Prentenboek over het weer

Wolkje is een lief prentenboek over het weer: over zon en regen, onweer en regenbogen. Maar het is ook een verhaal over spelen en groeien en zijn wie je bent!

Kinderboek over het weer: Wolkje

Wolkje: van donderwolk tot regenboog

Een lief prentenboek over het weer. Deze tijd van het jaar is er veel verandering in het weer, in februari hadden we ineens heel veel zon en vroeg mijn driejarige of het soms al zomer was geworden! Daarna kwam er weer kou en regen (begin maart), ook waren we bezig met het uitzoeken van onze skivakantie voor het eind van het jaar en de zomervakantie waren we ook nog mee bezig. Kortom, heel veel verschillende weertypes en veel verschillende weersberichten. Dit boekje is een leuk en lief prentenboek, maar tevens ook educatief. Je kunt mooi aan de hand van de wolken wat vertellen over de verschillende weersomstandigheden. Kijk nu komt er regen uit het wolkje, nu is er een geen wolkje aan de lucht!

Het is een erg leuk prentenboek, met prachtige tekeningen. Ik vind het een heel goed boek voor kinderen vanaf ongeveer 2 of 3 jaar. Je zult merken dat ze het verhaal echt interessant vinden en de tekeningen kunnen ook weer doen stimuleren, dat de kinderen zelf wat over het weer gaan tekenen. Teken maar eens een regenwolkje, of een wolkje waar achter de zon schijnt!

Kinderboek over het weer: Wolkje

Wolkje drijft vrolijk langs de blauwe hemel, tot groot plezier van de mensen op de grond die steeds andere figuren in hem ontdekken. Maar dan verandert Wolkje in een regenwolk… en rennen alle mensen opeens weg. Gelukkig zijn de bloemen, de vissen en de boer wel blij met hem!

Kinderboek over het weer: Wolkje

Auteur: Anne Booth
Verkoopprijs € 12,99
Leeftijd 3+ jaar
ISBN 978 90 216 7931 0

Lente en zomertijd 2019

Op 20 maart 2019 begint dit jaar de astronomische Lente. In het weekend van 30 en 31 maart gaan we over naar Zomertijd. De laatste zondag van maart begint de zomertijd deze eindigt op de laatste zondag van oktober. De laatste zondag van oktober begint de wintertijd. (Het weekend van 26 en 27 oktober 2019).

Slaaptrainer en wekker peuter Kleine Giraf

In zomertijd wordt ‘s nachts (zaterdag op zondag) de klokken een uur vooruitgezet. Dit gebeurt op de oude tijd 2 uur, dus van 2 naar 3 uur.

In het voorjaar gaat de klok voooooooruit 🙂 lekker makkelijk om te onthouden!

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Wolkje kinderboek
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

1 reactie op “Prentenboek over het weer

    Will

    (22 maart 2019 - 23:20)

    Wat een leuk boekje is dat.
    Even noteren in mijn schrift.
    Leerzaam en een leuke tip voor Sint en Kerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *