Sinterklaas ABC – kinderboek

Vandaag, 13 november 2021, komt Sinterklaas aan in het land. Het is weer tijd voor schoenzetten en pepernoten eten. Gek op chocolade letters? Dan is het Sinterklaas ABC echt een boek om in huis te halen. Pak er een chocolade letter bij en ga aan de slag met het chocolade alfabet.

Sinterklaas abc boek

Sinterklaas ABC A is van Aankomst na de reis over de zee.
Sint staat aan dek en de Pieten zijn mee.

Op elke spread vind je een heerlijke chocoladeletter op de ene bladzijde en een fijn versje op de andere. Intussen is er veel te zien op de pagina’s: zo zijn er grapjes die door het hele boek heen lopen. Kortom, een boek als een echt ouderwets kinderfeest! Van Aankomst tot Zingen en Zwaaien: in dit ludieke ABC komen alle belangrijke sinterklaasthema’s voorbij. En snoep – heel veel snoep!

Op elke pagina vind je een Sinterklaasrijm met de letter uit het alfabet waar je op die pagina bent. Alle woorden hebben natuurlijk ook wat te maken met Sinterklaas. Zo is de D van Dieuwertje van het Sinterklaasjournaal en ook de D van Dak

Sinterklaas ABC | Mariska Hammerstein | Met illustraties van Juliette de Wit | € 9,99 ISBN 978 90 216 8244 0 | Vanaf 3 jaar

Over de auteur:

Mariska Hammerstein schrijft vanaf haar achtste al kinderverhalen. Ze wist toen al dat ze een beroep wilde dat iets met lezen en schrijven te maken had. Na haar studie Journalistiek in Utrecht heeft ze voor diverse kinderboekenuitgeverijen gewerkt. Hier heeft ze het werk van honderden auteurs gelezen en beoordeeld. Vanaf 1987 is ze zelf kinderboeken gaan schrijven.

Bij Mariska’s boeken gaat het vooral om leesplezier. Ze leest daarom ook altijd graag voor in klassen en bij bibliotheken. Ook met dit nieuwe boek is ze beschikbaar om voor te lezen of om een workshop te geven over sinterklaasgedichten.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *