwerken. Af en toe een opdracht brengt ze al heel veel. Taal- en spelling blijkt tegenwoordig op school best wel achter te blijven, ik denk dat het dus altijd goed is om thuis ook aandacht hiervoor te hebben. Lees samen, schrijf samen een kaartje of een brief en doe spelletjes waarbij je moet lezen. Een aanrader vind ik ook 30 seconds. Het zijn kleine kaartjes, maar kinderen moeten wel omschrijven wat hetgeen is dat op het kaartje staat. Dat is best lastig en daarmee ook een goede oefening. Op een heel leuke en ontspannen manier!

Over Loco

Loco, wie is er niet mee opgegroeid? Loco is al meer dan 50 jaar een leerspel voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar. Het spel met de basisdoos met steentjes en losse opdrachtenboekjes wordt zowel thuis als op school ontzettend veel gebruikt. Kinderen leren zo spelenderwijs rekenen, taal en lezen, spelling, topografie, verkeer, klokkijken en nog veel meer.

Uniek aan Loco is dat kinderen zélf aan de slag kunnen gaan én zelf kunnen controleren of ze het goed hebben gedaan. Dit maakt het spel zeer geschikt voor thuis(onderwijs) én voor op school

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *