Skivakantie met kinderen en skimateriaal Decathlon

Al een aantal jaar gaan wij met ons gezin skiën in de voorjaarsvakantie. We vinden het alle vier geweldig. Een hele week buiten in de bergen en actief. De kinderen gaan in de ochtend nog op les en na een lekkere uitgebreide en warme lunch gaan we ’s middags met zijn allen skiën. Na een dag in de buitenlucht en bergen zijn we na het avondeten allemaal redelijk snel klaar om onder de wol te kruipen. De weken vooraf aan de voorjaarsvakantie plannen we voorbereidingen voor het skiën. Zoals het onderhoud aan onze eigen ski’s.

skien met jonge kinderen

Wat heb je nodig als je op skivakantie gaat?

In de basis heb je als je op skivakantie gaat met kinderen, of zonder kinderen, een aantal zaken nodig om te kunnen skiën. Namelijk skikleding (skibroek, -jas, -sokken, handschoenen en thermokleding), skischoenen, -stokken, -helm en -bril en ski’s. Je hebt daarbij de optie om je materiaal, de ski’s, stokken en schoenen (en eventueel de helm ook) te huren of je schaft het materiaal zelf aan.

Tijdens een skivakantie heb je een duidelijke reisdoel en heb je verder niet veel nodig, aangezien je vaak niet veel anders doet dan een hele dag skiën en dan een goede nachtrust. Dat scheelt met pakken. Afhankelijk van de weersomstandigheden stem je je aantal laagjes kleding af. Thermoshirt, skipully en winterjas is vaak genoeg, als het warmer is laat je de pully bijvoorbeeld weg, dan heb je aan een thermoshirt met skijas vaak genoeg. Lees hier ook meer over het drie lagen systeem, bij Decathlon adviseren ze het 3 lagen systeem met thermokleding als eerste laag; om vocht af te voeren en warm te blijven. Bij kou weer trek ik graag een thermolegging onder mijn skibroek aan. Ik vind het zelf fijn om met wanten aan te skiën, dat is naar mijn idee warmer dan handschoenen.

skimateriaal

Een skihelm is verplicht en ook zeer belangrijk. Een goede helm hoeft niet duur te zijn en je kan er jaren mee doen. Daarom is het belangrijk hier goed in te investeren, ook een fijne skibril is een must. Ski’s en skischoenen kan je huren of zelf aanschaffen, die keuze kan je baseren op verschillende overwegingen.

Waarom zelf materiaal aanschaffen?

afmetingen skis
Kinderski’s bij Decathlon

Als je je eigen materiaal hebt dan heb je dit zelf zorgvuldig uitgezocht op bepaalde wensen en eisen die je stelt aan je ski’s. Als je nog weinig skiervaring hebt, heb je mogelijk minder eisen, dan wanneer je al meer bedreven bent. De reden waarom je zou kiezen voor koop versus huur heeft ook wel te maken met de wachttijden bij verhuur op locatie. Als je met je gezin gaat skien ga je vaak in een schoolvakantie. Dat is dus een periode dat het al drukker is in een skigebied. Op zo’n moment kunnen de wachtrijen behoorlijk oplopen. Met je eigen materiaal hoef je nergens in de rij te staan. Wel is onderhoud van materiaal van belang.

ski met pinguin

Mijn kinderen hebben hun ski’s en skischoenen van het merk Wedze van Decathlon. Mijn dochter is ongeveer 1 meter 30. Voor haar heb ik ski’s in maat 117 uitgezocht. Bij jonge kinderen kies je ski’s die tot ongeveer de kin komen als kinderen op skischoenen staan en de ski’s rechtop gehouden worden. Haar ski’s zijn zwart wit en hebben pinguïns in allerlei poses. Heel grappig en het zijn prachtige ski’s. We kregen ze thuis bezorgd en zijn daarna naar de winkel gegaan om ze af te stellen. Om de ski’s af te kunnen stellen heb je, naast de skischoenen, wat informatie nodig over het kind. Het gewicht en lengte van het kind bepalen hoe strak de ski’s moeten zitten.

Mijn zoon is wat groter, hij zal ongeveer 1 meter 40 zijn. Voor hem hebben we ski’s in maat 130 uitgezocht. Hele stoere witte ski’s met gele en zwarte strepen.

Wat wij uitzochten:

Dochter 8 jaar 130 cm groot:

skis decathlon
  • Kinderski’s maat 117, Alpineski voor kinderen met binding BOOST 500 Player zwart/wit
  • Skischoenen voor kinderen maat 21 – 21,5, Skischoenen voor kinderen 500

Zoon 10 jaar en 140 cm groot:

skischoenen en skis 130
  • Kinderski’s maat 130, Pisteski’s met binding voor kinderen Boost 500 wit geel
  • Skischoenen voor kinderen maat 23 – 23,5, Skischoenen voor kinderen 500
afstellen skis
Afstellen ski’s bij Decathlon

Wintersportservices van Decathlon

Bij Decathlon kan je gebruik maken van diverse wintersportservices, wat voor mij echt een uitkomst is. Het is voor mij een winkel die in de buurt zit en heel toegankelijk is. Je kan er skimateriaal kopen, onderhoud doen aan je ski’s, skikleding laten repareren en ze hebben een BuyBack service, waarbij je eerder aangeschaft materiaal kan terugbrengen in ruil voor een Decathlon giftcard.

skischoen

Ski’s huren

Ik begin allereerst met een vraag, want dit wist ik namelijk niet: Wist je dat je ook ski’s kan huren via Decathlon? Je krijgt zelfs korting, namelijk 5%. ” Uw loyaliteit aan onze historische partner Decathlon loont! Ongeacht het aantal gehuurde pakketten, de duur van uw verblijf of de verhuurperiode, profiteer van een extra korting van 5% op uw reservering. Aldus de website”

Als je ski’s gaat huren kan je er voor kiezen dit al in Nederland te doen, of op locatie. Vaak heb je keuze tussen bepaalde niveaus. Het is verstandig materiaal vooraf te reserveren, wil je zeker weten dat jouw schoenmaat op voorraad is.

Onderhoud ski’s waxen en slijpen Decathlon

Hoewel je mogelijk maar een of wellicht twee keer per jaar gaat skiën is het toch van belang dat je elk jaar onderhoud laat doen aan je materiaal. Je ski’s laat je waxen en slijpen. Je kan kiezen tussen een kleine en een grote beurt. Dit is onder andere afhankelijk van hoe diep de krasjes zijn in je ski’s. Je merkt veel effect van het waxen en slijpen, vind ik. Het is belangrijk om goede grip te hebben als je gaat skien. Bij ijzige pistes, waar ik afgelopen periode op heb geskied kan het erg glad zijn. Scherpe ski’s zorgen er voor dat je niet wegglijdt op momenten dat jij je wilt kunnen afzetten. Het regelmatig bijhouden van het onderhoud van ski’s zorgt er ook voor dat je ski’s langer mee gaan. Laat ook zo nu en dan je bindingen na kijken, zodat je veilig kan skiën. Ik vind het ideaal dat het onderhoud van ski’s bij meerdere Decathlon winkels in Nederland mogelijk is. Je kunt dit vaak ook op locatie laten doen, maar daar heb je kans dat er weer lange wachtrijen zijn. Beter heb je de voorbereiding een paar weken voor je vertrek naar je wintersportvakantie gedaan.

Skikleding repareren

Decathlon heeft een werkplaats in een aantal van hun winkels waar ze diverse producten kunnen repareren. Er is een mogelijkheid om je skikleding te repareren bij Decathlon. Ook weer een mooie en duurzame oplossing.

BuyBack ski’s en ander materiaal

buyback skimateriaal decayhlon

Kinderen groeien, ze groeien sneller dan je je soms kan voorstellen. Leken ze nog schoenmaat 30 te hebben zitten ze een jaar later in eens weer 2 maten groter. Gelukkig is er ook een mogelijkheid tot BuyBack, bij Decathlon kan je materiaal terugbrengen en hiervoor krijg je in ruil een Decathlon giftcard om te besteden aan andere Decathlon producten.

buyback skischoenen
Skischoenen voor

Als je je ski’s van afgelopen jaar inlevert krijg je een Decathlon giftcard die je kan gebruiken voor bijvoorbeeld nieuwe ski’s of thermokleding of andere items. Ideaal en duurzaam! Ze verkopen ze namelijk als een Second-Life product.

Heb je Decathlon sportproducten in huis die je niet meer gebruikt? Ruil ze dan bij ons in voor een giftcard. Dan kunnen wij ze weer verkopen als Second Life-product.

decathlon.nl
artikel items

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *