20x redenen waarom kinderen hun eten niet opeten

Kinderen kunnen de meest debiele redenen verzinnen waarom ze hun bord niet leeg zullen eten, vanochtend, vanmiddag of vanavond. We weten heel goed dat als ze zeggen dat ze honger hebben, rond een uur of vier ‘s middags, dat ze bedoelen dat ze iets lekkers willen. Het liefst snoepen ze genoeg om het avond eten te laten zijn. Tenzij het pannenkoeken zijn of pizza of friet.

Alleen eten met een P

De magische P’s zijn het enige wat op het menu mag staan: Pasta, Pizza, Pannenkoeken, Patat, Poffertjes… Als kinderen mochten kiezen dan aten ze dat de hele week en elke dag. Althans, mijn kinderen.

Bananenpannenkoek recept voor baby

Idiote redenen waarom kinderen hun eten niet op eten

Hier komen 20 x herkenbare maar idiote en soms ook super lullige redenen waarom ze hun ontbijt, lunch of avondeten niet willen. Kinderen zijn kei hard, want soms ben jij gewoon de reden waarom ze hun eten niet willen opeten. Want ze willen nu eenmaal vandaag niet naast mama zitten, of papa, of broer, of zus of wat toevallig uitkomt, want het eten begint niet met de letter P.

Redenen waarom kinderen hun eten niet opeten:

 1. Gesneden stukjes boterham: als je het niet in stukjes gesneden had, dan was het niet goed geweest, maar je sneed het in stukjes, want dat wil je peuter nou eenmaal elke dag. Maar vandaag kennelijk niet, hij wil geen stukke boterham, en om die reden eet hij het niet op.
 2. De Kiwi is te pittig…dus die lust ik niet (gisteren wel, maar vandaag is het te pittig)
 3. Je kleuter eet ineens geen vlees meer, dat is zielig, hij wil in elk geval dit vlees niet eten. Hij wil overigens morgen wel hamburgers of spareribs eten.
 4. Er is saus tegen de Pasta aangekomen en dat is goor. Dit eet je kleuter niet op. Misschien doet je kleuter nog wel een poging om de saus er moet een servetje af te vegen. Dat de pasta op de grond is gevallen en daarna wel opgegeten wordt, dat is niet goor overigens.
 5. Zoete aardappelfrietjes, dit eet de kleuter niet, omdat ze oranje zijn en niet geel
 6. De vlinderpasta is te mooi, die wil ze bewaren. Op laten drogen en op haar nachtkastje zetten of schilderen.
 7. Het koekje is gebroken, nu hoeft hij hem niet meer. Hij wil een heel koekje. Heel hard huilen erbij help wellicht nog, nee? Dan toch maar een kapot koekje.
 8. Eet geen boontjes, want ik eet niks dat groen is. Groen kun je niet eten en is vies.
 9. De boterham met pindakaas en chocopasta is goor, saillant detail: ze smeerde hem zelf, want dat wilde ze per se. Ondanks dat je het hebt afgeraden.
 10. Kleuter lust geen tomatensoep meer, want hij is er achter gekomen dat er tomaten in tomatensoep zitten (vond het voorheen heerlijk)
 11. Ik kan het eten niet op, want ik zit zo vol, maar een ijsje past nog wel
 12. Het is te heet
 13. Het is te koud
 14. Ik wil niet naast mama zitten
 15. Ik wil niet naast papa zitten
 16. Ik wil niet naar broer/zus/baby zitten
 17. Ik wil geen kinderbordje, want ik ben al drie jaar, ik wil ook geen groot bord, want ik ben pas drie jaar.
 18. Ik wil niet binnen eten, ik wil buiten eten (het is winter)
 19. Ik wil niet buiten eten (het is zomer), ik wil binnen eten want buiten is te warm of te koud of te veel zon of te weinig zon of het stinkt….
 20. Waarom krijg ik maar een klein beetje, ik wil net zoveel als mama (geeft net zoveel), ik lust het niet (laat het eten staan).

Heb jij nog meer van deze mooie redenen waarom kinderen hun eten niet eten? Ik ben benieuwd naar jullie beste excuses.

Lees ook:

Ik wist niet dat ik zwanger was
Plannen voor peuters en kleuters
De meest simpelen maar toch mooie regenboogtaart met kwark maken

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *