Speelgoed van het jaar 2023: LEGO

Voor mijn zoon is LEGO altijd speelgoed van het jaar. Het liefst bouwt hij technisch LEGO. Zijn passie voor legobouwen begon al toen hij veel jonger was, inmiddels is hij 9 jaar en is er geen set hem te complex! Tijdens de verkiezing speelgoed van het jaar zijn we altijd benieuwd welke spellen er van LEGO tussen zitten. Er waren er dit jaar 5 uitgekozen als Speelgoed van het jaar. We hebben er twee van mogen testen:

Lego speelgoed van het jaar 2023

LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance 10+

Lego speelgoed van het jaar 2023

Deze set is verkozen tot speelgoed van het jaar, door de jury, in de categorie voertuigen:

Categorie Voertuigen Speelgoed van het jaar 2023

‘Met autootjes spelen’ vindt zijn oorsprong lang geleden. Talloze automerken dienden als inspiratie voor makers van speelgoed. Wat zijn de eisen aan voertuigen? Vaak realisme, de kwaliteit en natuurlijk beweeglijkheid en snelheid. Hele avonturen kan jezelf creëren tijdens het spelen met voertuigen. Win jij een Grand-Prix? Spannend racen met een afstandsbediening is helemaal leuk. Vingervlugheid gevraagd, pas op voor tegenliggers!

NASA Mars Rover Perseverance

De NASA Mars Rover Perseverance is een Lego Technic kopie van de echte Mars Rover. Hij wordt opgebouwd uit meer dan 1000 vaak kleine onderdelen aan de hand van een gedetailleerde handleiding. De Rover heeft diverse onderdelen die met de hand bestuurd kunnen worden, waaronder de assen van de wielen en de robotarm. Met behulp van een augmented reality app kan er allerlei context aan het model toegevoegd worden. Het eindresultaat ziet er indrukwekkend uit door alle details. Het bouwen vraagt gevorderde constructievaardigheden: ruimtelijk inzicht, gerichte en volgehouden aandacht, geduld, en een goede fijne motoriek en hand/oogcoördinatie. Stimuleert daarnaast technisch inzicht en interesse in de ruimtevaart. Het eindproduct is meer geschikt om naar te kijken dan om mee te spelen.

Hier kan je stemmen en zelf ook nog kans maken op prijzen

Lego speelgoed van het jaar 2023

LEGO® Friends Autumns paardenstal

Autumns paardenstal is een constructieset uit de Lego Friends serie die verkozen is door de jury in de categorie Poppen, voor speelgoed van het jaar 2023.

Categorie Poppen Speelgoed van het jaar 2023.

Poppen als speelgoed gaan eeuwen terug. Onze overgrootouders hadden ze wellicht van porselein. De ontwikkeling is hard gegaan. Nu komen veel poppen met tal van mode-accessoires en opties voor het wisselen van kleding, opmaken en verzorgen van haar en het aandoen van sierraden. Met poppen kan iedereen uren bezig zijn. Realisme en inclusiviteit komen tot uiting in veel poppen. Zo spelen zij zelfs een rol in het verkrijgen van een beter kloppend wereldbeeld.

Autumns paardenstal LEGO

Autumns paardenstal is een constructieset uit de Lego Friends serie met twee paardenmeisjes, paarden, een wagen en een stal/huis en nog enkele onderdelen. Alles is heel mooi en in detail uitgevoerd. Het in elkaar zetten van de stal en andere onderdelen vraagt om constructievaardigheden: ruimtelijk inzicht, gerichte en volgehouden aandacht, fijne motoriek en goede oog/hand coördinatie. Veel kinderen zullen de poppetjes, paarden en stal vooral gebruiken om samen of alleen fantasiespel te spelen. Heel leuk voor kinderen die gek zijn op paarden.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *