Kindertiramisu met chocolademelk en pepernoten

Een recept vandaag, voor kindertiramisu met pepernoten en chocolademelk. Supersimpel en heel lekker. Sinterklaas achter de rug en dan heb je ineens een heleboel pepernoten over, of heb je ze allemaal al opgegeten? Ik ben eerlijk gezegd helemaal niet zo’n superfan van pepernoten of kruidnoten zoals je ze eigenlijk hoort te noemen. Chocolade pepernoten wel overigens.

What's on mama's mind rosti mepal kruidnoten bewaarpot

Pepernoten over

Dus dan zit je na Sinterklaas ineens met 500 gram pepernoten in de kast. Pepernoten kun je wel makkelijk bewaren hoor, maar toch. Na Sinterklaas is het voor mij wel klaar met pepernoten. Ik had zelfs een ongeopende zak. Dus ging ik op zoek naar een recept voor iets met pepernoten.

Kindertiramisu

kindertiramisu met pepernoten

Ik vond een heleboel tiramisu opties, maar allemaal met drank, rauwe eieren en koffie of koffielikeurtjes erin. Aangezien ik tiramisu heerlijk vind, maar het pepernoten dessert graag met twee kleuters erbij eet, ben ik zelf aan de slag gegaan met een receptje. Een mix van een standaard tiramisu maar dan een aangepast recept.

Heel simpel en misschien mogen we het zelfs geen tiramisu meer noemen. Maar ik noem het gewoon kindertiramisu met pepernoten en chocolademelk.

Ingrediënten voor kindertiramisu met pepernoten

Recept voor 8 personen:

250 ml slagroom
250 ml mascarpone
3 el suiker
Paar handjes pepernoten
1 kopje / 150 ml chocolademelk (ik vulde een bakje)
Cacao
Ovenschaal

Zo maak je deze kindertiramisu

kindertiramisu met pepernoten
  1. Roer de mascarpone een klein beetje door, dan is het al wat losser.
  2. De slagroom klop je in een beslagkom, voeg drie eetlepels suiker toe. Als je een zoetekauw bent mag het wat meer hoor.
  3. Voeg de mascarpone toe aan de slagroom en suiker.
  4. Zet de ovenschaal klaar (je kan het ook in losse glaasjes maken, wat je zelf leuk vindt)
  5. Dip een paar pepernoten in de chocolade melk en leg ze onderin de schaal.
  6. Schep een laag slagroom mascarpone mengsel erop en strijk het glad.
  7. Doe wederom een aantal pepernoten gedipt in chocolademelk erop
  8. Vervolgens weer een laag van het mengsel van slagroom met mascarpone.
  9. Laat het minimaal 2 uur opstijven (ik liet het een nacht opstijven)
  10. Garneer de kindertiramisu met pepernoten met pepernoten en wat cacao. Doe dit niet van te voren, voor je hem laat opstijven, want die pepernoten worden dan zacht.

Nu kan je hem eten! Eetsmakelijk! Wil je liever een serieuze tiramisu voor volwassenen. Dan tip ik je graag dit recept voor Tiramisu uit de Allerhande.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *