Speelgoed van het Jaar 2021

Update Winnaars vakjury en goudenpublieksprijs Verkiezing Speelgoed van het Jaar bekend.

De afgelopen periode heeft een deskundige vakjury 92 stuks speelgoed en 53 spellen en puzzels uitgebreid getest. Hieruit zijn drie winnaars in 12 categorieën verkozen. Deze winnaars mogen met trots het keurmerk Speelgoed van het Jaar dragen, waardoor consumenten in één oogopslag kwalitatief goed, veilig en originele spellen en speelgoed kunnen herkennen uit het enorme aanbod. Tot en met 25 oktober kon het publiek stemmen op deze winnaars. Ze bepaalden wie de publieksprijs verdiende en daarmee maakten ze zelf kans op mooie prijzenpakketten. Op 2 november vond het Nationale Speelgoed Gala plaats waar de winnaars van de publieksprijzen bekend werden gemaakt.

Inhoudsopgave

Winnaars Gouden Publieksprijzen

winnaars speelgoed van het jaar 2021
 • 0 t/m 3 jaar SmartMax My First Acrobats – Smart games
 • 4 & 5 jaar Play-Doh Prachtige Taarten Oven – Hasbro
 • 6 & 7 jaar Geomag Super Color Recycled 78 dlg – Selecta
 • 8 & 9 jaar LEGO Friends Magische Kermisachtbaan 41685 – LEGO
 • 10 & 11 jaar Pixicade – BOTI
 • 12 t/m 17 jaar Paleo – 999Games
 • 18 plus 20 second Showdown – 999Games
 • Duurzaam Geomag Super Color Recycled 78 dlg – Selecta
 • Puzzels Jan van Haasteren Efteling Sprookjesbos 1000 stukjes – Jumbo
 • Kinderspel Keer op Keer Kids – 999Games
 • Familiespel Escape Your House – Identity Games
 • Kennerspel Everdell – White Goblin Games

De verkiezing

speelgoed van het jaar 2021 logo

De verkiezing Speelgoed van het Jaar is al bijna 50 jaar een begrip en een goede raadgever bij het kopen van speelgoed of spellen, al dan niet om cadeau te geven. Dit jaar is de verkiezing vernieuwd met vijf nieuwe categorieën zoals spellen, duurzaam en puzzels, en is er naast de publieksprijs een vakjury prijs aan de verkiezing toegevoegd.

Emile Kalis, organisator van de Speelgoed van het Jaar-verkiezing: “Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor de consument en de speelgoeduitgevers. Daarom is deze categorie dit jaar toegevoegd. Bovendien hebben we het afgelopen jaar een enorme toename in populariteit van puzzels gezien. Dat was voor ons de reden om puzzels ook mee te nemen in de verkiezing”.

Ga gauw stemmen!

De vakjury winnaars

Alle inzendingen zijn door de vakkundige jury, bestaande uit deskundigen in de speelgoed en spellenbranche, beoordeeld op originaliteit, veiligheid, kwaliteit, speelplezier, de relatie met een leeftijdsklasse en duurzaamheid. Per categorie zijn drie winnaars uitgeroepen:

speelgoed van het jaar 2021 0 tm 3 jaar jaar

Categorie 0 tot en met 3 jaar

Een baby verkent de wereld om zich heen. Vooral felle kleuren trekken de aandacht. Het speelgoed moet bestaan uit grote stukken, want iets goed pakken, kan de kleine nog niet. Geluidjes zijn ook altijd interessant om te onderzoeken. De dreumes kan al wat meer. Iets voortduwen of achter je aan trekken is dan leuk. Een dreumes zit ook vol vragen. Speelgoed kan antwoorden geven en tot nieuwe ontdekkingen leiden. Peuters ontwikkelen zich razendsnel. Ze bouwen met blokken, maken muziek en beginnen met andere kinderen te spelen. Steeds vaker gaan ze een samen een spelletje spelen.

SmartMax My First Acrobats van Smart Games

Met 6 veelkleurige vormen kun je een vierkant, driehoek en cirkel bouwen. Mix de vormen en voeg de metalen ballen toe om de coolste acrobatische figuren te creëren. Of probeer de structuur te bouwen zoals op één van de 24 opgavekaarten. De rode basis heeft een metalen oppervlak wat de nodige stabiliteit geeft bij het bouwen van de acrobatische constructies maar is ook een spiegel die het dieptezicht stimuleert.

Leverancier: Smart Games
Adviesverkoopprijs: € 19,99


Speel stopdans met dansende Bing van Spectron

Knijp in Bings hand en als de muziek begint, moet je net als Bing gaan dansen op de muziek. Maar… zodra de muziek stopt, moet je helemaal stil staan, net als een standbeeld. En niet stiekem wiebelen! Bing zegt allerlei leuke zinnetjes en legt precies uit hoe dit leuke spelletje werkt. Hij is gemaakt van pluche en beweegt zich tijdens het dansen heen en weer. Ook zijn oren bewegen ritmisch mee op de muziek. Er zijn 4 verschillende vrolijke muziekjes!

Leverancier: Spectron
Adviesverkoopprijs: € 34,99

Peppa’s Wereld van hout van BOTI

Neem een kijkje in Peppa Pigs leven met Peppa’s Houten Familiehuis! Het huis is gemaakt van duurzaam hout en geschikt voor kleine kinderhandjes. Inclusief houten meubels, keukenaccessoires en 1 Peppa figuurtje om eindeloos mee te spelen.

Leverancier: Boti
Adviesverkoopprijs: € 44,99

Categorie 4 en 5 jaar

Vanaf de basisschoolleeftijd beginnen kinderen vaak met het spelen van eenvoudige gezelschapsspelletjes. Het in elkaar zetten van eenvoudige constructies met speelstukken en bouwstenen staat vaak bovenaan het lijstje van favoriete activiteiten. Maar ook vadertje en moedertje spelen of de tandarts nadoen is een favoriete bezigheid. Kleuters hebben doorgaans veel fantasie en het speelgoed voor deze leeftijdsgroep komt daaraan tegemoet. Creativiteit komt tot uiting.

Play-Doh – prachtige taarten van Hasbro

Maak fantastische Play-Doh-taarten met deze speelgoedbakoven. Doe de Play-Doh-boetseerklei in de bakvorm, plaats hem in de oven, trek de hendel omlaag en zie hoe de taart voor je ogen rijst. Wanneer de taart klaar is, hoor je een ‘ding’-geluid om te melden dat de taart gebakken is. Nu kan je beginnen met decoreren! Voeg toefjes namaakgarnering toe met behulp van het het decoratiegereedschap of de verschillende kleurrijke Play-Doh-toppings.

Leverancier: Hasbro
Adviesverkoopprijs: € 29,99

Flextreme Discovery set van Smoby

FleXtreme is een hele nieuwe wereld die de creativiteit van kinderen uitdaagt in de omgeving waarin ze spelen. Flextreme bestaat uit uit 184 flexibele baanstukken, een race-auto met extra carrosserie en een entry en exit track. Daarmee bouw je een track van maar liefst 4,4 meter!

Leverancier: Smoby
Adviesverkoopprijs: € 44,99

Washimals huisdierenset van Crayola

Washimals dieren kleur je in zoals jij wilt! Na het spelen gaan ze in bad met een echt werkende douche. Schrob je dieren weer helemaal schoon en wit en laat ze even drogen. Tijd om ze weer helemaal anders in te kleuren! Washimals bieden urenlang speelplezier door het innovatieve concept. De inkt is veilig en afwasbaar van oppervlakken, huid en kleding. Er zijn verschillende sets verkrijgbaar om te verzamelen en combineren.

Leverancier: Crayola
Adviesverkoopprijs: € 29,99

speelgoed van het jaar 2021 07 jaar

Categorie 6 en 7 jaar

In deze leeftijdsgroep begint het competitie-element een steeds grotere rol te spelen. Kinderen vinden het heerlijk om spelletjes te doen waarbij ze elkaar kunnen overtroeven. Het maakt niet uit of ze nu buiten of binnen spelen, met vriendjes of vriendinnetjes, broertjes of zusjes, of met ouders. Er zijn dan ook allerlei soorten speelgoed die op deze behoefte inspelen.

Geomag Super Color Recycle 78 dlg van Selecta

Laat je fantasie de vrije loop met dit ingenieuze constructiesysteem! Combineer de magnetische staven, stalen bollen en magnetische bouwstenen en bouw zo de meest fantastische creaties. Door de sterke magneten en het stevige kliksysteem maak je oneindig veel driedimensionale figuren en constructies!

Leverancier: Selecta
Adviesverkoopprijs: € 49,99

Kidi DJ Mix van Vtech

Maak de coolste muziekcreaties met deze superstoere draaitafel! Met de ingebouwde microfoon neem je je eigen soundtracks op. De set heeft een verlicht launchpad met meer dan 2000 mogelijke combinaties en 15 ingebouwde nummers in 7 muziekstijlen. Inclusief discolamp, koptelefoonaansluiting, ingebouwde speaker en een veilige Bluetooth-verbinding. 

Leverancier: Vtech
Adviesverkoopprijs: € 64,95

Battle Cubes van BOTI

Versla je tegenstander door de steen-papier-schaar-uitdaging aan te gaan! Kies steen, papier of schaar op je Battle Cube en verberg je keuze door deze af te dekken met het masker van jouw superheld. Vouw dan je Battle Cube binnenstebuiten om hem in aanvalspositie te zetten. Lanceer nu de Battle Cubes om te zien wie de winnaar van de battle zal zijn… Inclusief Battle Cubes app!

Leverancier: Boti
Adviesverkoopprijs: € 10,99

Categorie 8 en 9 jaar

Speelgoed voor deze groep kinderen wordt gecompliceerder. Echte bouwwerken, tijdsinspanningen en uitdagingen zijn favoriet. Kinderen lezen en begrijpen opdrachten en worden zelfstandiger. Ze nemen speelgoed mee naar school om te laten zien en eventueel te ruilen. Het begrip voor een bepaalde verzameling en collectie neemt toe. Dit is de leeftijdsgroep die gaat beginnen met sparen om zelf speelgoed te kunnen kopen.

Reaxion Xtrem Race van Goliath

Sensationeel nieuws uit de wereld van Domino-Express: ReaXion met de spectaculaire X-tile en LinX stenen! Deze dominostenen vallen niet alleen om, maar je ontwerpt en bouwt er ook fantastische bouwwerken en stunts mee. Met ReaXion Xtreme Race bouw je met X-tiles, LinX, Loopings en Ziplines twee circuits en racet tegen elkaar. Wie ontwerpt het spectaculairste en snelste circuit? Verbaas iedereen met een spectaculaire race en laat als klap op de vuurpijl een tile langs de Zipline glijden om de keten verderop te laten exploderen!

Leverancier: Goliath
Adviesverkoopprijs: € 49,99

Bracelet Lacing Factory van TM Essentials

Met deze complete set maak je op een makkelijke manier de leukste armbandjes! Het speciale apparaat zorgt er voor dat je draden overzichtelijk blijven. Door het patroonwiel te volgen weef je de mooiste patronen in jouw armbandje. Bij de set zit een duidelijke handleiding en op YouTube vind je een uitgebreide tutorial. Laat je creativiteit maar gaan! 

Leverancier: TM Essentials
Adviesverkoopprijs: € 13,95

LEGO Friends Magische Kermistachtbaan van LEGO

De LEGO® Friends Magische kermisachtbaan (41685) speelset bestaat uit wel 974 delen en biedt vele creatieve speelmogelijkheden. De set bevat een speelgoedachtbaan met schattige konijnenkarretjes, een plek voor actiefoto’s en een slingerattractie voor kinderen zonder hoogtevrees. De grote stoffen tent is het centrum van je kermis. Geef een goochelshow waarin je LEGO Friends minipoppetjes laat verdwijnen. Of verbaas iedereen als vuurspuwende jongleur. En in het donker zie je coole glow-in-the-dark stenen!

Leverancier: Lego
Adviesverkoopprijs: € 89,99

speelgoed van het jaar 2021 03 jaar

Categorie 10 en 11 jaar

Op deze leeftijd beginnen veel kinderen interesse te krijgen voor meer wetenschappelijke zaken. Hoe zit iets in elkaar en hoe werkt het eigenlijk? Constructiespeelgoed voor deze leeftijdscategorie wordt gecompliceerder en informatieve spellen om kennis te testen worden interessant. De nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en op een speelse manier helpen spellen en games om de lesstof van school beter onder de knie te krijgen.

Pixicade van BOTI

Bedenk en maak je eigen games! Ontwerp en teken zelf games, deel ze met de Pixicade app en speel online jouw eigen game en die van anderen! Pixicade is gemaakt door een lerares en een computerprogrammeur. De uitleg is makkelijk te begrijpen en legt de basisbeginselen van het maken van games uit. 

Leverancier: Boti
Adviesverkoopprijs: € 24,99

MicroMacro: Crime City van White Goblin Games

MicroMacro: Crime City is een coöperatief detectivespel. Samen lossen jullie listige misdaden op, onderzoeken jullie motieven en gaan jullie op zoek naar bewijsmateriaal om de daders te kunnen veroordelen. Een scherpe blik is minstens even belangrijk als logisch redeneren. Dit is het echte speurwerk!

Leverancier: White Goblin Games
Adviesverkoopprijs: € 32,95

My City van 999 games

Een nieuw competitief legacy-spel van de bekende auteur Reiner Knizia. In My City draait het om het plaatsen van gebouwen in een stad. Maar dan wel door verschillende generaties heen! Je begint in een gemeenschap in het vroege pre-industriële stadium die zich steeds verder door de industrialisatie ontwikkelt. 

Leverancier: 999Games
Adviesverkoopprijs: € 29,99

Categorie 12 t/m 17 jaar

Spelen houdt echt niet op als je de basisschool verlaat! Het aanbod aan spellen dat is gericht op 12-plussers wordt dan ook steeds groter en gevarieerder. In deze leeftijdsgroep zijn de moeilijker spellen vaak favoriet. Er wordt individueel of in teams, met leeftijdsgenoten of met ouders gespeeld. Veel spellen hebben een speciaal instapniveau voor de jongere spelers, zodat zij op een gelijkwaardige manier mee kunnen doen met de met oudere spelers.

The Next Beat by Tiesto van Eldohm

Eldohm introduceert een gloednieuw concept voor de volgende generatie DJ’s: The Next Beat by Tiësto! Ontdek de eindeloze mogelijkheden van de allereerste DJ Controller die gecombineerd is met een online platform. De controller bevat alles wat je nodig hebt om je vaardigheden als DJ verder te ontwikkelen en een vliegende muzikale start te maken. The Next Beat wordt gedragen door DJ Tiësto, één van de grootste DJ’s ter wereld, die jou als mentor en inspirator helpt om jouw performance te perfectioneren!

Leverancier: Eldohm
Adviesverkoopprijs: € 249,99

Paleo van 999 games

In Paleo is het eten of gegeten worden, iedere dag weer. Spelers proberen als één stam te overleven in een wereld vol gevaren. Ben jij een stoere vrouwelijke krijger, een handige uitvindster of een waakzame verkenner? Werk slim samen, ontdek de omgeving en vergroot je overlevingskansen terwijl jij en je team worden bedreigd door wilde dieren, stormen en andere volksstammen. Een uitdagend coöperatief avontuur in prehistorische tijden, voor 2-4 spelers!

Leverancier: 999Games
Adviesverkoopprijs: € 42,99


Throw Throw Burrito van Asmodee

Throw Throw Burrito is een grappig partyspel van de makers van Exploding Kittens. Dit familiespel is een combinatie van een kaartspel en trefbal en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburrito’s naar elkaar gooien. Scoor punten door sets van drie dezelfde kaarten te vinden, zoals de Gothic Luiaard of Klef Kuikentje. Maar pas op: sommige setjes starten een Burrito gevecht waarbij je de Burrito’s moet zien te ontwijken!

Leverancier: Asmodee
Adviesverkoopprijs: € 29,99

speelgoed van het jaar 2021 17 jaar

Categorie volwassenen – 18+ jaar

Steeds meer volwassenen ontdekken dat spelen niet alleen leuk is voor kinderen. Er zijn dan ook al lang niet meer alleen puzzels en bouwpakketten voor volwassenen! Ook in groepen spelen is leuk en wordt steeds vaker door jongvolwassenen gedaan. Het aanbod aan interessante en leuke spellen wordt dan ook elk jaar groter. Themaspellen, waar je een langere tijd mee bezig bent, spellen die je kennis testen, maar ook kid-adult. Dat is een nieuwe trend en betekent speelgoed gericht op volwassenen. Waarom niet? Kleuren, bouwen, puzzelen en spellen spelen is ontspannend, geeft plezier en houdt je jong en scherp!

VW T1 Campingbus van Playmobil

Al decennia is de Volkswagen T1 Campingbus een geliefd icoon. De PLAYMOBIL-versie heeft veel karakteristieke details, zoals de iconografische V-vormige voorkant met rode en witte kleurscheiding en rood VW-logo, een rond dak met afneembare dakdrager en de in tweeën gedeelde voorruit. Het afneembare dakdeel laat het authentiek vormgegeven interieur zien met opklapbare eettafel, neerklapbare achterbank en veel ruimte voor kleine accessoires. Vakantiemodus aan, instappen, wegrijden en genieten van de vrijheid!

Leverancier: Playmobil
Adviesverkoopprijs: € 54,99

20 second showdown van 999 games

2 teams, 400 uitdagingen. Een vliegensvlug spel voor 5 – 20 spelers, dus geen tijd te verliezen! In dit doldwaze partyspel vol belachelijk hilarische uitdagingen probeer je als team zo snel mogelijk opdrachten te vervullen om ervoor te zorgen dat het andere team “geen zand” meer heeft. Het eerste team dat 3 rondes wint, wordt tot 20 Second Showdown-kampioen gekroond!

Leverancier: 999Games
Adviesverkopprijs: € 24,99


Mysterium Park van Asmodee

Een circus met duistere geheimen wacht op jou in Mysterium Park! De directeur verdween jaren geleden en een onderzoek leverde niets op. Sindsdien gebeuren er vreemde dingen in het circus… Bij Mysterium Park draait alles om samenwerken. Het doel: het mysterie van het circus oplossen. Eén speler neemt de rol van de geest op zich. De andere spelers zijn helderzienden die het raadsel moeten zien op te lossen. Lukt het om de aanwijzingen van de Geest te ontcijferen en het mysterie op tijd te ontrafelen?

Leverancier: Asmodee
Adviesverkoopprijs: € 24,99

Categorie puzzels

De eerste legpuzzel is bedacht door de Engelsman John Spilsbury en verscheen rond 1760. Het was een kaart van Europa en de houten stukken hadden de vorm van de verschillende landen. De puzzel was dus vooral bedoeld als topografieles! Later werden er ook door anderen puzzels gemaakt. Ze werden moeilijker, kregen kleinere stukjes en werden minder duur doordat ze meestal van karton werden gemaakt. Nu gaat het bij puzzels niet meer alleen om de afbeelding. Er zijn allerlei nieuwe uitdagingen bedacht, zoals 3D puzzels of puzzels waarbij het gaat om wat de mensen op de puzzel zien. Helemaal nieuw dit jaar: escaperoom puzzels. Daarin los je het mysterie alleen op als je de puzzel op de juiste manier in elkaar zet. Zo is er is voor iedere leeftijd wel een puzzel!

Escape room the game: puzzel adventures van Identity Games

Dit spel is een kruising tussen een legpuzzel en Escape Room The Game. In de doos zijn zes vakjes. Dit zijn de kamers die ieder een deel van het verhaal en een legpuzzel van de kamer bevatten. Ook vind je in elke kamer spelonderdelen die je nodig hebt om de raadsels op te lossen. Om toegang tot de de volgende kamer te krijgen moet je de vierdelige code vinden. Die voer je met de sleutelstukken in op de ‘Puzzel Decoder’ om het symbool van het volgende vakje te vinden. Pas als je het hele huis door bent gepuzzeld kun je ontsnappen!

Leverancier: Identity Games
Adviesverkoopprijs: € 15,99

WasGij Original 38 Kaasalarm van Jumbo

Wasgij Original is een origineel puzzelconcept met een unieke twist: puzzel niet de afbeelding op de doos, maar puzzel wat de mensen op de doos zien! Deze puzzels laten je hersens kraken: wat zien de mensen op de afbeelding? Gebruik je fantasie om het raadsel van de kaasmarkt op te lossen door de 1000 stukjes op de goede manier in elkaar te puzzelen. Waar schrikt de dame met de bril zo van? 

Leverancier: JUMBO
Adviesverkoopprijs: € 17,99

Jan van Haasteren Efteling Sprookjesbos 1000 van Jumbo

Jan van Haasteren puzzels zijn vrolijk, kleurig, en vol verrassingen. In elke puzzel zitten allerlei grappige details en zijn de familieleden van Jan en hijzelf ergens verstopt. In de Efteling Sprookjesbospuzzel gaat de Jan van Haasteren familie een dag op stap in hun favoriete pretpark. Herken jij alle Sprookjesbosbewoners en kun je alle familieleden vinden?

Leverancier: Jumbo
Adviesverkoopprijs: € 17,99

Categorie Duurzaam

Duurzaam speelgoed is gemaakt van veilige, niet-giftige en ecologische materialen. Hout is een natuurlijk materiaal wat lang mooi blijft en duurzaam is. Het FSC® keurmerk van de Forest Stewardship Council geeft aan dat hout afkomstig is uit een goed beheerd bos, volgens normen op het gebied van milieu, sociale omstandigheden en economie. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de ontwikkeling van speelgoed. Veel bedrijven zijn hier actief mee bezig, bijvoorbeeld door bouwstenen van organisch materiaal te maken en het opzetten van inruilprogramma’s voor oud speelgoed. Wat kan jij bedenken?

Marble Racetrax 40 sheets van Brandunit

Marble Racetrax zijn knikkerracebanen van 100% duurzaam geproduceerd karton. De fun van het zelf in elkaar zetten van de racebaan is een belangrijk onderdeel van Marble Racetrax. Met het uitgebreide instructieboek zet je de tracks op de juiste manier op. En als je je baan eenmaal in elkaar hebt gezet, volgt er nog meer pret! Houd de leukste races met je vrienden en familie, net als in het TV-programma Marble Mania!

Peppa’s wereld van hout van BOTI

Neem een kijkje in Peppa Pigs leven met Peppa’s Houten Familiehuis! Het huis is gemaakt van duurzaam hout en geschikt voor kleine kinderhandjes. Inclusief houten meubels, keukenaccessoires en 1 Peppa figuurtje om eindeloos mee te spelen.

Leverancier: Boti
Adviesverkoopprijs: € 44,99

Geomag Super Color Recycle 78 dlg van Selecta

Laat je fantasie de vrije loop met dit ingenieuze constructiesysteem! Combineer de magnetische staven, stalen bollen en magnetische bouwstenen en bouw zo de meest fantastische creaties. Door de sterke magneten en het stevige kliksysteem maak je oneindig veel driedimensionale figuren en constructies!

Leverancier: Selecta
Adviesverkoopprijs: € 49,99

Categorie kinderspellen

Een kind speelt omdat het leuk is en hij of zij er zin in heeft. Maar spelen is tegelijk ook leerzaam: spelenderwijs leren kinderen problemen oplossen, oefenen hun motoriek en vergroten hun kennis. Samen spelen helpt hen om zich sociaal en emotioneel verder te ontwikkelen, zich in te leven in andere situaties en om te gaan met winnen en verliezen. Spelen is dus heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Maar: plezier staat natuurlijk voorop!

Oma’s woeste waslijn van Megableu

Help jij oma met het ophangen van haar was? Dat lijkt misschien makkelijk, maar soms is er zoveel wind dat dit een hele uitdaging is! Gooi de dobbelsteen en volg de instructies van de weersvoorspelling. En als de wind woest waait… dan zal oma lachend met al het wasgoed de lucht in worden geslingerd. Er is er zelfs een kans dat ze uit haar jurk waait! Lukt het jou om als eerste vier stukken wasgoed aan de lijn te hangen? Dan ben jij de winnaar van dit stormachtige spel!

Leverancier: Megableu
Adviesverkoopprijs: € 24,99

Apple Twist van Smart Games

Drie hongerige rupsen willen allemaal van dezelfde appel snoepen… Lukt het jou om ze in de juiste vorm te krijgen zodat ze alledrie op de appel passen? Voor dit logische puzzelspel moet je flexibel kunnen denken! Want niet alleen de rupsen kunnen van vorm veranderen, ook het spelbord heeft steeds een andere vorm! Met wel 60 verschillende opdrachten is dit spel een uitdaging om van te smullen!

Leverancier: Smart Games
Adviesverkoopprijs: € 14,99

Keer op Keer Kids van 999 games

Drukte in de dierentuin! Er zijn vandaag zoveel bezoekers dat de spelers de verzorgers moeten helpen met het voederen van de dieren. Jouw opdracht is om met de dobbelstenen de juiste kleuren te dobbelen. Daarmee kun je de dierenverblijven op je speelvel aankruisen en waardevolle punten scoren. Heb je een dierenverblijf als eerste vol, dan scoor jij de meeste punten. Maak jij de juiste keuzes en haal je extra bonuspunten? Dit leuke dobbel- en puzzelspel gaat nooit vervelen!

Leverancier: 999Games
Adviesverkoopprijs: € 14,99

Categorie Familiespellen

Veel spellen worden omschreven met: “leuk voor de hele familie”. Het betekent dat het spel leuk is voor kinderen én hun ouders. Vaak speelt geluk een beslissende rol, zodat jong en oud kan winnen. Meestal zijn deze spellen eenvoudig van structuur, worden ze snel gespeeld en zijn er maar één of twee niveaus. Familiespellen hebben vaak een thema wat tot de verbeelding spreekt. Monopoly is misschien wel het bekendste familiespel ter wereld. Dit bordspel werd rond 1930 ontwikkeld en er zijn er inmiddels honderden miljoenen van verkocht. De meeste familiespellen zijn gericht op gezinnen met kinderen tot een jaar of twaalf.

Escape your house van Identity Games

Bij dit Escape Room spel puzzel je niet op tafel, maar verander je je hele huis in een Escape Room. De doos bevat 6 missies van elk 15 minuten, waarin je raadsels moet oplossen en de juiste antwoordkaarten moet vinden om alle sloten te openen. De kaarten mogen hun ruimte niet verlaten, dus je zal goed moeten communiceren! Het doel is om de Meestersleutel te vinden, waarmee je het Super Slot kunt openen en de timer tot stilstand brengen.

Leverancier: Identity Games
Adviesverkoopprijs: € 29,99

MicroMacro: Crime City van White Goblin Games

MicroMacro: Crime City is een coöperatief detectivespel. Samen lossen jullie listige misdaden op, onderzoeken jullie motieven en gaan jullie op zoek naar bewijsmateriaal om de daders te kunnen veroordelen. Een scherpe blik is minstens even belangrijk als logisch redeneren. Dit is het echte speurwerk!

Leverancier: White Goblin Games
Adviesverkoopprijs: € 32,95

Throw Throw Burrito van Asmodee

Throw Throw Burrito is een grappig partyspel van de makers van Exploding Kittens. Dit familiespel is een combinatie van een kaartspel en trefbal en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburrito’s naar elkaar gooien. Scoor punten door sets van drie dezelfde kaarten te vinden, zoals de Gothic Luiaard of Klef Kuikentje. Maar pas op: sommige setjes starten een Burrito gevecht waarbij je de Burrito’s moet zien te ontwijken!

Leverancier: Asmodee
Adviesverkoopprijs: € 29,99

Categorie Kennersspellen

Kennerspellen zijn voor mensen die houden van spellen die anderhalf uur of langer duren en wat uitgebreidere spelregels hebben. Deze spellen zijn meestal geschikt voor spelers vanaf tien jaar en die al meer spelervaring hebben. Kennerspellen hebben de laatste 25 jaar een grote opmars gemaakt. Spellen in deze categorie kenmerken zich vaak door een grotere inhoud met 3D onderdelen, verschillende speelniveau’s en uitbreidingssets. Vaak zijn er speciale speelmomenten in bordspelcafé’s waar deze spellen worden gespeeld.

Mysterium Park van Asmodee

Een circus met duistere geheimen wacht op jou in Mysterium Park! De directeur verdween jaren geleden en een onderzoek leverde niets op. Sindsdien gebeuren er vreemde dingen in het circus… Bij Mysterium Park draait alles om samenwerken. Het doel: het mysterie van het circus oplossen. Eén speler neemt de rol van de geest op zich. De andere spelers zijn helderzienden die het raadsel moeten zien op te lossen. Lukt het om de aanwijzingen van de Geest te ontcijferen en het mysterie op tijd te ontrafelen?

Leverancier: Asmodee
Adviesverkoopprijs: € 24,99

Paleo van 999 games

In Paleo is het eten of gegeten worden, iedere dag weer. Spelers proberen als één stam te overleven in een wereld vol gevaren. Ben jij een stoere vrouwelijke krijger, een handige uitvindster of een waakzame verkenner? Werk slim samen, ontdek de omgeving en vergroot je overlevingskansen terwijl jij en je team worden bedreigd door wilde dieren, stormen en andere volksstammen. Een uitdagend coöperatief avontuur in prehistorische tijden, voor 2-4 spelers!

Leverancier: 999Games
Adviesverkoopprijs: € 42,99Verberg inform

Everdell van White Goblin Games

Laat je meevoeren in de wereld van Everdell! Jij bent de leider van een groep boswezens en het is jouw taak om nieuwe gebieden te ontwikkelen en steden te bouwen. Everdell is een dynamisch bouw- en worker placementspel. Het vernieuwende spelmechanisme met kaarten die je met elkaar kunt combineren en het prachtige artwork maken van Everdell een uniek spel wat je steeds opnieuw kunt spelen!

Leverancier: White Goblin Games
Adviesverkoopprijs: € 69,95

Publieksprijs

Stem op de winnaars van de vakjury via www.speelgoedvanhetjaar.nl en bepaal wie de publieksprijs ontvangt. Bovendien maak je kans op een mooi spellen- en speelgoedpakket.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *