Purflo

What's on mama's mind purflo pacco 1De slaapzak die zeker een blog verdient is de Purflo. Hoewel het een slaapzak is die uitermate geschikt is voor herfst en winter, slaapt mijn dochtertje er nu ook in. Wel zijn de mouwen er dan afgeritst. Zo lang het niet hoogzomer is, merk ik dat de slaapzak (zonder dekentje) nog prima kan.

Wel of niet in een slaapzak?
Ik vind het toch altijd wel fijn om mijn kleintjes in een slaapzak te leggen. Voor mijn gevoel geeft het nog wat geborgenheid aan ze als ze (gaan) slapen. Ook merk ik altijd dat ze lakentjes zo makkelijk van zich afschoppen. De wat koudere nachten komt er nog wel een lakentje en eventueel dekentje overheen. Maar nu is een slaapzak genoeg. Soms met een lange mouwen romper er onder, soms met korte mouwtjes of spaghetti bandjes (romper).

Zo zacht
Toen ik de Purflo slaapzak kreeg was ik meteen verkocht. Het materiaal is heerlijk zacht. Je zou hem het liefst ook voor jezelf bestellen. Mijn dochter kan er nog wel een tijdje in door, zoals je op de onderste foto ziet is hij nog wat ruim. De maat die ze heeft is 75 cm. Op de website vind ik bij deze maat het volgende terug “Slaapzak met afritsbare mouwen voor baby’s met een lichaamslengte van 60 tot 76 cm (± 3 tot 9 mnd).” Als ik mijn dochtertje zo zie past ze deze volgend jaar tot het voorjaar zeker nog wel. De mouwen zijn nog erg groot voor haar, maar zo zonder mouwen is hij nu helemaal goed en o zo heerlijk zacht!

Inbakeren
Mijn dochtertje is nu 7 maanden oud en ze slaapt erg goed en makkelijk. Dat was in het begin wel anders. Ze wilde, tot 12 weken, vooral op mij slapen of in de draagdoek. Voor onze beide kindjes hebben wij gebruik gemaakt van de What's on mama's mind purflo pacco Pacco inbakerdoeken, om zo het slapen te vergemakkelijken. Beiden gingen echter ook al vrij snel draaien / omrollen en konden daardoor niet langer ingebakerd worden (vanwege veiligheid: je baby kan minder goed terugdraaien als de armpjes ingebakerd zitten, daardoor is het te gevaarlijk). Om toch de rust te kunnen bieden aan mijn beweeglijke kleintje zijn we na het inbakeren van mijn dochtertje overgaan op de Purflo slaapzak. Nu valt ze altijd erg makkelijk in slaap. We kijken goed naar ons kleintje, maar weten ook wel ongeveer hoe laat ze weer naar bed moet, simpelweg door naar de klok te kijken. Ze is nu vaak 3 uur achter elkaar op. Om half 8 ‘s avonds gaat ze naar bed tot 6:30 uur ‘s morgens.

Heel mooi om te zien is hoe mijn dochtertje altijd haar handjes op haar oogjes legt als je haar in bed legt. Zo valt ze in slaap, als ze eenmaal in een diepe slaap is, liggen haar armpjes naast haar hoofdje. Herken je dat ook bij jouw kleintje?

Maat
Voor mijn dochtertje van nu 69 cm hebben wij maat 75 cm: Babyslaapzak met mouwen.

Over de PurFlo
What's on mama's mind - PurFlo Pacco slaapzakHeb jij moeite om de juiste slaapzak te vinden voor jouw kleintje? Is jouw kleintje onrustig in bed; een woelwatertje of een koukleumpje, zijn alle andere slaapzakken te stug of juist te slap? Dan is de PurFlo misschien wel wat voor jou. De PurFlo slaapzak is geschikt voor alle seizoenen. Op koelere zomerdagen rits je de mouwen van het slaapzakje. De PurFlo is zacht, heeft een goede ventilatie en vochtregulatie en zorgt voor een constante temperatuur. Kortom, hij is lekker warm, maar zit niet zweterig. Er zit een fijne vulling in, anti-huismijt en anti-allergeen.

De PurFlo slaapzak en het PurFlo slaapsysteem zijn de afgelopen jaren bekroond met diverse internationale prijzen.

Materiaal:
De buitenstof is 100% zachte jersey katoen. De binnenstof, 100% bamboo, eveneens superzacht, absorbeert beter en is sneller droog dan katoen.

Waarom is die PurFlo nou zo handig? Misschien wel vanwege:
De afritsbare mouwen, voor warm of koeler slapen;
De uiteinden van de mouwtjes van de maten 60 en 75 cm kunnen eventueel om de handjes van je baby worden gevouwen;
Bescherming bij de hals en armopeningen, je baby zal daardoor geen last hebben van de ritsen. Door de speciale vorm van de ritssluiting kun je de slaapzak gemakkelijk aan- en uittrekken. Ook kun je je baby ‘s nachts verschonen in de slaapzak;
Door het fijne materiaal is de slaapzak lekker zacht.

De slaapzak is verkrijgbaar vanaf maat 60, deze kost € 44,95 (geen verzendkosten). Voor maat 110 betaal je € 69,95.

What's on mama's mind opgestuurd artikel

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

1 reactie op “Purflo

    Mariska

    (25 mei 2016 - 07:41)

    Het is echt een top slaapzak, ook wij zouden nooit meer anders willen.. Mijn zoontje slaapt er heerlijk in!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *