Taal en woordspellen voor kinderen – vanaf 7 jaar

Ik heb twee spellen waarbij je spelenderwijs leren perfect combineert met plezier maken. Taalhelden is een spel voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar waar je monsters gaat verslaan met taalkennis. En woordbluf voor kinderen vanaf 8 jaar is een tactisch taalspel waarmee je ook kan winnen door te bluffen. Spannend en leuk!

Taalhelden van het spelwoud

taalhelden spel

De taalhelden komen in actie om samen met jullie de monsters van het spelwoud te verslaan. Het spelwoud zit vol met gevaarlijke wezens die zich voeden met taal en alleen de taalhelden kunnen ze verslaan. Kies je favoriete taalheld, creëer je eigen spelwoud en werk samen om de monsters met jullie taalkennis te verslaan! Dit spel is ontwikkeld in samenwerking met weekkrant Kidsweek!

Dit spel voor kleine taalkunstenaars is extra leuk door het boekje met 60 teksten wat erbij zit. Vol superleuke, interessante en grappige feitjes. Het spel is kleurrijk en vrolijk, het ziet er heel aantrekkelijk uit voor kinderen.

Je begint het spel door elk een taalheld uit te kiezen. Dat is jouw pion voor het spel, deze plaats je op de start-kaart op tafel. Vervolgens maak je een avonturenstapel van de speelkaarten. Eindbaaskaarten, schatkistkaarten en avontuurkaarten liggen op de stapel. Alle spelers ontvangen 3 hartjes, wat de levens in het spel zijn. Je speelt in een team en kiest een tekst uit het verhalen boek. Het doel van het spel is zoveel mogelijk sterren behalen, die je verdient door vragen goed te beantwoorden. De sterren staan op de eindbaaskaarten op de avonturenstapel (de speelkaarten), hoe meer sterren hoe moeilijker de vraag.

Woordbluf

woordbluf kinderspel

Woordbluf is het creatieve woordspel van Denksport. Daag je vrienden en familie uit voor een tactisch taalspel. Bewapen jezelf met pen en papier en creëer de langste woorden om de meeste punten te verdienen. Alle spelers hebben dezelfde letters tot hun beschikking, dus speel slim om je tegenspelers te verslaan. Lukt het niet een woord te vormen, dan kun je ervoor kiezen om te bluffen. Maar word jij betrapt tijdens het bluffen dan ontvang je strafpunten. Wees creatief met letters of bluf je tegenspelers uit de ronde en bekroon jezelf tot taalkoning met Woordbluf!

Leeftijd: 8+ Aantal spelers: 1-4 Adviesprijs: €14,99

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *