Stichting All4small

Maaike vertelt in deze gastblog over de geboorte van haar kaboutertje Hanna; dysmatuur geboren. Ze maakt zich hard voor Stichting All4small, steun je ze ook? Maaike zelf ken je van haar kinderkledingwebshop: Kabouter Kinderkleding.

19 november 2015 is de geboortedag van Hanna, onze kleine kabouter. Deze dag was ik precies 38 weken zwanger.

Gastblog Maaike All 4 Small

De bevalling is helaas niet gelopen zoals ik een bevalling altijd heb voorgesteld. Nadat ik die dag niet lekker was en ik merkte dat ik de kleine dame de hele dag nog niet gevoeld had, heb ik contact opgenomen met het ziekenhuis (Radboud UMC Nijmegen). Zij wilden hebben dat ik ter controle langs zou komen. Mijn lieve zus had gelukkig tijd om mij heen en weer te rijden, want vriendlief was voor het werk nog onderweg vanuit Amsterdam. In de auto waren mijn zus en ik nog van geen kwaad bewust dat er die avond ook maar iets zou gebeuren.

Vanaf het moment dat ik aan de monitor kwam te liggen en alles werd nagekeken is het in een sneltreinvaart gegaan. Al snel werd duidelijk dat Hanna meteen gehaald moest worden, er was nauwelijks tot geen hartslag te meten bij haar. Met spoed werd ik naar de OK gereden en ben ik volledig onder narcose gebracht. Helaas heb ik zelf niks meegekregen van de keizersnede en de geboorte. Mijn zus en mijn vriend (die net op tijd was) gelukkig wel.

Een klein vechtertje

Hanna had het erg moeilijk waardoor de artsen hard aan haar hebben moeten werken, maar ze kwam gelukkig snel bij. Meteen een vechtertje!

Na een heftige avond voor mijn vriend en toen ik uit narcose kwam, mochten we gelukkig meteen naar Hanna toe, op de afdeling NICU. Daar lag ons kleine meisje van 2200 gram aan allerlei toeters en bellen. Voor 38 weken zwangerschap is dat behoorlijk klein.

Ze dronk niet en lag aan het zuurstof.

Gastblog Maaike All 4 Small

Ik keek om me heen en zag zo veel vaders en moeders die daar, net zoals ons, machteloos bij een couveuse stonden bij hun eigen kindje. Ieder met hun eigen zieke kindje. Dit wil je als ouder niet, maar helaas is dit soms de waarheid.

Gelukkig mocht Hannah na 4 dagen van deze afdeling af en zijn we overgeplaatst naar het CWZ. Aangezien Hanna erg veel moeite had met het drinken moesten we daar blijven tot ze dit zelfstandig kon.

Mijn placenta functioneerde niet goed

Achteraf bleek dat mijn placenta niet goed functioneerde en heeft Hanna de laatste weken van de zwangerschap te weinig voeding binnen gekregen.

Wij mochten na 2 weken naar huis en hebben nu gelukkig een gezonde dochter van 1,5 jaar.

Maar er zitten ook een hoop ouders met grote zorgen in het ziekenhuis met een prematuur kindje die voor een lange tijd op de neonatologie moet verblijven. Deze kindjes zijn  vaak zo klein en kwetsbaar, daar kunnen gewone bloedonderzoeken niet bij gedaan worden. Kinderartsen, neonatologen en verpleegkundigen hebben ongelofelijk veel behoefte aan betere informatie die uit het bloed te lezen is. Ze hebben hulp nodig voor onderzoek en resultaten, ze willen meer weten uit onderzoek van het bloed en de bloedsomloop. Daar is helaas nog weinig informatie over.

Stichting All4small

Afgelopen 13 mei zijn wij met Hanna terug geweest in het Radboud UMC voor de lancering van Stichting All4small. Daar waren een hoop ouders met hun kindje in de leeftijd van Hanna die ook allemaal op Neonatologie hebben gelegen. Een leuke en bijzondere bijeenkomst met veel kinderen en ouders die iets vergelijkbaar hebben meegemaakt. Door het geweldige werk van alle artsen en verpleegkundigen is onze Hanna er nog. Wat hebben wij ontzettend veel respect voor hun werk.

Maar er is meer onderzoek nodig voor deze kindjes.

All4small is opgericht door en op initiatief van kinderartsen, neonatologen en verpleegkundigen. Onderzoek om nog beter te kunnen helpen  op het gebied van pasgeborene met levensbedreigende aandoeningen.

Een nauwkeurig meetinstrument dat geen pijn doet

All4small helpt mee onderzoek mogelijk te maken naar een nauwkeurig meetinstrument dat niet te groot is en zelfs geen pijn doet. Kinderartsen zijn opzoek  naar een betere methode zodat ze de beste medische beslissingen kunnen nemen. Als dit lukt, helpen we samen mee aan nieuwe kansen.

Wij zijn maar een van de vele verhalen, en willen graag de stichting steunen door hier via deze weg meer kenbaarheid aan te geven.

Wil je meer weten over de stichting of ook helpen? Neem een kijkje op de website: https://www.all4small.nl/

De gastblog werd geschreven door Maaike van Kabouterkinderkleding.

 

Please follow and like us:

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *