Sinterklaastip Cattier Shampoo

What's on mama's mind cattierOok mama krijgt toch wat van sinterklaas of niet? Ik review een aantal producten van Cattier Paris. Een natuurlijk en biologisch merk dat sinds enkele jaren ook in Nederland op de markt is. Het merk heeft een heel brede range aan producten, van gezichtscremes tot douchegels en shampoos.

Ik heb twee heerlijke shampoos getest voor mezelf en eentje voor de kids.

Een Volume shampoo en een Colour shampoo.
Beide zijn het sulfaatvrije shampoos, wat inhoudt dat de shampoos milder zijn dan ‘normale’ shampoos.  Er worden andere ingrediënten gebruikt. Dat is wat ik ook ken van Cattier. Aangezien het een biologisch merk is met natuurlijke producten.

It’s all in the name

What's on mama's mind cattier shampooPierre Cattier heeft het merk in 1986 opgericht, omdat hij erg geïnteresseerd was in alternatieve geneeskunde. Hij besloot zelf een biologisch merk met natuurlijke producten op te richten. De producten bevatten geen parabenen, fenoxyethanol, synthetische kleur- of geurstoffen of minerale olie.

Volume Shampoo en Colour Shampoo

De roze fles is voor gekleurd haar, de blauwe is een volume shampoo. Bij beide verpakking werd ik meteen enthousiast van de geur. Ze ruiken ontzettend lekker. Dat vind ik heel belangrijk om tot aanschaf van een product over te gaan. De geur overtuigt mij vaak, nog los van de ingrediënten, die bij dit merk wel erg mooi zijn.
De geur krijgt bij mij dus een dikke plus.

De textuur van de Shampoo is wel opvallend dun, het loopt namelijk bijna door mijn vingers heen als ik het op mijn handen doe. Het schuimt ook weinig. Maar, ik geloof niet dat ik dat vervelend vind. Ik merk namelijk dat mijn haar wel gaat schuimen als ik het goed masseer onder de douche.

Het resultaat. De volume shampoo trok specifiek mijn aandacht, omdat ik nogal dun haar heb.What's on mama's mind colour shampoo cattier Helaas kon ik niet echt veel volume effect opmerken. Maar het werd er ook niet slap van. Het functioneert voor mij vooral als een shampoo die lekker ruikt en mijn haar goed schoonmaakt. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit van een product meer volume gekregen, dus daar reken ik het product niet op af.
De kleurshampoo zou er voor moeten zorgen dat je haren intens glanzen en de kleurvariatie zo min mogelijk is. Nu is mijn haar moeilijk “gekleurd” te noemen, omdat ik enkel high-lights heb. Maar mijn haar wordt er wel zachter van. Ook bij deze shampoo gebruik ik het vooral als fijne shampoo met een lekkere geur.

De beide shampoo’s kosten (bij schrijven zijn): € 9,99 voor 250 ml bij bijvoorbeeld Big Green Smile. Hier vind je de colour variant.

Cattier Familie Douchegel & Shampoo

What's on mama's mind cattierNaast de shampoo voor mezelf heb ik ook een familie variant getest. Ik vind de 2-in-1 producten reuze handig. Scheelt ook altijd weer plek langs de badrand. Het is een flinke flacon met 500 ml inhoud. Daar doe je gerust een jaartje mee, toch?

Ook hier vind ik de geur aangenaam. Het ruikt minder sterk dan de shampoo’s die ik hierboven benoemde. Het schuimt ook meer, dat is leuk voor de kinderen. Lekker een bad vol schuim.

De eigenschappen
De zeepvrije formulering van de Cattier-Paris 2-in-1 schuimende douchegel & shampoo is ideaal voor het dagelijks reinigen van lichaam en haar voor de hele familie. Het verzachtende en hydraterende melkserum (yoghurt-extract) vormt eiwitten die de natuurlijke weerstand van de huid versterkt, het haar laat glanzen en makkelijk laat kammen. Het biologische korenbloemwater kalmeert en verzacht de huid. (Bron: website Cattier).

Deze Cattier-Paris Shampoo en Showergel is te koop voor € 9,99, je hebt dan een flacon van 500 ml. Lijkt mij een prima prijs voor zo’n product dat je lang kan gebruiken.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *