Hoe maak je speelgoed milieubewust schoon

Weer een interessante gastblog, deze keer over het schoonmaken van speelgoed. Milieubewust schoonmaken doe je ook met speelgoed. Hieronder beschrijft onze gastblogger hoe je speelgoed milieuvriendelijk schoonmaakt. Een win-win situatie, want je speelgoed wordt schoon en je houd rekening met het milieu.

Kunststof speelgoed (zonder electronica) in de vaatwasser

Zorg ervoor dat je speelgoed zoals Lego, Duplo of K’nex in een vaatwasser schoonmaakt. Je stopt het speelgoed in een kussensloop (sluit het kussensloop door bijvoorbeeld een knoop) en doet het in de afwasmachine. Het eco-programma van de vaatwasmachine volstaat voor deze taak en zo maak je ook echt milieubewust je speelgoed schoon. Gebruik ook een biologisch wasmiddel, dat belast het milieu minder.

What's on mama's mind getallentrein duplo

Poppen wassen

Als je poppen milieubewust wilt wassen dan was je ze op dezelfde manier als een baby. Bij baby’s is dit namelijk allemaal al uitgevonden dus waarom dit proces niet repliceren naar poppen? Het is simpel: was het haar met babyshampoo en het lijfje met babyzeep. Gebruik hiervoor het liefste ecologische zeep.

Houten speelgoed schoonmaken

Maak houten speelgoed bij voorkeur droog met een doekje en water met een biologisch schoonmaakmiddel. Wrijf het speelgoed na het wassen goed droog.

Knuffels kunnen in de wasmachine

Geloof het of niet maar de meeste knuffels kun je gewoon in de wasmachine wassen. Gooi ze in een kussenskoop, knoop deze dicht en was ze op een lage temperatuur. Let er wel op dat je dit niet te vaak doet want anders gaan de knuffels er afschuwelijk uitzien. Gebruik wel een milieuvriendelijk wasmiddel.

pluche knuffel giraf

Grote knuffels was je door de vulling eruit te halen en de buitenkant te wassen op een lage temperatuur. Ook hier is het devies: doe dit niet te vaak.

Ik wil hier ook nog even een theorie ontmaskeren waar niks van klopt. Knuffels invriezen omdat bacteriën dan dood gaan is een fabel. Ze gaan namelijk niet dood in de vriezer. Ze vermenigvuldigen zich alleen niet. Op het moment dat je de knuffel ontdooit groeien de bacteriën gewoon verder. Sterker nog, ze groeien nog veel harder vanwege de condens op de knuffel.

Denk aan veiligheid

Ook met schoonmaken van speelgoed is veiligheid belangrijk. Zelf probeer ik altijd schoonmaakmiddelen die schadelijk zijn zoals chloor of allesreiniger te voorkomen.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *