Scheurkalender gezonde levensstijl – 260 vegan recepten

Waar hangt bij jou een scheurkalender? Op de wc wellicht? Deze scheurkalender zou je eigenlijk in de keuken willen ophangen. Voor wie inspiratie wil op doen met veganistische voeding, dan is dit een laagdrempelige manier om kennis te maken met een gezonde levensstijl met plantaardig eten. Een scheurkalender met 260 vegan recepten, maar ook handige vegan restauranttips. Dus als je minder vlees en vis wilt gaan eten, dan is dit echt een reuze handige scheurkalender vol inspiratie. Je hoeft natuurlijk niet meteen al je vlees en vis te laten staan, doe vooral goede ideeën op!

En daarnaast natuurlijk ook gewoon reuze handig om de dag en datum ’s morgens voor je te zien, voordat je naar je werk gaat. Ik vind het altijd een fijne reminder om te weten welke dag van de week het is.

Ik mag ook een scheurkalender weggeven, lees onderaan hoe je meedoet met de Giveaway.

vegan scheurkalender

Lekker Plantaardig – scheurkalender

Na de vele enthousiaste reacties op de eerste editie, die zowel vegan als vegetarische recepten bevatte, biedt de scheurkalender dit jaar alleen recepten zonder enig dierlijk product, speciaal voor de lezers die juist plantaardig willen koken. Hiermee biedt Lekker Plantaardig niet alleen leuke inspiratie voor ervaren vegetariërs en veganisten, maar is het ook een handige hulp voor mensen die vlees en vis eens willen afwisselen met een lekkere en gezonde plantaardige maaltijd.

Recepten van professionele koks

lekker plantaardig scheurkalender recept

In Lekker Plantaardig vind je doordeweeks steeds een heerlijk vegan recept, voorzien van een leuke tekening, terwijl je in het weekend interessante informatie kunt lezen over gezonde en plantaardige voeding, afgewisseld met leuke weetjes over vega, vegan, vlees, vis en zuivel. Nieuw dit jaar is dat ook een aantal professionele koks hun favoriete vegan recept hebben gedeeld. Zo doe je niet alleen leuke restauranttips op om een keer te gaan eten, je kunt de recepten ook thuis maken, als een heuse pro!

Verantwoord cadeau

De 260 heerlijke recepten zijn niet alleen duurzaam omdat je met een plantaardige maaltijd het dierenleed en de uitstoot van broeikasgassen vermindert, ze zijn bovendien ook afgestemd op onze Nederlandse seizoenen. Zo is er bij de samenstelling zoveel mogelijk voor groenten en fruit uit het seizoen gekozen, dus je kunt de benodigde ingrediënten zelfs gewoon uit je eigen moestuin halen. Daarnaast is de scheurkalender CO2-neutraal geproduceerd door inkoop van Europese groene stroom en compensatie van de resterende CO2-uitstoot. De omslag is bovendien gemaakt van papier uit verantwoord beheerde bossen, terwijl het productieafval -zoals papier en karton- wordt aangeboden voor recycling. Je weet dus zeker dat je met Lekker Plantaardig een heel duurzaam en verantwoord cadeau in huis haalt!

Lekker plantaardig uit eten

Behalve de scheurkalender is ook de bijbehorende website lekkerplantaardig.nl een bezoekje waard, zeker als je een keer geen zin hebt om zelf te koken. Sinds 20 september vind je hier namelijk restaurants door heel Nederland waar je óók lekker plantaardig kunt eten. Via de handige zoekfunctie vind je in een handomdraai niet alleen een restaurant bij jou in de buurt, maar je kunt ook meteen zien of je kunt laten bezorgen, of de hond mee mag, of het rolstoelvriendelijk is én of je in de buurt kunt parkeren. En natuurlijk kun je ook een review achterlaten voor andere fans van plantaardig eten. Zit jouw favoriete restaurant er niet tussen? Tip dan de redactie! Wie weet wordt ie snel toegevoegd, want de database wordt dagelijks verder uitgebreid.

Winactie: Scheurkalender Lekker Plantaardig

Win: 1 Vegan Scheurkalender Lekker Plantaardig
Wanneer: 5 t/m 15 november 2021
Hoe: Laat weten wat jouw favoriete vegan eten is of waarom jij juist wilt winnen, omdat je nog zo weinig vegan recepten kent?! Meedoen kan door hieronder op de blog een reactie achter te laten. Voorwaarden vind je terug in de disclaimer.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

25 gedachten over “Scheurkalender gezonde levensstijl – 260 vegan recepten

 • 15 november 2021 om 20:24
  Permalink

  Dit zou leuk zijn. Kan ik samen met mijn nicht nieuwe recepten proberen. Ik ben er nl. Niet goed in . Wij eten nog wel vlees maar steeds minder. En een maaltijd of gewoon iets lekkers maken vind ik nog steeds wat aan de moeilijke kant. Ik ben wat dat betreft niet echt handig. Daarom doe ik graag mee om dat wat verder uit te breiden.

  Beantwoorden
 • 15 november 2021 om 18:48
  Permalink

  Ik eet al lang vegetarisch, maar wil graag inspiratie om meer vegan te koken.

  Beantwoorden
 • 15 november 2021 om 18:06
  Permalink

  Mijn favoriet: Pompoenstoofpot met bieten salade. Misschien staat dit wel in de kalender. Ik loot graag mee.

  Beantwoorden
 • 14 november 2021 om 13:15
  Permalink

  Laatst een heel erg lekkere Vegan lunch gegeten in een eetcafé… Dat zou ik graag vaker willen, maar ik heb nog maar weinig kennis van Vegan eten. Ideeën dus altijd fijn!

  Beantwoorden
 • 14 november 2021 om 07:17
  Permalink

  Dit is een leuk cadeau voor in de decembermaand voor mijn zus! Zij is veel met voeding bezig en ook vegan heeft haar interesse. Hieruit haalt zij zeker leuke recepten.

  Beantwoorden
 • 13 november 2021 om 20:02
  Permalink

  Deze wil ik graag winnen voor mijn vrouw. Zij is steeds meer bewust bezig met voedsel en erg geïnteresseerd in vegan. Deze kalender zorgt voor dagelijks een dosis inspiratie in 2022!

  Beantwoorden
  • 14 november 2021 om 16:59
   Permalink

   Veel ervaring heb ik niet in vegan koken. Die lasagne klinkt goed, wij eten ook wel eens lasagne. Lasagne met courgetteplakjes en broccoli-spinaziesaus met vegan kookroom. Of glutenvrije pasta met spinazie en champignons.
   Een maaltijd is het niet maar wij zijn erg dol op vegan kruidenboter. En op vegan mayo, jammer dat die er niet is in american mayo.

   Beantwoorden
 • 13 november 2021 om 15:47
  Permalink

  Ik eet nog geen vegan, maar ben heel benieuwd naar deze vegan recepten.
  En wie weet…. wil ik nooit meer anders.

  Beantwoorden
 • 13 november 2021 om 15:41
  Permalink

  Ik heb nog maar weinig recepten die echt Vegan zijn. Daarom zeer welkom!

  Beantwoorden
 • 13 november 2021 om 15:36
  Permalink

  Ik doe heel graag mee voor deze scheurkalender! Mn zoontje lactose intolerant en wij willen graag meerdere malen per week vegan eten. Nu hebben we een aantal standaard recepten maar zouden graag meer inspiratie/keuze willen hebben.

  Beantwoorden
 • 13 november 2021 om 15:11
  Permalink

  doe zeer graag mee voor mijn dochter, die eet als eens vegan en kan nog wel wat extra recepten gebruiken

  Beantwoorden
 • 13 november 2021 om 14:22
  Permalink

  Ideaal! Ik maak graag kans want ik wil vaker vegan eten maar ken amper recepten.

  Beantwoorden
  • 13 november 2021 om 12:07
   Permalink

   Mijn favoriete Vegan recept is dan denk ik toch de Vegan pokebowl van een vriendinnetje!

   Beantwoorden
   • 15 november 2021 om 18:31
    Permalink

    Tomaten cake met knoflook, citroenschil, mosterd en oregano. Klinkt eenvoudig maar heel veel smaak.

    Beantwoorden
 • 8 november 2021 om 11:14
  Permalink

  Ik doe graag mee voor mijn schoondochter, zij is vegan en dit is een superleuk kadootje voor haar

  Beantwoorden
 • 7 november 2021 om 19:30
  Permalink

  Leuk, wij zijn voorzichtigjes steeds meer vegetarisch aan het eten maar ik merk dat ik nog niet zo heel veel recepten ken. Zo’n kalender zou heel erg welkom zijn 🙂

  Beantwoorden
 • 7 november 2021 om 10:17
  Permalink

  Ik kook af en toe veganistisch, omdat ik geïnteresseerd ben in plantaardig eten. Deze scheurkalender kan daardoor een steun zijn om recepten te bedenken. Zeker het weglaten van zuivel vind ik lastig. Vaak wordt het toch dan net te moeilijk om op een doordeweekse dag te koken. Hopelijk staan hier makkelijke recepten tussen.

  Beantwoorden
  • 19 november 2021 om 06:26
   Permalink

   Ik ben als vegetariër dol op kaas, dus ben benieuwd naar smakelijke smakelijke alternatieven!

   Beantwoorden
 • 6 november 2021 om 19:27
  Permalink

  Ik ken erg weinig vegan recepten. We eten wel zeker 3 keer per week vegetarisch maar ik zou wel wat meer producten willen leren kennen en daardoor meer recepten kunnen maken!

  Beantwoorden
 • 6 november 2021 om 18:24
  Permalink

  Shakshuka is het eigenlijk enige vegetarische recept dat ik ken… maar veganistische recepten zou ik ook graag eens proberen!

  Beantwoorden
 • 6 november 2021 om 16:29
  Permalink

  AL jarenlang eet ik vegetarisch en zou best een stap verder willen gaan. Dus deze scheurkalender is eigenlijk heel erg welkom.

  Beantwoorden
  • 14 november 2021 om 11:25
   Permalink

   Heel erg leuk om zo’n scheurkalender met recepten te winnen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *