Review: het enige boek in je koffer

Wij lezen elke avond voor aan onze kinderen. Op vakantie moet dat natuurlijk ook gebeuren. Het avondritueel wijkt op vakantie immers maar weinig af van de andere dagen. Al gaan ze vaak wel iets later naar bed. Voorlezen hoort er altijd bij.

HEt enige boek in je koffer

Het enige boek in je koffer

Het enige boek in onze koffer is “Het enige boek in je koffer” deze zomer. Aangezien dit een voorleesboek is bomvol superleuke verhalen en versjes. Het boek heeft verfrissende illustraties en is makkelijk om voor te lezen. Er zitten zowel korte als wat langere verhalen bij. De ene keer heb je meer tijd en zin dan de andere keer natuurlijk.

Het Enige Boek in je Koffer bevat veel knotsgekke versjes en grappige verhaaltjes: over Timo die naar de dierentuin gaat maar eigenlijk alleen maar dinosaurussen wil zien, over Sam de dierenonderzoeker die in een leeuwenpak tussen de leeuwen woont en over een rupsje dat ervan droomt om ooit eens te vliegen.

Het boek werd bezorgd in een grote kartonnen envelop. Mijn zoontje van drie jaar had de envelop direct in de smiezen en begon hem al open te peuteren. Blij verrast dat het een boek voor hem en zijn zusje was, werd het boek dezelfde avond al meegenomen naar bed. Hij wilde een verhaaltje uit het “kofferboek”.

HEt enige boek in je koffer

Met zijn tweeën zaten ze op bed. Dochterlief van 1,5 jaar met haar teentjes in de slaapzak en zoonlief met zijn blote benen en zijn zomerpyjama aan. “Mama, mogen we samen voorlezen?”. Natuurlijk mocht dat en aandachtig luisterden ze naar het eerste verhaal. Er stond een prachtige illustratie bij het verhaal, dat ging over de sloot met een pad en kikkerdril. Tijdens het voorlezen maakte ik geluiden van dieren en gebeurtenissen waarover het verhaal ging. Toen de mug al zoemend mijn kinderen in hun buikjes prikten werd er nog even hard gegiecheld en gelachen. “zzzzzzzzzz, prik, zzzzzz, prik”. Ze schaterden het uit. Niet echt lekker rustig voor het slapen gaan, maar toen de pad de mug had opgeslokt, toen was het heeeeeeeeeel erg stil. Geen gezoem meer, de mug was weg. Mijn kinderen luisterden weer aandachtig.

En toen het verhaaltje uit was, zijn ze lekker gaan slapen. Morgen weer een verhaaltje, die belofte heb ik nog gemaakt.

Bijna wereldberoemd: Pip & MAKI

De verhalenmakers van Pip & MAKI houden van vakanties en taart. Ze maken spiksplinternieuwe verhalen en verfrissende illustraties, mooie dingen met gekke twists. Voor kinderen. Maar net zo leuk voor de Grote Voorlezers.
Pip & MAKI zijn met zijn drieën; Paula Nordhauzen (Pip), Kim Smits en Matthijs Maat (MAKI). Ze hebben een flinke dosis ervaring maar geen griffels. Logisch, want dit is (gek genoeg) pas hun eerste boek.

Wat vinden we er van?

Buiten dat het boek er prachtig uitziet, zitten er ook ontzettend leuke verhalen in. Ik heb ze zelf nog niet allemaal gelezen, wel doorgebladerd. Het is echt de moeite waard om het boek mee te nemen. Voorlezen is leuk voor de hele kleintjes, maar zelfs als ze wat ouder zijn dan vinden ze het leuk om hierin mee te lezen, daar ga ik vanuit.
Het boek is niet alleen leuk op vakantie, maar wel perfect voor vakantie. Al ga je drie weken weg, je hebt genoeg om uit voor te lezen. Lekker makkelijk, allemaal verschillende verhalen in 1 boek.

Koop het boek in de webshop van Pip & Maki voor € 17,50. Hij is ook te koop op bol.com voor € 17,50: Het Enige boek in je koffer.

 

 

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Boek: Het enige boek in je koffer
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *