Recept voor pepernoten cakejes of pepernotencake
Houd jij ook zo van speculaas en pepernoten? Ik ben vooral gek op chocolade pepernoten en gevulde speculaas, maar ook op deze pepernoten cake!
Recept pepernoten cake
Pepenotencake maak je heel simpel, je kan na het maken van het beslag nog kiezen of je kleine cakejes maakt of een grote cake. Houd rekening met de baktijd. Hoe kleiner, hoe sneller gaar.
Ingrediënten pepernoten cake
Gebruik de ingredienten zoals aangegeven op het pak cakemix dat je hebt gehaald. Hierbij volgens de boerencake van Koopmans.
- 100 gram pepernootjes (de kruidnoten, eventueel met chocolade)
- 200 gram boter op kamertemperatuur
- 4 eieren (tenzij anders in het cakerecept op het pak)
- 1 pak (koopmans of ander merk) cake
Ik maakte de pepernotencake met boerencake van Koopmans, maar elke andere cake voldoet.
Aan de slag met de pepernotencake
- Verwarm de oven voor
- Vet de cakevorm en bestuif deze met bloem
- In een beslagkom klop je de boter zacht en romig
- De cakemix en de 4 eieren voeg je in 1x toe
- Mix eerst 1 minuut op lage stand en dan op de hoogste stand nog 3 minuten tot het geheel luchtig is
- Als laatste voeg je de pepernoten toe, deze roer je er voorzichtig doorheen, zodat ze niet kapot gaan.
- Je bakt de cake af op 150 graden in een hetelucht oven (160 graden elektrische oven) ongeveer 60/70 minuten. Voor de kleinere cakejes is dit ongeveer 15 minuten.
Ook met chocolade pepernoten is dit echt heel lekker. Let op dat je de kruidnootjes in de cake goed verstopt, want als ze er bovenop liggen, dan verbranden ze.
Eet smakelijk!