Burgers’ light, lichtfestival Burgers Zoo

Met jonge kinderen op pad, er is veel voor ze te doen in Nederland. In deze blog breng ik graag een festival bij Burgers Zoo onder je aandacht: Burgers’ light.

Onderstaande blog scheef ik vorig jaar, maar ook dit jaar kan je weer. 10 februari tot en met 4 maart (18:00-21:00 uur), Burgers Zoo Arnhem.

Entree €10 per persoon, kinderen tot 4 jaar gratis. Uiteraard kan je ook al eerder op de dag komen, maar dan betaal je het standaard tarief.

What's on mama's mind bushBurgers’ light

De Arnhemse dierentuin Burgers’ zoo is sowieso een echte aanrader om naar toe te gaan. Aangezien wij er niet zo ver vandaan wonen hebben wij een abonnement. Dat maakt het ook leuk om af en toe eens een kort bezoek te brengen. Bij de dierentuin kun je makkelijk parkeren. Eén dag in de week heb ik een vrije dag met de kinderen. Ze zijn allebei nog geen vier jaar, dus ze gaan nog niet naar school.

Eén keer in de zoveel weken gaan naar de dierentuin met zijn drietjes; de kids en ik. Als het buiten heel erg koud is, of flink regent, het maakt niet uit. Want, het grote voordeel van deze superleuk dierentuin is dat je er heel veel overdekte plekken hebt. Mijn favoriet is de Ocean, daarna Burgers Bush. De Ocean is al geschikt voor de heel kleintjes, want ze kunnen heerlijk kijken naar de visjes.

Toen het een paar weken terug zo flink gesneeuwd had zijn we ook naar Burgers Zoo gegaan. Sowieso What's on mama's mind Burgers zoo lightlag er in Arnhem erg veel sneeuw. Het park lag er door het witte sneeuwdek er prachtig bij. De meeste diersoorten in deze dierentuin leven niet in sneeuw en ijs, dus veel dieren waren binnen te vinden. De olifanten konden we aanschouwen in hun stallen. Ook waren de Zebra’s en giraffen binnen. Als de dieren in de stal staan, kun je ze van extra dichtbij bekijken. Uiteraard vinden de beesten het zelf extra plezierig om buiten rond te dartelen, maar je wilt natuurlijk niet dat ze het te koud hebben of zelfs uitglijden. Zou dat de reden zijn dat ze binnen waren? Ik weet het eigenlijk niet.

Maar, er staat wat moois op het programma. Een aantal keer (volgens mij vier keer) per jaar is er een festival in de dierentuin. Als abonnee bezoek je deze gratis, als reguliere bezoeker betaal je € 10 entree.
Het eerst volgende festival is Burgers’ light. Groots en vernieuwd lichtfestival in de voorjaarsvakantie.

what's on mama's mind oceanDe voorpremière is op 10 en 11 februari 2017. Vanaf 17 februari tot en met 5 maart vindt het festival plaats. Elke avond van 18:00 tot 21:00 uur.
Wil je meer info of kaartjes voor de hele dag met korting kopen? http://www.burgerszoo.nl/light

Vorig jaar zijn we ook geweest, lees hier mijn blog van toen over ons bezoek. Ons dochtertje was toen drie of vier maanden oud en sliep lekker in de draagdoek. Mijn zoontje vond het prachtig, vooral de lichtshow die in de Ocean was. Grote verlichte zeepaardjes en kwallen. Prachtig.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

2 reacties op “Burgers’ light, lichtfestival Burgers Zoo

  Ilse van Kreanimo

  (3 februari 2017 - 16:12)

  Hoe cool is dat!

  Dat zouden mijn kinderen geweldig vinden, denk ik!

   mamasmind

   (5 februari 2017 - 10:37)

   Hoi Ilse, zeker de moeite waard om te doen dan, maar wel een stukje rijden voor je of niet?
   Als je bent geweest hoor ik graag hoe je het vond!
   Groetjes Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *