Verkoeling in Dierenpark Amersfoort

Een dagje uit deze zomer? In Dierenpark Amersfoort is voor kinderen heel veel te beleven. Klim- en klauterroutes, glijbanen en nu ook met dit warme weer voldoende verkoeling. Een watertocht of waterspeurtocht leidt je deze zomer langs allerlei dieren, om zo te ontdekken welk dier jij bent als het gaat om water. Wij waren uitgenodigd om een bezoek te brengen en dat deden we op een van de heetste dagen van het jaar!

Ontvang bij de entree gratis een speciale water-speurtocht. Ben jij net zo zuinig met water als een kameel of spetter jij erop los als een olifant? Volg de route en ontdek waarom water zo belangrijk is voor dieren én mensen.

Zomervakantie Dierenpark Amersfoort
dierenpark amersfoort
Watertocht

Wij brachten een bezoek aan Dierenpark Amersfoort terwijl de temperatuur buiten opliep tot over de 30 graden. Toch hebben wij enorm genoten, van het park dat heerlijk beschut in de bosrijke omgeving ligt. Daarnaast was er voor zowel de bezoekers als de dieren voldoende verkoeling. Tenminste voor de dieren die daar dan behoefte aan hebben. De schildpadden zaten heerlijk warm binnen, na een bezoek aan de schildpadden kwam je graag even afkoelen buiten.

dierenpark amersfoort

Verkoeling in Dierenpark Amersfoort voor mens en dier

Tijdens een hittegolf kan je beter thuis blijven of in het water duiken, zou je zeggen. Toch besloten wij met 4 kinderen naar de dierentuin te gaan. Dat is ons erg goed bevallen. In het dierenpark stonden een aantal verkoelpunten, waar je kon afkoelen onder een buiten douche. Doordat het park zo beschut ligt tussen de bomen hebben wij het ook niet als dusdanig warm ervaren. Het was eigenlijk best wel lekker. We deden rustiger aan dan anders, we hadden de dierentuin al vaak bezocht, dus de kinderen wisten wel waar ze heen wilden. Hoewel wij als volwassenen dachten, ren maar niet zoveel, hebben de kinderen toch aardig wat kilometers in het park rennend afgelegd, want de speelroutes zijn immers enorm aantrekkelijk. Het was vrij rustig op het park, dus ze konden ongestoord hun gang gaan. Bij de speeltuin was het het minst fijn, de grote speeltuin lag pal in de zon. Die sloegen we dus maar over, we namen er wel een lekker ijsje, helaas voor de moeders geen ijskoffie, want die was er niet op deze warme dag. Dat was wel een beetje een teleurstelling, dus die gaan we gauw thuis nog inhalen. Niet getreurd, we hadden een heerlijke dag.

Gelukkig konden we ook afkoelen bij de buitendouches die ze hadden geplaatst op het park. Wat fijn en slim!

douchen dierenpark amersfoorrt

Net als deze apen, want die kregen een heerlijk ijsblok om van te smullen. Chimpansees houden niet van kou, maar wel van ijs. Bij veel dieren zagen we sproeiers aanstaan.

ijsblok chimpansee

Koele Zomer Korting Dierenpark Amersfoort

Ben jij er klaar voor om DierenPark Amersfoort te bezoeken? Koop nú je online tickets, krijg tot 33% Koele Zomer Korting en laat de voorpret maar beginnen! Op = op.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *